”Nu loviți în Biserică!”

 Variațiuni pe aceeași temă: ”Nu loviți în ortodoxie sau… în Hristos… sau… în adevărata credință.” M-am săturat de acest refren cântat și descântat papagalicește. Am postat articolul: ”Episcop: Lumina Sfântă de la Ierusalim vine de la o lampă, am aprins-o şi eu de 3 ori” care, deși a fost foarte puțin pe fb, a stârnit deja reacții. L-am închis pt. că m-a rugat prietena de la comentariul căreia s-au făcut valuri. Ea este un om bun, care nu știe și nu poate să gestioneze o situație cu opinii diferite. Eu… duc mult. Am fost antrenată de Teodosie, care m-a târât și mă târăște prin tot felul de mizerii și de minciuni.

Da, da, TeoDOSie, ăla care, chipurile, se roagă noaptea pt. că sunt rugăciunile mai ”puternice” când le behăie la microfon, în direct pe fb, îmbrăcat cu veșminte de împărat. Și dacă tot am adus vorba de gunoi, să-l anunț că nu l-a auzit Dumnezeu. Bisericile rămân închise de Înviere. Bine… pe tine nu te mai aude Dumnezeu demult, nici măcar dracu’ nu te mai bagă în seamă, ai rămas doar cu niște proști pe care ÎNCĂ îi mai duci de nas. Atât ți-a mai rămas Înaltpreaspurcăciunea Ta, live-ul pe fb.

Revenim la refrenul: ”Nu loviți în Biserică!” Pt cei care îl ”cântați”, ce înseamnă Biserica? Niște ziduri? Niște pereți pictați? O pictură pe lemn?

Ce înseamnă pt. voi ortodoxia? Un popă? Un arhiereu infect ca TeoDOSie? Un pomelnic? Un pămătuf în ochi? O linguriță plimbată dintr-o gură în alta?

Ce înseamnă pt. voi credința? O lumină coborâtă sau nu din cer? O apă în care își bălăcește mâinile unul ca TeoDOSie? O bucată de pânză plimbată în jurul bisericii? O ramură pe care o luați de la biserică, o duceți acasă și apoi nu știți ce să faceți cu ea? Un ritual de la care, după ce vă întoarceți, rămâneți la fel? Dacă mâine se dovedește că Sfânta Lumină nu e lumină coborâtă din cer sau nu mai coboară, voi nu mai credeți în Dumnezeu?

Când o să înțelegeți că Dumnezeu nu se află numai între cele patru ziduri care formează o biserică ? O să înțelegeți vreodată că, dacă nu-L găsiți pe Dumnezeu în inima voastră, nu-L veți găsi nici la biserică? Eu am înțeles asta după 20 de ani în care am fost manipulată de un individ cu mitră care nu are nicio legătură cu Dumnezeu.

Sigur că Biserica are rolul ei și oamenii ei minunați, oameni cu vocație, dar aceștia sunt discreți, nu pozează în martiri, nu stau în direct pe fb. toată ziua, nu se erijează în mari învățători etc.

Dacă vorbim despre mizeriile unui arhiereu – lovim în Biserică, dacă avem o altă părere decât cea a habotnicilor – lovim în Biserică, dacă ne exercităm dreptul la liberă exprimare – lovim în Biserică…

Cei care cântă refrenul: ”Nu loviți în Biserică!” au toate drepturile, noi nu avem niciun drept. Pt. că ei sunt cei 9 leproși, iar lor li se cuvine totul. Înainte de a posta comentariile la care am făcut referire, vă mai spun atât: Hristos S-a descurcat singur în Grădina Ghetsimani, deși știa că urmează să fie vândut, știa că urmează crucea, piroanele, cununa de spini, moartea… S-a descurcat singur în noaptea în care a plâns cu lacrimi de sânge! Să fiți siguri că, ȘI ASTĂZI, Se descurcă fără voi. Nu are nevoie să-L apărați.

Iată comentariile, iar link-ul articolului – mai jos

 

L: Doamne….cat se poate lovi în ortodoxie!!

 • Mihaela Ion

  Mihaela Ion Este o relatare. Avem nevoie NEAPĂRAT de minuni pt a crede? Noi, oamenii, suntem niște minuni , că unii s-au transformat în niște gunoaie, asta e altceva.

  L: Of….

  Constantin Cumpana

  Constantin Cumpana Mihaela Ion , cr3tina aia face parte din specia de viețuitoare care traiește din minciuni și „minunile” debitate de popi. Calea ei este blocata, iar Lumina nu ajunge la ea. Morala: locul ei este în loc de verdeață și muuuuultă liniște.

