Sofisme marca Arhiepiscopia Tomisului

Zilele trecute am primit un mesaj de la o călugăriță din Arhiepiscopia Tomisului, fiică duhovnicească a Arhiepiscopului Teodosie, evident. Dacă spun că m-a scârbit, e puțin. Vi-l las aici ca să-l puteți citi și voi, dar… vă voi spune pe scurt și povestea lui.

Semnatara mesajului zice că mă apreciază pt darul pe care mi l-a dat Dumnezeu, după care subtil mă ia la rost că-l urăsc pe IPS Teodosie, apoi îmi dă lecții să-l iert, ”INDIFERENT CE AR FI FOST”.

Mă opresc la prima parte a mesajului, pt că necesită niște precizări foarte importante.

Măicuță, decât să-mi scrieți un Km de msg, mai bine îmi răspundeați la întrebarea pe care o pun de aproape un an.

Ce este cu această călugăriță! După ce a apărut lucrarea ”Mai mult decât o carte – Adevărul”, călugărița respectivă, foarte încântată, a făcut comandă de cărți pe care a dorit să le dea în dar, după cum mi-a spus. În decembrie 2018 a mai dorit 4 cărți pe care voia să le ofere ca dar de Crăciun. Nu i le-am trimis prin curier, pt că, știam că urmează să merg la fostul meu duhovnic în data de 3 dec. și, aflând că urma să vină la spovedit, i-am spus că i le voi lăsa acolo. Lucru pe care l-am și făcut. Și dacă în data de 3 dec 2018, seară pe care nu o voi uita niciodată, s-a întâmplat ce s-a întâmplat, după ce am plecat, i-am dat un sms fostului duhovnic, în care i-am spus că, atât îl mai rog, să-i dea cărțile maicii! Am sunat-o și pe maica și i-am zis că le-am lăsat la reședința Ips-ului.

Timp de o săptămână, i-am trimis sms fostului duhovnic în legătură cu acele cărți, iar pe maica o tot întrebam dacă le-a primit, fără să-i spun că se întâmplase ce se întâmplase acolo și că legătura mea cu fostul duhovnic… nu mai există. Abia după o săptămână i-am spus maicii să-i zică domnia sa de cărți pt că mie nu-mi mai răspunde.

Și… fiți atenți, foarte atenți! Maica mi-a zis că nu îndrăznește să-l întrebe, iar eu am tot continuat să-l rog, prin mesaje, să trimită pe cineva să lase cărțile la pangar.

În seara de 24 dec. 2018, DECI ÎN AJUNUL CRĂCIUNULUI, Arhiepiscopul Tomisului care îndeamnă, FĂȚARNIC, la iertare și uitare în cadrul fiecărei slujbe, A TRIMIS PE CINEVA DE LA CONSTANȚA, SPECIAL LA BUCUREȘTI, PT…. A-MI ÎNAPOIA CĂRȚILE. Ați înțeles? Înțelegeți ce caracter are Arhiepiscopul Tomisului?

Și acum, măicuță vă întreb: cine pe cine urăște? Cât de mult a putut să mă urască de în Ajunul Crăciunului, mi-a returnat cărțile în care l-am descris ca pe un sfânt?

Când m-a sunat domnul respectiv, și mi-a spus că vine de la Constanța să-mi aducă niște cărți din partea IPS Teodosie, am simțit că mi se face rău.

Răspundeți voi la întrebarea: un om care crede în Dumnezeu poate face așa ceva în Ajunul Crăciunului???

După ce am primit, șocată, cărțile, am sunat-o pe călugărița respectivă și i-am spus ce s-a întâmplat. Tot atunci am întrebat-o dacă-i mai trimit cărțile sau îi returnez banii. N-am primit niciun răspuns concret. Probabil trebuia să ceară aprobare de la șeful. Tot atunci i-am spus că-i va interzice să mai ia legătura cu mine și că înainte de a se întâmpla asta, aș vrea să rezolvăm într-un fel. Mi-a mai răspuns, din greșeală, mi-a fost clar, de câteva ori, timp în care i-am pus aceeași întrebare, de fiecare dată am primit același răspuns: ”Vă sun eu mai târziu” ȘI… NU MĂ MAI SUNA.

V-am scris și într-un sms, v-am scris și pe chat-ul paginii de fb, de data asta am luat eu o hotărâre, nu vă mai trimit cărțile, vreau să vă returnez banii. V-am solicitat de mai bine de 3 săptămâni un cont în care să vă pot trimite banii. Și în loc să-mi dați un cont, mi-ați dat un Km de msg. Vă solicit și acum, public, un cont, dacă nu-mi veți trimite nici acum, deși timpul nu-mi permite să aștept pe la ghișeu, voi face un efort și vă voi trimite banii prin poștă, după care voi publica dovada că i-am trimis.

Având în vedere că nu e o sumă mare, poate nu mai aveți nevoie de ei. Dacă nu aveți nevoie de ei, dați-i Arhiepiscopul Tomisului, poate mai dă din restanțele pe care le are la salarii, pt că, bieții preoți nu și-au luat salariile de câteva luni.  

Măicuță, dacă îl uram, îi făceam plângere la poliție, pt furt de identitate și nu numai, pt faptul că mi-a făcut adresa publică etc. Ceea ce a făcut constituie infracțiuni grave, dar pt domnia sa nu-i o problemă, este obișnuit cu infracțiunile. Și-a rafinat atât de mult metodele încât pare și nevinovat.

