Scrisoare către iudele de pe lângă ÎPS Teodosie

 

Astăzi vorbesc despre voi iudele din viața ÎPS Teodosie. Am scris cândva că am încheiat orice legătură cu duhovnicul meu în speranța că îl veți lăsa în pace, că mă veți lăsa în pace. Nu ați făcut-o. Acum vă spun că nu mă voi îndepărta niciodată de ÎPS Teodosie.

De când am publicat lucrarea ”Mai mult decât o carte – Adevărul”, v-ați stârnit ca niște uragane dușmănoase. Ba că Înaltul mă vorbește de rău, ba că nu știu ce face și ce vă face, ba una, ba alta. V-am spus și în particular, acum vă spun și public. Nu cred nimic din ce mi-ați ”pus în temă”! Și chiar dacă ar fi fost așa, chiar dacă dintr-o slăbiciune omenească, deși sunt sigură că nu a fost, eu duhovnicului meu i-aș ierta totul așa cum și Înaltpreasfinția sa, de-a lungul timpului, mi-a iertat multe.

O iudă a mers până acolo unde să spună că rămân lângă Înaltul pt că citez ”îl mănânc de bani”. Am scris și în carte, mai scriu și aici, Înaltul m-a ajutat atunci când chiar am avut nevoie și m-a ajutat așa cum i-a ajutat pe mulți. Pe voi însă iudelor, v-a îmbrăcat, v-a încălțat, v-a ținut în școli, v-a făcut pe mulți dintre voi din niște copii sărmani, oameni cu funcții. Și voi ați uitat tot. Ați uitat mâna părintească a Înaltului care vă dădea ultimul ban din buzunar. Glasul care vă îndemna și vă încuraja când nu mai aveați putere să mergeți mai departe. Ați uitat zâmbetul acela cald pe care îl vedeați de câte ori îi treceați pragul. Ați uitat că la mese Înaltul se asigura să nu vă lipsească vouă nimic, iar Înaltpreasfinția sa mânca la urmă ce mai rămânea. Ați uitat tot. Nu vi s-a lipit nimic de suflet pt că nu a avut de ce.

Astăzi căutați aliați să-l loviți. Astăzi v-ați trezit că ați fost fie nedreptățiți, fie folosiți, fie marginalizați. Dacă ați fost așa, de ce ați rămas atât timp lângă Înaltul? De ce n-ați plecat? Lumea asta e mare.

De ce n-ați plecat? Vă spun eu. Pt că ați tot sperat să fiți pt Înaltul filtre. Să ajungă la Înaltpreasfinția sa doar cine doriți voi. Ați uitat că nu vă aparține, că nu e al vostru, ci e al nostru al tuturor. Faptul că Înaltul are poarta deschisă pt oricine îl caută, vă deranjează teribil, pt că voi sunteți niște egoiști fără scrupule care vă hrăniți cu invidie, ură și alte sentimente de acest fel.

Îl pândiți de după colț, vă faceți strategii pt că sunteți mai rău decât animalele. Nici câinele nu mușcă mâna celui care îl hrănește.

Vouă iudelor care veți mai încerca să-mi îndrugați ceva rău despre duhovnicul meu vă spun: indiferent dacă mă vorbește de rău sau nu, dacă are bani sau nu, dacă are funcție sau nu, pt mine OMUL TEODOSIE este un miracol.

 

 

 

2 comentarii

Pirsan Cornelia

Adevarat! Dumnezeu sa-i dea putere sa reziste tuturor atacurilor! Am avut ocazia sa fiu prezenta la cateva Sfinte Liturghi tinute de acest minunat arhiepiscop! A fost inaltator! In momentul cand a inceput sa rosteasca rugaciunile de dezlegare ( fara sa citeasca de pe carte) o persoana din multime tinuta de altcineva se zbatea , vorbea incoerent, etc! Puterea data de la Dumnezeu acestui arhiepiscop dovedeste ca este un preot cu multe daruri! Multa sanatate si multe bucurii duhovnicesti! Doamne ajuta!

Mariana Ungureanu

punct ochit,punct lovit!..inca o data a ti dat cu *barda*!

Lasă un răspuns