 • Mihaela Ion

  Mihaela Ion Constantin Cumpana nu fiți așa dur, o știu pe L, e un om minunat, dar și oamenii minunați pot avea blocaje. Eu m-am trezit după 20 de ani, așa că înțeleg. Mulți ”credincioși” sunt victime ale manipulării, cum am fost și eu, dar ei, ca oameni, ca esență, sunt oameni buni, poate prea buni pt interesații care profită de ei

 • Constantin Cumpana

  Constantin Cumpana Mihaela Ion , nu am timp și nici nu vreau sa „ajut” pe cineva rătăcit. Fiecare se ajuta pe sine, iar vietuitoarea, daca astfel gândeste, este pierduta si irecuperabila. Tu ai avut șansa să-ți revii si sper ca lumea noastra, a celor care nu se lasă manipulați si prostiți de basmele Bibliei, îți ofera alte șanse/ perspective ale existenței. Să creadă, dar să nu fie pro4sta!

 • Mihaela Ion

  Mihaela Ion Constantin Cumpana 😊 deja îmi oferă. Și eu cred în Dumnezeu, dvs știți asta, dar nu la modul acela în care pe Dumnezeu îl gasim la biserica, doar. Eu pe Dumnezeu îl găsesc în inima mea, degeaba il cauta unii peste tot , prin toate bisericile, dacă nu-l găsesc în inimile lor

 • Mihaela Ion

  Mihaela Ion L, îmi cer scuze pt vehementa Dl Constantin Cumpana, nu este un om rău, dar e sătul de mizeriile din Biserică. E jurnalist și știe foarte multe. E scârbit de faptul că oamenii sunt manipulați de niște mizerii interesate. Evident că în Biserică sunt și slujitori care merită toată admirația și care, la rândul lor, sunt , cumva, victime ale sistemului, pt că nu pot face nimic în fața nemernicilor care L-au confiscat pe Hristos și-L scot la tarabe

 • Constantin Cumpana

  Constantin Cumpana Mihaela Ion , fiecare este responsabil și, eventual, își cere scuze pentru faptele, vorbele și gandurile sale. Pe cale de consecință nu ai motive sa-ți cere scuze in numele meu. Când/ dacă va fi cazul o voi face eu, dar acum NU ESTE CAZUL.

 • Mihaela Ion

  Mihaela Ion Constantin Cumpana 🙂 sigur ca aveti dreptate, fiecare este responsabil, dar așa am simțit să fac. Deci… îmi cer scuze și față de dvs. Și… vă îmbrățișez cu drag 🤗 pt ca, știți că îmi sunteți foarte drag, ca om. Am învățat multe de la dvs și încă mai am. Vă mulțumesc. Mult ❤️

 • Mihai Razvan Rotaru

  Mihai Razvan Rotaru L Mai degrabă dumneavoastră loviți in Rațiune, atunci când distribuiți porcării (semnele Apocalipsei la Marea Roșie sau Antenele 5 G care aduc nu stiu ce nenorociri). Somnul rațiunii naște bigotism și cabotinism.

