”PE UNDE TE DUCI, NUMAI DE TINE DAI…”

”Țiganu-i țigan și în ziua de Paști…” 

Leonard Coca:

Domnule TEODOSIE, ai afirmat recent: „POLITICUL NU SE POATE IMPLICA IN CANOANELE BISERICII „
O.K..INTREB SI EU..:DAR CANOANELE BISERICII PERMIT PREOTILOR SA FACA POLITICA,SA INTRE IN NUCLEUL POLITICII,TRAGAND ATELE DE MULTE ORI,MANA IN MANA CU POLITICIENII?!..
Dumneata stii foarte bine si știm cu toții de unde provii ,cum ai excelat si ca ai ajuns episcop,cu sprijinul PSD in frunte cu ion iliescu si adrian năstase,cum de altfel nu I un secret,ca dumneata făceai cam toate jocurile politicii locale, cu ajutor de la centru,iar primarul iti este doar un sclav..asa de bine le ai facut, ca ai DISTRUS acest oraș..
TI AI BAGAT COADA IN TOT CE INSEAMNA MIZERIE POLITICA SI NU NUMAI politica…si tu,si alti colegi EPISCOPI la fel de NEVREDNICI ca tine..
Deci,las o mai moale cu șmecheria.. nu mai fii VICLEAN și TUPEIST…ca tu esti cu credinta,cu chestii de astea..cu de alea,de alea..stii tu…
_Canonul 83 Apostolic:grijile politice sunt incompatibile cu preotia:”Ce sunt ale Cesarului sunt ale Cesarului ,ce sunt a lui Dumnezeu sunt a lui Dumnezeu”(matei 22,21)
._la Sinodulul 4 Ecumenic din anul 452, prin canoanele 3,4,7,se oprește imixtiunea clerului in probleme politice,sub pedeapsa caterisirii si se pedepsește tot cu CATERISIREA,pe monahul(SI TU ESTI MONAH..),CARE se amesteca sub orice forma in politica”
_Decizia Sinodului Bisericii Ortodoxe Române ,din care faci parte,INCA,din 2019:”Preoții își vor păstra neutralitatea politica”.

Tu, domnule, toate le ai încălcat si nu numai tu..Asa ca,CIOCU MIC,nu mai da tu lecții STATULUI,pe care l ai jermanit de bani si bogatii (vezi FERMA NAZARCEA)…la 65 ani ,sa ai atâta tupeu,în propria ti demodare si TRĂIRE la întâmplare, e De Neimaginat pentru un om batran si spre sfârșitul vieții..
P.S:in caz ca iti freci barba SI te întrebi ce inseamna „trăire la intamplare”..adică, exact ce faci tu 24 h din 24: UNEORI TE CAUTI PESTE TOT SI NU TE GASESTI NICIUNDE….ALTEORI,Pe UNDE TE DUCI,NUMAI DE TINE DAI…

DOMNULE TEODOSIE,TUPEUL SI VICLESUGUL DUMITALE NU AU LIMITE!!!
Intr un interviu dat evenimentului zilei,recent,Acest Domn , sfidează si JIGNESTE ,pentru a nu stiu cata oara autoritățile si legile statului.
O SA VA ATASEZ AFIRMATIILE SI TRAGETI SINGURI CONCLUZIILE ,ÎNSĂ:
1.INTR ADEVAR,DOMNULE EPISCOP(FARA ARHI IN FATA..)CA UNUL CARE MI AM DAT LICENȚA IN DREPT CANONIC SI NU NUMAI,IN CANONUL 80 AL SINODULUI 6 ECUMENIC, DA,ZICE:CA CEL CARE LIPSEȘTE 3 DUMINICI LA RAND ,FĂRĂ UN MOTIV SERIOS,SA FIE AFURISIT (EXCLUDERE DIN biserica),sa fie tăiat de la Biserica.Pai,DOMNULE, spune clar, fara un motiv serios.Covid 19,INFECTAREA si MOARTEA semenilor nu ti se par motive serioase?!..
2.Pentru ce stii CA ai încălcat,DE ce nu apelezi la canoane?
Dumneata ai acuzat șeful statului ca nu I ortodox,ca BLESTEAMA oamenii,ca a oprit oamenii fără voia lor de la slujbe.Pai omul asta,DOMNULE cu gândire învechită,a oprit de drag?!..
_Canonul 84 apostolic :”DACA CINEVA AR OCĂRI FARA DREPTATE PE IMPARAT(OCARMUITOR) SAU PE TRECATOR,SA SUFERE PEDEAPSA SI DACA ESTE CLERIC SA SE CATERISEASCA,IAR DACA ESTE LAIC,SA SE AFURISEASCA”.
EVIDENT ,DUMNEATA AI INCALCAT N CANOANE .O SA TI LE ENUMAR CU ALTA OCAZIE.
LEGAT DE TRAZNAILE PE CARE LE DEBITEZI,CA PIETELE SUNT DESCHISE,FRIZERIILE ETC..SI BISERICA NU..AM MAI SCRIS, MA REPET,PTR CA LA O PIATA TE MAI FEREȘTI , ÎN STANGA ,IN DREAPTA,MAI OCOLESTI UN OM,MAI PĂSTREZI O DISTANTA,STAI 10 MINUTE TI AI LUAT CEAPA SI AI PLECAT..LA BISERICA NU POTI SA TULBURI LITURGHIA CU FOIT,SA TE FEREȘTI DE SEMENUL TAU,STAI BOT IN BOT,UMAR IN UMĂR, SPATE N SPATE,4 ore..IAR OAMENII IN LOC SA FIE CONCENTRATI PE RUGACIUNE,VOR FI CONCENTRATI SA SE FEREASCĂ UNUL DE ALTUL SI AIA NU MAI E SLUJBA.

DAR ASA SE INTAMPLA CAND NU STII SA RESPECȚI STATUL,LEGILE STATULUI,CU TOATA AUTONOMIA TA..CAND NU STII,CA OAMENII SUNT SI CETATENI ,Nu NUMAI CRESTINI, care SE AFLA SUB EFECTUL UNEi ORDONantE MILITARE ,TEMPORARE..si DUMNEATA ,IN PROPRIA TI DISPERARE CA PIERZI BANI,AI URLAT DEGEABA..

 

Lasă un răspuns