Precizări importante

Am nevoie de o pauză.

Odată cu apariția lucrării ”Mai mult decât o carte – Adevărul” am început să fiu bombardată cu tot felul de tel, informații, etc. După ce a apărut pagina aceea de fb, denigratoare la adresa mea, totul a depășit orice așteptare. Am primit atâtea mesaje, scrisori, tel, fotografii, etc, încât pe unele nici nu am avut timp să le procesez, iar pe altele nici măcar nu le-am citit. Din acest motiv, am hotărât să iau o pauză. Chiar am nevoie să le citesc măcar pe toate.

Înainte de a lua pauza vreau, totuși, să fac niște precizări și să răspund la câteva întrebări regăsite mai des în ce am reușit să citesc.

1.Veți publica lucrările ”Mai mult decât o carte – Adevărul” vol 2 și ”Arhiereul – unealta demonului din umbră” sau vor rămâne doar postări de fb?

-Da, le voi publica, dar mai întâi să le scriu. :)))

2.Personajul principal din romanul ”Arhiereul – unealta demonului din umbră” este Arhiepiscopul Teodosie?

-Nu. Nici vorbă de așa ceva. Acest roman am vrut să îl scriu înaintea lucrării ”Mai mult decât o carte – Adevărul”, dar l-am amânat pt că am simțit nevoia să scriu despre duhovnicul meu, pe atunci, despre minunații ani pe care i-am trăit alături de domnia sa. Ba mai mult, am conștiința împăcată pt că eu i-am vorbit despre această lucrare, din nou, chiar în noiembrie 2018. I-am spus în mare despre ce e vorba, i-am promis și că îi voi citi fiecare fragment înainte de postare și i-am spus și care va fi finalul. La vremea aceea i-am mai zis că am două variante și că vom stabili de comun acord pe care o voi aborda, dar finalul rămâne același. Tot atunci am zis că eu aș aborda varianta mai dură (necosmetizată), dar că le voi lua pe toate ca din mâna Lui Dumnezeu. (La momentul dialogului, domnia sa îmi blocase deja nr de tel fără nicio explicație o lună și jumătate și de la o zi la alta dădea semne că îngerul care credeam că este își pierdea strălucirea).

-Dacă dvs mă veți obliga, prin comportamentul pe care îl aveți, să mă îndepărtez de dvs, înseamnă că Dumnezeu vrea să prezint lumii varianta necosmetizată a romanului, i-am spus în cadrul unei discuții foarte serioase.

Și cu toate acestea a ales ce a ales. Dar sunt convinsă că Dumnezeu pe toate le îngăduie cu un scop.

3.De ce nu vorbiți despre acea seară de 3 decembrie? Eu cam intuiesc ce s-a întâmplat. Spuneți lumii ca să se știe de ce e în stare.  

-Despre acea seară voi vorbi DOAR pt a mă apăra, în cazul în care voi mai fi atacată direct sau indirect public, de fostul meu duhovnic. Într-o altă împrejurare, nu. Dacă nu am făcut asta atunci când am citit grozăviile acelea postate și mai ales când am recunoscut, nu doar fragmente scoase din context din mesajele pe care i le-am trimis, ci și mai grav, fraze scoase din context spuse la spovedanie, acum nu mai am de ce vorbi despre acea seară.

De departe cel mai dureros mesaj pe care l-am primit este următorul: ”Opriți-vă din a mai scrie vol II al cărții despre Teodosie! Vă faceți de răs!

Personajul pe care îl descrieți acolo, nu a existat niciodată. Vă urmăresc de foarte mult timp blogul, am citit și cartea. Dacă până acum am fost convins că ați fost plătită bine să scrieți ce ați scris, că individul s-a folosit de talentul dvs, acum după ce v-a dat cu flit, sunt convins că personajul din carte este doar o plăsmuire a minții dvs. Sau pot să mai iau în calcul că a avut interes sau că a jucat teatru, deși e foarte greu să joci teatru 20 de ani. Asta se poate doar dacă ai făcut pact cu diavolul. Dacă vă spun că și acum vă vorbește de rău și că spune tot felul de mizerii despre dvs, mă credeți? Dacă nu mă credeți, în curând vă aduc și dovada.”

Aș fi dat print screen-ul acestui msg, dar ce urmează… e de nepublicat. Chiar și în cadrul acestui fragment am mai „aerisit” puțin. Atunci când timpul îmi va permite, voi mai selecta din ele și le voi posta, poate.

Și în legătură cu acest mesaj vreau să fac niște precizări. O plăsmuire a minții mele nu are cum să fie pt că am trăit acele momente. Accept însă, cu greu, dar accept că ar fi putut să joace teatru. Chiar și în acest caz, tot îi sunt recunoscătoare pt că a fost lângă mine în momente grele ale vieții mele. Îi mai sunt recunoscătoare și pt faptul că, ceea ce sunt azi, în pare parte, îi datorez. Dacă a mimat atât timp blândețea, bunătatea, iubirea, prietenia, iertarea, etc, nu pot decât să-l felicit pe de o parte, iar pe de alta mi-e o milă cumplită. Chiar dacă este un actor excelent, nu știu ce va face în fața Judecății Lui Dumnezeu, pt că acolo nu se mai obține nicio amânare și nu se merge cu avocat. Acolo se merge doar cu faptele și cu gândurile.

Dacă și acum mă vorbește de rău, nu e problema mea. Nu voi răspunde înaintea Lui Dumnezeu pt ceea ce vorbește și gândește domina sa despre mine, voi răspunde însă de ceea ce vorbesc și gândesc eu despre domnia sa, despre omul care mi-a fost alături foarte mult timp. Și încă ceva. Iubirea mea nu depinde de atitudinea domniei sale față de mine. Nu e monedă de schimb. Precum nici iertarea nu depinde de atitudinea domniei sale. L-am iertat pt că l-am iertat.

În amintirea anilor în care mi-a fost ca un părinte, veți descoperi asta și pe parcursul vol 2, nu voi duce niciun război împotriva domniei sale, indiferent de ce va spune. Eventual mă voi apăra, dacă va fi nevoie, dacă se va întrece o limită, cum a fost atunci când mi-a făcut adresa publică și mi-a pus viața în pericol. În rest, dacă dorește să mă vorbească de rău, poate să o facă în continuare.

Dacă despre domina sa, chiar dacă aș avea ceva de spus, tot nu am, despre oamenii din jurul domniei sale, chiar am multe de spus. Și asta voi face după ce se va da verdictul final, indiferent de situație. Acum tac, pt că nu vreau să creadă fostul meu duhovnic, faptul că, într-o astfel de sit. îi mai pun și eu poveri.

Și pt că mâine este Înălțarea Domnului, vă spun: Hristos S-a Înălțat!

6 luni de întrebări …

În spatele gravelor acuzații se afla duhovnicul meu – IPS Teodosie

2 comentarii

Mariana Ungureanu

Adevarat s a Inaltat!!

Mariana Ungureanu

***Și încă ceva. Iubirea mea nu depinde de atitudinea domniei sale față de mine. Nu e monedă de schimb. Precum nici iertarea nu depinde de atitudinea domniei sale. L-am iertat pt că l-am iertat.*** ce minunat fel de a gandi!!

Lasă un răspuns