Renascut din iubire – 158

După ce a terminat Valentin ritualul, în zorii zilei Ella a sărit din pat. I s-au pus cârcei la ambele picioare. Erau atât de dureroşi încât din somn a sărit direct în mijlocul camerei. A mers, s-a masat, iar a mers, după un timp s-a mai liniştit. S-a aşezat pe pat. Din senin a început să aibă frisoane, nu era răcită, nu avea febră, dar avea nişte frisoane greu de suportat. Fiind foarte obosită, spre dimineaţă a adormit. Când s-a trezit soarele era demult pe cer. A privit pe fereastră. Vedea ca prin ceaţă. Iniţial a crezut că vede aşa pentru că s-a trezit uitându-se în soare. A mers la baie, s-a spălat pe faţă. Se privea în oglindă şi se vedea tot ca printr-o perdea de fum.

-Sunt prea obosită. Trebuie să mă odihnesc neapărat, a şoptit şi a plecat din nou în dormitor.

Brusc a apucat-o dorul de Valentin. Uitase că a pus-o să omoare un copil, uitase că nu i-a păsat că nu se simţea bine, uitase toate relele pe care i le făcuse. L-a sunat. Valentin care era sigur că-l va suna a răspuns curios să vadă cât din ritualul lui prinsese deja.

-Ce faci Vali? Mi-e dor de tine.

-Păi ai fi putut să vii ieri, a zis zâmbind.

-Aşa e, dar nu ştiu ce m-a apucat de am vrut să merg la biserică, deşi nu prea pot să spun că am şi fost. De ajuns am ajuns, doar atât.

-Şi… te-ai simţit bine? Te-ai liniştit?

-Eiii m-am liniştit. La o biserică nu s-a deschis uşa, iar la alta m-a dat un călugăr afară pentru că era ora închiderii, ca la magazin.

-Dacă ne-am fi văzut sigur ţi-ar fi fost mai bine, a spus zâmbind în colţul gurii.

-Probabil. Ne vedem azi?

-Da. Sigur. Vin eu la tine pe la 7.30.

-Bine Vali te aştept.

Până la venirea bărbatului a încercat să mai facă una, alta prin casă. Senzaţia aceea de vedere în ceaţă nu doar că nu-i dispărea, dar simţea de la o oră la alta cum pâcla aceea groasă o cuprinde din cap până în picioare.

-Doamne ce e cu mine? se întreba din când în când.

Cu cât se simţea mai mult învăluită de ceaţa respectivă cu atât simţea şi mai multă milă faţă de Valentin şi mai multă grijă şi parcă şi iubire. Părea că cineva îi ştersese din minte totul. De la nepăsarea lui faţă de ea până la faptul că era criminal, homosexual şi pedofil. Nu-şi mai amintea nimic rău despre el, ba dimpotrivă îşi amintea doar faptul că avea probleme de sănătate şi că ea îl dezamăgise de mai multe ori.

-Am fost nedreaptă cu el şi trebuie să repar asta… îşi şoptea.

Aproape de ora întâlnirii, Valetnin l-a sunat pe Nicolas, care era pe şantiner. Pe terenul achiziţionat de Valentin începuseră să se ridice clădirile aferente birourilor, iar Nicolas era acolo de dimineaţa până seara.

-Auzi mă să vii până la 7.00 şi să cumperi un coş cu flori. Cel mai frumos coş!

-Nu ştiu câţi bani mai am pentru că am făcut nişte plăţi azi.

-Crezi că mă interesează? Te împrumuţi!

-Bine unchiule. Am înţeles.

Nicolas a intrat în bugetul destinat pentru a doua zi şi a cumpărat un coş frumos cu flori, intuind că este pentru Ella. L-a cumpărat pe cel pe care ar fi vrut să i-l dăruiască chiar el, mulţumit fiind totusi cu faptul că florile cumpărate de el vor ajunge la singura fiinţă de care s-ar fi putut apropia.

A intrat pe poartă oftând. A mai privit odată coșul și a mers direct la Valentin.

-Am cumpărat unchiule, a spus dându-i florile.

-În sfârşit ai luat şi tu ceva bun. Mă duc până la Ella, să dai la găini şi la animale.

-Sigur unchiule.    

„În sfârşit ai luat şi tu ceva bun” îi răsunau în minte cuvintele lui Valentin. „Da, am luat pentru că eram sigur că florile sunt pentru Ella. Şi da, Ella merită tot ce e mai bun şi mai frumos… merită” gândea oftând.

Foto – internet

Va urma

Lasă un răspuns