Pe curând, prieteni!

Unei perioade petrecute alături de voi, urmează o altă perioadă de pauză. Pentru că vin sărbătorile, pentru că vom fi ocupați cu darurile, bradul, mulți cu porcul, cozonacul, cârnații etc., m-am gândit să mă retrag, deoarece nu vreau să „alergați” între pregătirile crăciunistice și postările mele. Vă asigur de faptul că, spre exemplu, articolele din categoria „Povești de viață ale călugărilor și călugărițelor”, postate până acum, reprezintă doar un preambul a ceea ce va urma. Și vor urma și multe alte subiecte.

                                                   ***

Îmi plac sărbătorile de iarnă, îmi place iarna, iar cât timp voi lipsi din mediul online, vreau să mă bucur din plin de această perioadă, ceea ce vă doresc și vouă. Bucuria acestor sărbători ar trebui să ne însoțească mereu și mereu. Și dacă vrem, se poate – știu.

După ce mi-am lăsat sufletul fie să hoinărească prin lume, fie să devină captiv în mâini sălbăticite de viclenie și de minciună, am învățat că este foarte important să fiu stăpână pe sufletul meu, pentru că îmi aparține, și la fel de important este să-i ofer ceea ce-l hrănește – ce-i face bine.

Nimeni, dar nimeni în lumea asta, nu știe ce este bine pentru sufletul unui om, în afară de posesorul lui, dar până aici e o cale lungă. E nevoie de multă muncă interioară și de multă răbdare pentru a te întâlni cu sufletul tău, în starea lui pură, și a-l înțelege.

Pe mine, până să devin un tot, un întreg, m-a costat mult. În nopțile de nesomn încercam să număr sacrificiile, lacrimile, nedreptățile și umilințele pe care le-am îndurat, anii trăiți în minciună, durerile pe care nu le puteam exterioriza etc. Am încercat să le număr, dar n-am reușit. Au fost prea multe, mult prea multe.

M-am împăcat cu toate, mi-am învățat lecțiile de până acum și, mai presus de toate, am învățat să-mi ascult sufletul.

Perioada ce urmează vă doresc să fie una de regăsire, nu de risipire printre lucruri mărunte; vă doresc să vă bucurați cu sufletul, nu afișând doar zâmbete pentru postările de pe rețelele de socializare; vă doresc să fiți voi, puri, într-o iarnă albă.

Ne revedem după data de 15 ianuarie, cel mai probabil pe 17 ianuarie 2022.

Dacă totuși voi reveni mai devreme de 15 ianuarie, vă veți trezi cu mine pe aici 😊.

Să fiți bucuroși de sărbătorile minunate, un An Nou plin de înfloriri sufletești, multă iubire și multă fericire!

îmbrățișez pe voi, prieteni, iar pe voi, neprieteni, încerc!

Lumină în casă, pe chip și în gând!

La mulți ani!

1 comentariu

Sărbători creștine cu bucurie Sfântă iti doresc, suflet frumos.

Lasă un răspuns