Nu-mi mai țineți predici!

Comentarii ca acestea mă fac să spun lucruri pe care mă tot feresc să le spun: 

Ben Sergiu Dureros ,, … si care nu se vor indrepta NICIODATA ,,

Ben Sergiu Despre duhovnici s-au scris foarte multe si avem exemple la fel de multe….si totusi cand se foloseste cuvantul ,,niciodata,, …

Ben Sergiu Gandidu-ne la Hristos cat si-a iubit ucenicii si pe Iuda , impartasindu-l totusi , desi stia ca il va vinde, episcopii sunt urmasi a lui Hristos, atunci….

Mă întreb dacă, voi, ăștia care îmi dați lecții, înțelegeți diferența dintre ”fapte care nu se mai pot îndrepta niciodată” și ”fapte care nu se iartă niciodată”?

De iertat l-am iertat, dar de îndreptat monstruozitățile pe care le-a făcut, nu le mai poate îndrepta. V-aș ruga să aveți decența să vă abțineți! Una e să întrebați și alta e să dați lecții. Voi nu ați fost cu mine în acea seară de 3 dec. 2018 să știți ce s-a întâmplat acolo, voi nu ați fost filați alături de mine timp de 7 luni, voi nu ați fost aici când am fost amenințată, ademenită, intimidată etc, voi nu ați trecut prin șocurile prin care trecut eu, ”grație” fostului duhovnic.

Au dreptul să-mi dea lecții cei care au fost lângă mine în cea mai cumplită perioadă din viața mea, în ciuda amenințărilor de tot felul. În perioada aceea au plecat mulți de lângă mine. Cei făcuți după chipul și asemănarea fostului meu duhovnic, mi-au întors spatele fără nicio explicație, cedând presiunilor, deși pe unii dintre ei i-am ajutat foarte mult. S-a sperat că, izolată de toți, voi claca. Slavă Domnului, nu a fost așa. M-a dărâmat un om despre care am scris o carte în care l-am prezentat ca pe un sfânt și, pe lângă Dumnezeu, a fost nevoie de mulți oameni adevărați care să mă ridice.

Doar ei, doar cei care mi-au văzut suferința, cei care au fost lângă mine, cei care se rugau și mă rugau să-mi revin, doar ei au dreptul să spună ceva în legătură cu acest subiect.

De departe, cel mai înfiorător lucru pe care l-a făcut, este că, pe lângă atrocitățile făcute direct la adresa mea, în pagina aceea de fb, a lezat numele unui ierarh pe care eu îl apreciez foarte mult: Înaltpreasfințitul Teofan.

Adevărul este că avea să-i plătească niște polițe de acum 20 de ani și , laș cum e, nu a avut curajul să îi zică față către față, a găsit ”strategia” să denigreze doi dintr-o lovitură.

”Vina” mea a fost că, după ce am scris cartea, am aflat foarte multe lucruri. Au venit către mine oameni care mi-au demonstrat că am făcut o greșeală ca l-am prezentat ca pe un sfânt. Atunci le-am spus că eu nu consider că am greșit atât timp cât așa l-am perceput și atât timp cât, cu mine, se poartă impecabil.

Când au început să-i cadă măștile, am început să-mi pun întrebări: Cum îndrept lucrurile? Cum să nu rămân o mincinoasă în fața Lui Dumnezeu și în fața oamenilor? Cum să fac să nu-l rănesc? M-am rugat, am avut răbdare și… domnia sa a lovit primul, deși eu îl asigurasem că nu voi face niciodată asta. După cum spunea Alexandru Vlahuță: ”Adevărul așteptă. Numai minciuna e grăbită”. S-a grăbit să mă denigreze, ca în cazul în care voi vorbi, să fiu gata denigrată.

Cine spune că un arhiereu care face astfel de fapte este urmașul Lui Hristos, îl jignește pe Hristos. Mântuitorul nostru nu ar fi făcut niciodată așa ceva.

Este ultima dată când răspund unor astfel de atitudini. În schimb, această postare, va fi atașată la fiecare fragment din volumul 2 al lucrării ”Mai mult decât o carte – Adevărul”.

Am spus și repet, ultimul capitol va fi lămuritor în ceea ce privește situația actuală, ocolind totuși îngrozitoarele fapte pe care le-a făcut, în seara de 3 dec 2018 și după aceea. De ce ocolesc? Pt că nu vreau să-i răspund la rău cu rău și nu vreau să mă cobor în mocirla în care s-a coborât și în care văd că rămâne. Îl las în seama Lui Dumnezeu, pt că sunt convinsă că El va face dreptate.

Deși am scris în grabă, am scris destul. Sper că ați înțeles. Cei care aveți porniri de învățători, abțineți-vă! Nu faceți parte din cercul meu de prieteni și nu știți prin ce am trecut.  

Ne vedem mai târziu cu un nou fragment din volumul 2 al lucrării ”Mai mult decât o carte – Adevărul”.

În spatele gravelor acuzații se afla duhovnicul meu – IPS Teodosie

Volumul 2 – Mai mult decât o carte – Adevărul – 10

1 comentariu

E clar ca nu va cunoaște puritatea responsabilitatea si frumusețea dv in felul cum tratati sufletul omului!

Lasă un răspuns