Oferte…

Bunăăă! Ce mai faceți? Aici, septembrie a venit cu oferte :)), dar și cu vești :)) . De luni, începem postările.  Fragmente din volumul 2 al lucrării – ”Mai mult decât o carte – Adevărul”

Până atunci – Oferte. Cele mai recente apariții: 

”Mai mult decât o carte – Adevărul” – 50 lei

”Între Raiul rugăciunii și iadul drogurilor” – 30 lei

”Întâlnirea cu mine” – 30 lei

Pachetul cu cele 3 lucrări – 90 lei

”Împărăția poveștilor”- 40 lei

”Bucătăria veselă!” – 40 lei

Pachetul cu cele 2 lucrări – 60 lei

                                                   * * * 

Să ne amintim:

-Preasfințite, ce facem cu atâția ani în care v-ați chinuit efectiv cu mine? Îi împachetăm și-i dăm la gunoi? am întrebat cu lacrimi în ochi…

-Faceți ce vreți?

-Cum adică, Preasfințite, să fac ce vreau?

-Eu am pus sămânța cea bună, dacă vreți să o ajutați să încolțească bine, dacă nu, puneți o piatră peste ea și gata.

După ce a spus astfel de cuvinte nu m-a mai privit. Am simțit că mi-a înghețat inima. Au început să mi se deruleze în gând atâtea și atâtea situații în care mi-a fost aproape, în care m-a ocrotit… Faptul că nu m-am mai privit, m-a făcut să simt că ceva s-a rupt… în sufletul meu, dar și în relația cu Preasfințitul. Încercam să-i caut privirea. În zadar… Mă ocolea. Am avut senzația unei căderi interioare… o senzație de gol nesfârșit… Mi-am văzut sufletul părăsit… orfan… alergând în urma părintelui pe care simțea că-l pierde… – ”Mai mult decât o carte – Adevărul”

                                                * * * 

Autoarea ne arată că există o diferență crucială între a ne fi milă de cei în suferință și a face efectiv milă. Trecerea de la sentiment la faptă este cheia Împărăției cerurilor, dar în același timp și împlinirea umanului în dimensiunea vieții care ne-a fost rânduită de Dumnezeu…

Binecuvântăm apariția acestei cărți și nădăjduim ca ea să fie o mărturie în timp și a altor fapte de bine pe care cititorii le vor face spre slava lui Dumnezeu și bucuria oamenilor.

Alexandria, 28.01.2019     

† G A L A C T I O N

Episcopul Alexandriei și Teleormanului

                                                      * * * 

-… da și ea se droghează, de fapt o droghează părinții.

-Nu pot să cred așa ceva… am zis de-a dreptul oripilată.

-Ba să crezi! Aici e iadul pe Pământ.

Am oftat și mi-am trecut mâna peste frunte. M-am ridicat și am deschis ușa la camera vecină. Fetița dormea pe un pat acoperit cu o pătură zdrențuită. Îmi venea să o iau în brațe și să fug cu ea, să o scot din labirintul morții. M-am întors totuși și m-am așezat lângă Larisa. – ”Între Raiul rugăciunii și iadul drogurilor”

Fapte izvorâte din milă

                                                     * * *

O durere și mai adâncă i-a cuprins sufletul. Se scufundase parcă într-un ocean sărat, care îi strângea fiecare celulă a ființei sale…

„Unde eşti, Samira? Unde te-ai pierdut? Prin ce hăţişuri, prin ce cotloane şi prin ce labirinturi te-ai încurcat, te-ai rătăcit, te-ai răvăşit… până ai ajuns aşa? De ce, Samira? De ce…? Care a fost momentul în care ai hotărât să nu mai lupţi pentru tine, să te laşi pradă nepăsării? Ce resort interior te-a făcut să rupi legătura cu tine şi să cobori în prăpastia deprimării? Ce anume te-a făcut să vezi viaţa ca pe o povară şi să nu-ţi mai pese cum o trăieşti?” – ”Întâlnirea cu mine”

Povestea lor…

 

 

 

 

Lasă un răspuns