Țața de la Constanța

Pt că nu am foarte mult timp, dar v-am promis o postare, intru direct în subiect.

Se întâmpla la vreo 3 săptămâni de la publicarea lucrării ”Mai mult decât o carte – Adevărul”. Pinocchio al Tomisului venise la mine să-mi mai dea niște indicații și să mai facă niște strategii. La un moment dat, am constatat că îi ”venise” rândul Înaltpreasfințitului Calinic al Argeșului să fie ”interogat” de mine…  la îndemnul lui Pinocchio.

-Sunați-l pe ÎPS Calinic și întrebați-l dacă a citit cartea, mi-a zis cu vocea lui de mironosiță expirată.

Pt că era trecut de ora 21.30, i-am spus că nu-mi permit să-l deranjez la ora aceea.

-Dați-i un sms și întrebați-l! m-a îndemnat țața de la Constanța.

Și eu, cum eram proasta de serviciu, hop… i-am și dat sms.

Eram un fel de hoața care îl canonizează acum, numai că… eu nu furasem nimic, nu aveam dosar penal pt furt, nu fusesem amanta unui turc, nu eram o oportunistă și o nesimțită, nu încercam să mă bag ca supozitorul și să ies în față, nu-i puneam pe preoți în umbră, nu mă dădeam în spectacol, nu voiam să ajung vedetă apărându-l, nu eram atât de impertinentă să-i jignesc pe cei care, și atunci, spuneau adevărul despre el și pe care eu nu-i cunoșteam etc. Deci… aveam niște ”minusuri”. ”Minusuri” care i-au prins foarte bine 20 de ani, pt că eu nu l-am băgat în război cu nimeni, nu l-am susținut să facă asta, ba, mai mult, îl îndemnam să fie atent cu oamenii și să nu-și facă dușmani.

Deci… i-am dat sms și l-am întrebat dacă a citit cartea, cu scuzele de rigoare că îl deranjez la acea oră.

ÎPS Calinic mi-a răspuns printr-un sms care cuprindea doar două inimioare, fără un răspuns concret.

Și cum eram jucăria cu cheiță, i-am arătat sms-ul.

-Insistați! m-a îndemnat. Spuneți-i că nu ați înțeles!

Și… bătuta în cap de Mihaela Ion, de atunci, gata cu sms-ul.

ÎPS mi-a răspuns printr-un alt sms cu… mai multe inimioare.

-Mi-a răspuns tot așa, am zis arătându-i sms-ul. Să nu mă mai puneți să insist, pt că mi-e jenă. Dacă mă sună mâine și-mi spune, bine, dacă nu, îl sun cu altă ocazie.

Și… mizeria… zice a răzbunare, deoarece Înaltpreasfințitul își ”permisese” să nu dea un răspuns concret:

-Eu cred că s-a certat cu… a dat numele unui călugăr… și vrea să-l facă gelos. Acum, lasă telefonul la îndemâna lui să găsească sms-urile către dumneavoastră ca împăcarea să fie dulce.

Șoc… … …

Am rămas cu telefonul în mână privindu-l uimită. Idiotul nu știa că o inimioară înseamnă și apreciere. El a trecut prin filtrul gândirii lui de obsedat sexual.

-Ce ați zis? Adică insinuați că ÎPS are o relație cu acel călugăr? Nu sunteți sănătos la cap? Nu doar că îl cunosc de foarte mult timp pe ÎPS, dar îl cunosc și pe călugărul respectiv, care e un om moral, serios, cu o educație aleasă. Nu pot să cred că vă permiteți să aruncați așa cu vorbe asupra unor oameni. Și asta de ce? Pt că nu a răspuns ÎPS la sms?

-Am zis și eu așa să vă amuz, a spus văzând că m-au iritat foarte mult cuvintele lui.

-Nu vă recunosc. Parcă sunteți altă persoană. Cum adică să mă amuzați? Vi se pare amuzant să denigrați niște oameni pe care îi cunosc și pe care îi apreciez?

-Haideți să schimbăm subiectul! a zis prefăcutul și a început să-mi povestească alte gogoși, asta.. așa… să mă facă să uit.

La momentul acela nu știam că țața care râdea de ÎPS Calinic e o cocotă masculină. Am început să aflu, cu dovezi, abia după vreo lună și jumătate de la dialogul respectiv. Și când am aflat, într-o zi, când era tot în vizită la mine, i-am zis:

-Ați văzut? Râdeați de ÎPS Calinic, iar dvs sunteți mai rău decât o prostituată. Nu mai știți câți bărbați v-au trecut prin pat.

Ți-am spus atunci și îți spun și acum… PUBLIC. Da. Ești mai rău decât o prostituată. Nu mai știi câți bărbați ți-au trecut prin pat.

Homosexualul ăla infect, râdea de alți ierarhi că au relații cu bărbați, pt a-și scuza, în fața conștiinței lui, faptele odioase pe care le face.

Mâine vă voi spune ce zicea despre PS Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului.

Teodosie… idiotule… ți-am spus că m-ai stârnit rău de tot. Ți-am spus că tu îți ceri pieirea prin mâna acelei hoațe. Adevărat: când Dumnezeu vrea să piardă pe cineva, îi ia întâi mințile.

Tu nu vezi cât ești de prost? Tot ce ai făcut împotriva mea, prin intermediul amețitei, s-a întors împotriva ta.

În următoarele zile voi lua o decizie importantă. Cred că singura soluție să te pun la punct, ca să nu mă mai tot jignești, ameninți etc, este să-mi sacrific un timp pt a demonstra Sinodului și lumii, că tu NU AI CE CĂUTA ÎN BISERICĂ, în sinod… nici atât.

Mâine

IPS Calinic: ”Vai de noi!”

2 comentarii

În Biserică sunt și gunoaie… din păcate…

Dacă asa e in biserica,de ce noi (mirenii)trebuie să fim buni si unii dintre ei ,nu!!!??

Lasă un răspuns