Vis profetic?

În urmă cu ceva timp am visat că eram într-o sală de mese foarte mare, mesele erau acoperite cu pânză albă și scaunele la fel. Pe mese erau urmele unui mare ospăț.

Ca paranteză pt că are legătură cu visul, de cinci ani nu mai consum carne de niciun fel, nici pește, iar de la începutul anului am renunțat și la ouă, brânză, lapte.

Eram singură în sala de mese și am văzut o bucată de brânză pe o farfurie. Ziua din vis era o zi de post, dar eu nu știam dacă masa avusese loc în ziua aceea sau cu o zi în urmă. Căutam un tacâm nefolosit pt a gusta din bucata aceea de brânză să vad dacă e vegetală. Tot uitându-mă pe mese, am auzit că se deschide ușa din sens invers ușii pe care intrasem. ( Sala de mese avea două uși, dar nicio fereastră) A apărut un bărbat îmbrăcat în costum negru, cămașă neagră purtând în mână o servietă neagră.

Când l-am văzut am vrut să ies pe ușa pe care intrasem, dar ușa se închisese. Varianta să ies din acea sală era ușa pe care intrase bărbatul.

Am înaintat cu teamă. Când m-am apropiat, mi s-a părut că era un preot – călugăr pe care îl consideram prieten și care în vis încheiase legătura cu mine fără nicio explicație. Trecuseră câțiva ani de când nu mai știam nimic de el. L-am recunoscut după statură și după privire.

-Sunteți părintele… ? l-am întrebat cu strângere de inimă.

-Da, eu sunt.

-Dar ce s-a întâmplat?

-Nu-ți dau ție explicații. Aș fi vrut să nu te mai văd vreodată, dar dacă tot te-am întâlnit vreau să-ți spun că n-am avut niciodată nici respect pt tine. Te-am ținut aproape doar pt faptul că știai multe, iar eu aveam nevoie de anumite strategii în anumite momente.

Mi s-a pus un nod în gât.

-Nu sunteți părintele… el n-ar fi vorbit niciodată așa și nu ar fi umblat îmbrăcat în civil, chiar dacă ar fi fost caterisit. Dacă sunteți dvs spuneți-mi care a fost discuția pe care am avut-o înainte să îmi blocați nr de tel?

Și mi-a zis. M-am trezit foarte speriată. L-am sunat și i-am spus. Șocul a fost și mai mare când m-am uitat pe pagina de fb a mănăstirii și am văzut că în ziua respectivă părintele din vis împlinea niște ani de când fusese hirotonit.

După mai puțin de 3 săptămâni de la acest vis, i-am spus că am auzit că face niște lucruri care nu se fac. M-a ascultat, a negat și a rămas că vorbim mai târziu pt că avea ceva de făcut. Nu m-a mai sunat. A doua zi l-am sunat eu. Îmi blocase nr de tel. Crezând că a făcut asta din greșeală, am sunat de pe nr de tel al unui vecin. Când mi-a auzit vocea, a închis tel. I-am trimis mail și sms pe un alt număr de tel pe care îl mai avea în care mi-am cerut iertare dacă l-am supărat cu ceva. După ce a primit sms-ul și-a închis și tel acela.

Deci prima parte a visului s-a adeverit.

 

Lasă un răspuns