Tort de mere

Ingrediente: 8 mere de mãrime medie, 1 pahar de zahãr pudrã (250 g), 6 ouã, 6 linguri de ulei, o canã de fã­inã, 8 linguriţe de dulceaţã de vişine, o canã de frişcã, 50 g margarinã.

Mod de preparare: Merele se curãţã de cotoare (fãrã a li se strica forma, cu un aparat special), se spalã şi se aşa­zã într-un vas. În scobitura formatã prin înlãturarea co­toarelor punem câte o linguriţã de dulceaţã şi un cubuleţ de margarinã. Se lasã 10 minute la cuptor, la foc mic. Separat se bat ouãle spumã, împreunã cu zahãrul şi uleiul. La sfârşit se adaugã fãina şi se amestecã bine, pânã la omogenizare.

Se scot merele de la cuptor şi se toarnã peste ele aluatul astfel obţinut. Se introduce vasul din nou în cuptor, unde se lasã circa 10 minute, la foc iute. Dupã aceea se micşoreazã flacãra şi se mai lasã la copt pânã când blatul devine auriu. Când acesta e gata, se scoate de la cuptor, se lasã sã se rãceascã, apoi se însiropeazã şi se orneazã cu friş­cã.

 

Lasă un răspuns