„Să vezi iarăși” – 3

În momentul în care am alunecat pe panta stării generale a lumii, am pierdut legătura cu Dumnezeu și au dat năvală peste sufletul meu tot felul de frici, tot felul de trăiri străine de siguranța pe care ți-o dă credința… Dar mi-am dat seama la timp (slavă Domnului!) și am refăcut legătura cu Cel care m-a zidit.

Suntem oameni, iar în noi există un Petru, un Iuda, un Toma, un Pilat din Pont, un fiu risipitor, un Adam neasumat și o Evă iscoditoare și neascultătoare. Importantă nu este căderea, ci ridicarea, important nu este momentul în care îi acordăm întâietate lui Petru, Iuda, Pilat din Pont, fiului risipitor, lui Adam și Evei, importantă este întoarcerea noastră în brațele Părintești.

Stare de urgență, stare de război, ordonanțe militare, izolare, distanțare socială sau cum se vor mai numi lucrurile… stările exterioare sunt lecții. Atât. Lecții pentru evoluția noastră spirituală sau spre pieirea noastră. Cheia e la noi, doar la noi. Nu ne bate Dumnezeu, nu ne pedepsește, nu întoarce Fața de la noi, ci noi ne batem, noi ne pedepsim, noi Îi întoarcem spatele lui Dumnezeu.

Ziditorul a toate a pus în Univers niște legi clare, pe care dacă le încalci, plătești, așa cum plătești dacă nu respecți regulile de circulație. E de vină polițistul că te-a amendat pentru faptul că ai traversat printr-un loc nepermis? Nu. Tu ești de vină, deoarece știai că dacă vei trece pe acolo vei fi sancționat și, cu toate astea, ai ales să treci.

Omule!, izolarea la domiciliu nu este despre pedeapsă sau despre conspirație, este despre întoarcerea ta în casa inimii tale.

Fragment din lucrarea  „Să vezi iarăși” – În vremea pandemiei… de mână cu Hristos.

„Să vezi iarăși” – 2

 

Lasă un răspuns