Plăcere nevinovată

M-am trezit așa… cu o plăcere nevinovată, aceea de a face gogoși de banane cu fulgi de ovăz.

De curând, o prietenă de pe Facebook îmi spunea că o bucură faptul că am început să postez din produsele pe care le folosesc, pentru că de foarte mult timp a vrut să-mi spună că și-ar dori să pătrundă mai mult în universul meu. Și dacă sunteți mai mulți care aveți această dorință, acesta poate fi un început.

Încă de dimineață, parcă m-am logodit cu bucătăria 😊. Am făcut și tot fac dulceață și compot de gutui, deoarece gutuii mei din curte au fost foarte generoși cu mine, mi-au dat de lucru.

Până la ora asta am mai făcut o supă cremă de legume, dar și mâncare de praz cu orez și măsline. După această postare, voi trece la plăcerea nevinovată: gogoși de banane cu fulgi de ovăz.

Rețeta mea de bază este: 2 banane coapte, fulgi de ovăz, o linguriță de scorțișoară, praf de copt. Peste bananele pasate se adaugă fulgii de ovăz, scorțișoara și praful de copt. Se amestecă bine, până se obține un aluat consistent din care se pot modela gogoșile. Dacă doriți ca gogoșile să fie crocante, le puteți prăji / coace imediat, dacă doriți să fie mai pufoase, lăsați aluatul 10–15 minute, timp în care fulgii de ovăz se înmoaie. Din același aluat se pot face fursecuri / biscuiți.

După cum v-am spus, aceasta este rețeta de bază, dar eu, în aluat, încep să mă joc adăugând diverse, depinde de inspirația de moment: nuci, semințe, stafide etc. Și cum nu mai sunt de mult adepta prăjelilor, gogoșile mele sunt mai mult coapte.

Dacă nu ați încercat această rețetă și doriți să o încercați, vă doresc poftă bună și aștept impresiile voastre.

Vă îmbrățișez cu drag!

Ne revedem luni, 15 noiembrie.

Noua mea pasiune

Lasă un răspuns