Prin filtrul prostiei

 

Unii citesc trecând totul prin filtrul prostiei. Cum să înțelegi din articolul ”Cu 20 de ani în urmă…” că am vrut să-l ”demasc” pe fostul meu duhovnic? Probabil asta v-ați dori voi, să ”demasc” ceva. Vă doriți degeaba. 

Și pt că sunteți puțin plecați de pe orbita rațiunii sau de tot plecați, :))) vă explic ca la… așa cu liniuță:

-Arhiepiscopul Teodosie are multe calități, dar și un mare defect – încrederea totală în oameni și de cele mai multe ori, în cine nu trebuie

-dacă pe niște documente există semnătura domniei sale, nu este atât de vinovat cum spun unii, cât sunt vinovați cei care l-au pus să semneze, fără să-i explice care este situația reală. Să nu uităm că, fostul meu duhovnic este călugăr, nu jurist, avocat etc. A semnat ce i s-a dat să semneze în urma explicațiilor eronate ale celor interesați.

-Arhiepiscopia Tomisului are departamente, fostul meu duhovnic nu avea timp să inspecteze în fiecare zi ce se întâmplă la Nazarcea, că doar nu e inginer agronom. Dacă cei responsabili i-au spus că se lucrează, Arhiepiscopul Teodosie chiar a crezut că acolo se lucrează. A crezut pt că, repet, are foarte mare încredere în oameni. 

Dacă nu puteți ”fabrica” ceva bun de lăsat aici, v-aș ruga să aveți bunul simț să nu mai spuneți nimic, pt că nu aveți de unde să știți ce simt eu în această situație și nu aveți de unde să știți … multe. Și asta pt că nu vreau să povestesc sau să ”demasc” așa cum demult se așteaptă. Nu se va întâmpla! Nu am ce să spun de rău despre fostul meu duhovnic. Pt mine rămâne părintele meu indiferent ce a făcut sau ce ar face.

Cu 20 de ani în urmă

1 comentariu

Mari Ungureanu

Frumos ca l aparati cu atata iubire si aveti atata omenie!

Lasă un răspuns