Teodosie… se droghează?

Și… așa… ca să știi… ÎnaltPREASPUCRĂCIUNEA ta… tot în grabă scriu, dar scriu.

De-a lungul timpului, foarte multă lume s-a întrebat și se întreabă, inclusiv eu, de unde are atâta energie Teodosie cel mic și de nimic. Cum m-a mințit și pe mine, minte și pe alții. Spune că energia vine din rugăciune. FALS.

Să vă spun eu de unde are atâta energie… diavolul cu mitră. Le luăm pe rând.

1.Când era episcop vicar, de fapt, văcar, la București, doar el e văcarul, ceilalți sunt vicari, îl auzeam, foarte des, spunând că merge la Alexandria… la un vraci… pt a lua plante din care să facă niște ceaiuri. Mi se părea cam suspect și mă întrebam de ce trebuie să meargă atât de des, pt niște plante pe care le-ar putea lua la un singur drum, că doar nu erau perisabile. Dar nu i-am pus prea multe întrebări, deh, era ”sfânt” doar… și… știa el ce face.

Când mama a început să se simtă foarte rău, Teodosie m-a trimis cu ea la acel ”vraci” din Alexandria. Menționez că respectivul locuia relativ aproape de reședința PS Galaction.

Am plecat cu mama către el, dar înainte de a ajunge, am trecut pe la PS. Galaction. I-am spus unde merg (mama, fiind o femeie foarte discretă, rămăsese în mașină), de ce merg la ”vraciul” respectiv și l-am întrebat dacă îl cunoaște.

Teodosie îmi spusese că e foarte cunoscut și că este căutat de oameni din toată țara. PS. Galaction mi-a zis că nu a auzit de ”vraciul renumit”.

Am rămas uimită. Mă întrebam cum de Teodosie, din București, îl cunoaște și PS. Galaction, care era ”vecin” cu el, nu auzise de marele vraci. Și cum mă grăbeam, gândindu-mă că găsesc la ușa vraciului sute de oameni, am plecat de la PS. Galaction, care auzind că mama e în mașină, a mers cu mine, i-a dat binecuvântare și a schimbat câteva cuvinte cu ea.

Am ajuns la adresa respectivă. Apartamentul era într-un bloc prăpădit. Nu era nici țipenie de om. Am sunat la ușa apartamentului, ne-a deschis un bătrân, care fusese anunțat că venim. Îl sunase Teodosie.

Ne-a invitat în casă. Apartamentul părea din veacul trecut. Era sinistru. Atmosfera de acolo era una foarte apăsătoare. Cu strângere de inimă, i-am spus ce probleme are mama. După ce m-a ascultat, mi-a zis că îi dă niște plante pt ceaiuri, dar că nu vor fi suficiente.

A ieșit și s-a întors cu o pungă de plastic plină cu diverse plante. Mi-a spus cum să prepar ceaiurile, apoi mi-a zis să ies puțin pe hol, pt că mama are nevoie de o purificare, de o încărcare energetică.

-Și de ce trebuie să ies? am întrebat.

-Pt că trebuie să-i fac niște pase energetice.

-Adică… faceți radiestezie?

-Da, mi-a răspuns senin.

L-am rugat să ieșim puțin pe hol, pt o discuție între patru ochi. Nu voiam ca mama, în starea în care era, să fie martoră la un dialog care ar fi putut să o pună pe gânduri.

Știind de la Teodosie că radiestezia nu este acceptată de biserică, am spus:

-Nu doresc să-i faceți pase energetice mamei. Duhovnicul meu, mi-a spus că asta nu e de la Dumnezeu.

Bătrânul a zâmbit în colțul gurii și a replicat:

-Nu cred că a zis așa ceva. El vine săptămânal să-l încarc energetic.

Am făcut ochii mari de uimire. El văzându-mă dezorientată, a chemat-o pe fata lui care venise în vizită.

-Spune-i, tu, domnișoarei! De câte ori l-ai văzut pe Preasfințitul Teodosie aici?

-De foarte multe ori, a răspuns femeia.

-Și de ce venea?

-Să-l încarci energetic.

-Bine. Mulțumesc. Poți să mergi la bucătărie, i-a zis, iar femeia a plecat.

-Vedeți! Fata mea nici nu știa de ce o chem. Duhovnicul dvs. vine la mine să-i fac pase energetice.

M-a bulversat de tot. Cu toate argumentele lui, omul acela nu-mi inspira deloc încredere, așa că am zis:

-Nu cred că duhovnicul meu face așa ceva și chiar dacă ar face, eu nu sunt de acord să-i aplicați un astfel de tratament mamei. Vă mulțumesc pt ceaiuri! Vă rog să-mi permiteți să mă retrag! am spus, am luat-o pe mama și am plecat.

Până la București am fost foarte neliniștită. Am lăsat-o pe mama, să se odihnească, la adresa unde locuiam și am plecat către reședința lui Teodosie.

Imediat ce am ajuns, l-am întrebat dacă este adevărat ce mi-a spus ”vraciul”.

-Nu-i adevărat. Să nu credeți așa ceva!

-Păi… a confirmat și fata lui. De ce ar fi făcut asta?

-Nu-i adevărat! Au zis așa ca să vă câștige încrederea. Foarte bine ați făcut că nu ați fost de acord cu propunerea lui.

Și… cum… în vremea aceea îl credeam ”sfânt”, m-a prostit foarte repede.

2.De câțiva ani, l-am văzut că tot umblă cu o borsetă după el. L-am întrebat de ce tot plimbă borseta aia, care era și este destul de mare, și mi-a spus că acolo sunt medicamentele pe care trebuie să le ia zilnic.

-Atât de multe? am întrebat uimită.

-Da, dar unele le iau la nevoie, nu în fiecare zi.

De obicei, el îmi spunea ce medicamente ia, cel fel de ceaiuri folosește… știu până și ce șampon folosește pt păr, dar și pt barbă.

I-am zis că vreau să văd și eu ce medicamente ia. Nu m-a lăsat. Mi-a zis că sunt prescrise de medic.

-Păi, dvs. ați citit prospectul să vedeți ce efecte adverse au? Că de la o vreme… parcă sunteți drogat.

-Nu am citit. Știu medicii ce mi-au dat.

Mai târziu, am aflat că, pe lângă medicamentele pe care le ia, cu pumnul, mai bea și câte 3-4 doze de energizant pe zi (Red Bull)

3.Unul dintre băiețeii lui ”de casă”, mi-a spus că ar purta, pe sub cămașă, în loc de cruce, niște amulete încărcate energetic.

Așa că… Teodosie… TERMINĂ CU MINCIUNA! Energia ta nu vine, în niciun caz, din rugăciune. Ai alte metode numai de tine știute pe deplin și de alții înțelese, în parte.

Mulțumesc pt că ai comandat ”articolele” denigratoare la adresa mea! Cu ocazia asta mi-am adus aminte de multe amănunte pe care le uitasem. Tu comandă în continuare să fiu denigrată! Doar așa mă vei ajuta să-ți arăt… până la capăt… chipul hidos al sufletului tău.

Rămâneți pe recepție! Sper ca, tot în această seară, să postez și dovada promisă!    

”Fostul duhovnic ce l-ati avut sufera de aceasta tulburare”

 

Lasă un răspuns