Renascut din iubire – 11

Valentin a ajuns şi el acasă. L-a chemat pe Nicolas să-i pregătească baia cu petale de trandafiri, l-a mai umilit puţin, pentru că fără nu se putea, apoi l-a trimis în camera lui.

Valentin după obiceiul lui şi-a luat o carte si a intrat în baia lui aromată. A citit câteva pagini, a mai răsfoit-o puţin apoi a abandonat-o pe marginea căzii. A închis ochii şi a oftat.

„Ella, of Ella, m-au înnebunit ochii tăi, buzele tale… te-aş iubi şi nu te-aş iubi… Da… poate te-aşi iubi în felul meu. Tu ai fi femeia care fie m-ar readuce la viaţă, fie m-ar nenoroci de tot.” gândea Valentin. „Dar de fapt nici nu ştiu dacă te-aş vrea de iubită… poate doar de prietenă sau un fel de mamă… Of Ella mi-ai tulburat gândurile, simţurile… Abia aştept să vii mâine seară să fim doar noi… Of… noi să văd ce simt lângă tine, ce vreau lângă tine…”

Apa din cadă se răcise deja. Şi-a luat în grabă halatul de baie şi a mers în dormitor. Şi-a pus un Cd cu muzică folk şi s-a abandonat în gândurile lui. Visa la fată când ca la o iubită, când ca la o prietenă, când ca la o angajată. Nu se putea decide unde să se oprească. A luat telefonul şi a vrut să o sune.

-Nu, nu e bine să forţez nota, nu vreau să o pierd acum când încerc să o apropii de mine, a şoptit şi a pus telefonul pe noptieră.

Era trecut de miezul nopţii şi până dimineaţa i se părea foarte mult. Dacă ar fi putut ar fi sărit peste noaptea aceea. Valentin cel cu inima de gheaţă, Valentin cel nemilos şi mândru, fusese atins de privirea unei femei.

„Ella ochii tăi Ella… Ai ceva aparte, un mister care simt că mă înnebuneşte. Trebuie să mi te apropii, trebuie. Poate eşti un trofeu pe care mi-l doresc cu orice preţ.” îşi zicea în gând.

Era doborât de oboseală, dar gândurile nu-i dădeau pace. S-au ivit zorii şi el era tot pierdut în gândurile lui. Dimineaţa devreme a sunat-o pe Sanda şi i-a spus să-i facă o cafea cu lapte şi frişcă.

-Şefu’ dar ceva de mâncare doriţi? a întrebat Sanda supusă.

-Da, adu-mi şi nişte brânză de bivoliţă cu pâine prăjită şi dulceaţă de afine.

Sanda a pregătit tot ce i-a zis, apoi i-a dus micul dejun în dormitor.

-În seara asta va veni cineva în vizită. Vreau ceva bun, bun de tot. Un desert.

-O prăjitură cu spumă de albuş şi dulceaţă de vişine ar fi potrivită?

-Da foarte potrivită. Şi fă şi nişte sucuri naturale, din tot ce avem.

-Aşa fac şefu’, pe la ce oră să fie gata?

-Pe la 6.00, tai prăjitura o pui pe farfurie, pregăteşti sucurile şi le laşi în bucătărie. O să vin eu să le iau la momentul potrivit.

-Sigur, cum aspuneţi, a zis menajera supusă şi a plecat.

Va urma

Foto – internet

Pt ca sambata si duminica voi lipsi si de pe fb si de pe blog, va mai las un fragment si va imbratisez cu drag <3

Lasă un răspuns