Revin la fragmentul în care îmi dați lecții că trebuie să-l iert ”INDIFERENT CE AR FI FOST”. Păi, dvs știți ce a fost? Dvs știți că după seara de 3 dec 2018, am avut coșmaruri 9 luni de îmi eram teamă să mai vină noaptea? Știți că din acest motiv am ajuns într-o stare de oboseală cumplită? Ăștia care îmi dați lecții, unde ați fost după ce a apărut pagina aceea de fb, în care am regăsit fragmente din mesajele pe care i le-am dat și mai grav, lucruri spuse la spovedanie, SCOASE DIN CONTEXT, EVIDENT. Măcar nu a spus adevărul.  

Unde ați fost când, după ce am citit postările, am tremurat încontinuu mai mult de 3 ore, deși în casă erau 40 de grade? Unde ați fost când am zăcut, la propriu, aproape 3 luni? Unde ați fost când nu mai credeam în nimic etc? Unde? Vă treziți acum să-mi dați lecții?

Știți voi prin ce momente de groază treceam când vedeam că apune soarele și știam că vine noaptea în care aveam mereu și mereu același coșmar? După 9 luni, mai precis în septembrie anul acesta, Preasfințitul Galaction, căruia îi sunt profund recunoscătoare, m-a ajutat să scap de nopțile chinuitoare. Nu mi-a citit nicio dezlegare, nu mi-a făcut nicio rugăciune, nu m-a chemat la niciun Maslu, doar m-a ascultat, m-a înțeles, m-a crezut, i-a păsat și, vorbind cu Preasfinția Sa, m-a ajutat să descopăr rădăcina răului, care era acea seară de 3 dec 2018. Din acel moment nu am mai avut niciun coșmar.

Foarte mult m-a ajutat și Înaltpreasfințitul Andrei Andreicuț, care mi-a fost aproape și a încercat să mai îndrepte ce se mai putea îndrepta din ceea ce, fără milă, a distrus fostul meu duhovnic. I-am mulțumit și îi mulțumesc mult și acum, pt toată înțelegerea și înțelepciunea pe care le-a avut și le are.

Maica mă îndeamnă să-l iert. L-am iertat. Așa. Și? Ce s-a întâmplat? Iertarea mea îl schimbă? Nu. Ba dimpotrivă, va face și mai multe victime, mergând pe ideea că eu l-am iertat și tac, alții tac de teamă, pe alții îi amenință, pe alții îi cumpără, alții tac din interes, iar el îmbătrânește în rele, distrugând în continuare vieți și suflete.

Tot în msg scrie că e mare păcat să-l blamez pe fostul duhovnic. Serios? Păi, eu nici măcar n-am spus ce s-a întâmplat, dar apoi să-l blamez! Ferească Dumnezeu să am așa un impuls de moment și să povestesc tot.

E mare păcat să-l blamez? Dar ce a făcut și face domnia sa, nu e păcat? Sau nu e doar pt faptul că poartă mitră, iar asta îi dă ”dreptul” să calce oamenii în picioare?

Da. L-am iubit și l-am ascultat crezând că e un sfânt coborât din icoană, când de fapt își ascundea coarnele sub mitră și coada sub mantie. Este singurul om de care am ascultat, considerându-l omul Lui Dumnezeu, când de fapt, era demult în slujba satanei.

Și mesajul se încheie apoteotic: maica nu are nicio interdicție de a vorbi cu mine, poate aș fi crezut-o dacă nu aș fi știut ce a făcut cu oamenii din jurul meu, și s-ar simți o trădătoare dacă ar mai vorbi cu mine. Dar trădătoare nu vă simțiți când slujiți unui om care în ascuns face numai lucrurile satanei? Nu vă simțiți trădătoare de Hristos când slujiți unui om care, din dorința de a ieși în evidență, o ia de-a dreptul pe biserici? Nu vă simțiți trădătoare când slujiți unui om care a îngropat în sărăcie și disperare o localitate în care copiii adorm plângând de foame? Mergeți până la Nazarcea și vedeți cât de nevinovat e. Vedeți ce a mai rămas din ferma aceea care asigura mâncarea unei localități. Chiar dacă va trage niște sfori pt a ieși nevinovat în fața oamenilor, faptele domniei sale rămân înaintea Lui Dumnezeu. Pe unde a trecut a lăsat, mai de vreme sau mai târziu, numai durere. Pt asta nu vă simțiți trădătoare de Hristos?

Mă opresc aici, deocamdată. Am un sfat totuși pt cei care îl văd sfânt, încă, pe Arhiepiscopul Tomisului: NU MĂ MAI PROVOCAȚI! S-ar putea să mă satur și într-o zi să spun TOT și să dau tot. Închinați-vă la el, faceți-i acatist, treceți-l în calendarul vostru, dar nu mă mai provocați! Acesta s-ar putea să fie ultimul avertisment, pt că sunt om și am și eu o limită a toleranței.

Fără acoperirea harului – un om înfricoșător

Nu-mi mai țineți predici!

 

4 comentarii

Miha-tii minte prima data cand te-am cunoscut si te-am intrebat care este adevarul despre dumnealui-si tu ,in frumosul sufletului tau,m-ai facut sa-mi schimb parerea-dar acum iti spun sincer-privirea ,ochii ,dumnealui spun totul-păcat-liniste si pace in sufletul tau frumos-de dumnealui se ocupa Dumnezeu la ceasul cel din urma.

Turnanu Aurelia ai avut dreptate!

Pojoran cammy daniela <3

Pojoran cammy daniela

Da foarte adevarat ce se spune despre acest mare IPS TEODOSIE care a distrus multe suflete,atât mirenii,călugări,etc.Vai de el.Sa nu moară până nu va plăti la toți pe care i-a jecmanit de bani.

Lasă un răspuns