”Vă arătaţi drepţi oamenilor…”

Aseară m-a sunat o prietenă și mi-a zis:

-Știu că nu-l mai poți auzi pe fostul tău duhovnic, dar te rog ascultă Evanghelia din seara asta și uită-te la chipul lui! 

După lungi negocieri cu mine, am făcut un efort, m-am uitat la STRĂINUL Arhiepiscop Teodosie și am ascultat Evanghelia citită de domnia sa.

Vă recomand și vouă să-l ascultați, să vedeți cât de mult îl torturează cuvintele Sfintei Evanghelii, pe care a fost OBLIGAT  să le rostească. Dumnezeu îi vorbea direct, iar cel mai probabil îngerul îi șoptea: 

-Despre tine e vorba!

Ce veți face când veți ajunge la judecată? Dacă ar fi să vă judece Dumnezeu DOAR pt ceea ce mi-ați făcut mie, ar fi cumplită pedeapsa.

Am crezut în dvs ca în Dumnezeu și după ce am scris o carte de 350 de pagini, în care v-am prezentat ca pe un sfânt, v-ați urcat cu picioarele pe sufletul meu. De ce? Și astăzi mă întreb, de ce ați făcut ce ați făcut? Habar nu aveți în ce groapă a iadului m-ați aruncat, dar Hristos m-a scos de acolo, mai puternică decât v-ați închipuit că aș putea fi. 

Tot Hristos mi-a trimis oameni care m-au înconjurat cu multă iubire, multă înțelegere și care încet, dar sigur m-au ajutat să vindec toate rănile cumplite făcute de dvs.

V-am iertat, dar fapta dvs RĂMÂNE și rămân și amintirile dureroase pe care mi le-ați lăsat și pe care m-ați obligat să le port de aici înainte.

Ar fi multe de zis, dar mă opresc aici deocamdată, nu înainte de a vă mai spune ceva ce văd că nu îndrăznește nimeni să vă spună:

Nu vă mai prezentați cu mitra pe cap în fața Maicii Domnului! Niciun alt ierarh nu face asta! Maica Domnului este Împărăteasa Cerurilor și a Pământului, nu vă mai prezentați în fața EI ca fiind de la egal la egal – de la Împărăteasă la Împărat, pt că nu sunteți. Sunteți EXACT cum scrie în Evanghelia pe care, cu mare greutate ați rostit-o.

”… leagă sarcini grele şi cu anevoie de purtat şi le pun pe umerii oamenilor, iar ei nici cu degetul nu voiesc să le mişte.

Toate faptele lor le fac ca să fie priviţi de oameni; căci îşi lăţesc filacteriile şi îşi măresc ciucurii de pe poale.

Şi le place să stea în capul mesei la ospeţe şi în băncile dintâi, în sinagogi,

Şi să li se plece lumea în pieţe …

Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că închideţi împărăţia cerurilor înaintea oamenilor; că voi nu intraţi, şi nici pe cei ce vor să intre nu-i lăsaţi.

Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că voi curăţiţi partea din afară a paharului şi a blidului, iar înăuntru sunt pline de răpire şi de lăcomie.

Fariseule orb! Curăţă întâi partea dinăuntru a paharului şi a blidului, ca să fie curată şi cea din afară.

Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că semănaţi cu mormintele cele văruite…

Aşa şi voi, pe din afară vă arătaţi drepţi oamenilor, înăuntru însă sunteţi plini de făţărnicie şi de fărădelege.”

Sfânta Evanghelie după Matei – Capitolul 23:  3, 5, 7, 13, 25, 27, 28

În spatele gravelor acuzații se afla duhovnicul meu – IPS Teodosie

”Fostul duhovnic ce l-ati avut sufera de aceasta tulburare”

Lasă un răspuns