 • Mihaela Ion

  Mihaela Ion O să distribui și eu ceva… despre venirea antihristului 😊

 • Leonard Pavel

  Leonard Pavel A exprima realități triste, a evidenția falsitatea unor slujitori, unor smecheri expirați, nu înseamnă lovire în Ortodoxie. Suntem sătui de atâta formalism, mizerie din bor, cu precădere din episcopia Tomisului, condusa de un expirat, cu o viclenie fantastica, un homosexual terminat, care iese acum, pe radio Dobrogea, chiar și în seara asta, sa ne dea sfaturi și povețe „a la TeodisiA…”.. E Săptămâna mare.. Sa ne lase liniștiți, în aceasta săptămâna a interiorizarii, sa așteptăm Învierea asa cum știm și cum putem noi.. Legat de Biserica, vorba d-lui cumpănă de cândva, parafrazandu l :”cine a zis ca are ceva cu Biserica Ortodoxa”?.. Avem ce avem, cu parșivii mizerabili care ne obliga sa i ascultam.. Nu pot sa ascult de unul ca Teodosie, care. S…. S… S… „spovedește”.. Pe unii ca Bogdan chiriluta, Alexandru Chiriac, Gabi din America.. De ce e trist? Într o zi de slujba se fac 20_30 prescuri, puse la vânzare la pangar.. Oamenii le cumpăra, le dau cu pomelnic și lumânare la altar, și preaseriosul diacon damaschin le baga în sac în altar, iese prin ușa din altar, o ia tiptil, da roată Bisericii și le duce din nou la pangar.. Ca și cum ar fi sosit acum . Și tot asa.. De n ori.. Câți bani pot face în câteva ore 20 prescuri? Ma rog, asta i alt subiect.. Aici nu vorbim nici de lumina coborâtă, nici de Biserica ca instituție Divina, și nici de, sa nu Va aud, hai sa nu judecam.. Ca suntem cu dracu.. Prefer sa ma mănânce „iadul”, decât sa tac și sa ma las prostit de unul ca Teodosie, de care o sa ma ocup eu la un mod serios la un moment dat, nici de clica lui de curvari, hoți(vezi trio fost consilier social rusnac vasile_doamna casier dragomir_fratii don), nici ucigași de oameni,drumuri și destine, bătăuși calificați, expresii ale râului, cu apucături încă din Galați.. (vezi cazul poale lungi).. Sau securiști, foști polițiști (vezi cazul vicarului Cosma).. Și etc… NU VĂ MAI LĂSAȚI PĂCĂLIȚI ȘI MANIPULATI DE UNUL CA TEODOSIE SAU DE DE ALȚII DIN Alte PARTI, CARE VAD ÎN VOI ȘI ÎN NOI, DOAR SIMPLE OBIECTE. AȘTEPTAȚI ÎNVIEREA CA SIMPLi CREȘTINI, FRUMOS, LINIȘTIȚI, FĂRĂ SA ASCULTAȚI DE UN TROGLODIT CA TEODOSIE, PE CARE NU L ASCULTA NICI 15 INȘI, ȘI PE CARE DOBROGENII ACEȘTIA NU L INGHIT.. DELOC..

 • Mihaela Ion

  Mihaela Ion Leonard Pavel, știu că te vei ocupa serios de Teodosie, toate la timpul lor… și … timpul se apropie. Mulțumesc pt faptul că ai avut curaj să-mi scrii. Îți voi fi alături 🤗

  Herman Vlad falsul episcop e de fapt un eretic.

Ion Creanga Nu este adevărat ceea ce spune acest episcop,dacă nu aș fi fost la Ierusalim de Sfânta Înviere aș fi crezut dar am văzut cu ochii mei cum s-au aprins candele la Sfântul mormânt și la oameni,nu mai postați tot felul de bazaconii să duceți lumea în eroare și așa trăim vremuri grele, și lumea nu mai știe ce să creadă!!!

Ion Creanga Capul bisericii este Hristos,dacă aveți ce aveți cu Teodosie,nu loviți în Hristos!?

Leonard Pavel Ion creanga, as putea veni în sprijinul tău, cu un argument din Biblie care o scot toți la înaintare, biata Biblie, când vor sa și justifice mizeriile:”cine sta pentru el sta, cine cade pentru el cade”.. Răspunzi tu?!.. Nu, adevărat, nu răspund eu.. Dar cum pot sa l vad pe acest Hristos, Într un episcop, când știu ca acest episcop n are treaba cu Hristos? Cum pot sa l vad pe Dumnezeu împreună cu unul ca Teodosie care e acum În Liturghie și comuniune, când cu o seara înainte, știu foarte bine unde și a tocit dinții?!.. În nici un caz în Psaltire.. Mai citea Psaltirea, prin mașina.. Chiar îl vedeam ca pe un Sfânt la început.. Și i am cunoscut și părțile bune.. Și l am aparat, fără interes, de multe ori fără ca el sa știe, când era lovit de consecințele propriilor mizerii pe care le creease și de care eu urma sa ma conving mult mai târziu.. Deci, lăsați o moale cu lovitul în Teodosie.. . Am stat ani de zile lângă el, l am prețuit, l am iubit ca pe un tata și duhovnic, am plecat când a trebuit sa plec, nemaisuportand mizeria în care se băltea.. Ma rog, nevoit sa plec.. Ca dacă în episcopia aia nu faci compromisuri, nu intri într o clica, în gașca lor, nu ești de al lor.. Crezi ca nu ma doare când vorbesc despre el? Crezi ca ma folosesc de slăbiciunile, metehnele lui doar ca să l lovesc? Nu, nicidecum.. Însă el a făcut o din plin.. Nu întru acum în detalii.. Deci, nimeni nu lovește în Biserica,ieșiți din gândirea asta îngustă și circuitul asta închis…. Respect Taina preoției, succesiunea Apostolica, Biserica aceasta veche și frumoasa, dar răstignita și transformata de niște actori, precum Teodosie și alții, intr o casa de cultura, unde altarul, unde ar trebui sa fie totul atât de curat, a devenit scena casei de cultura, unde niște fetite și masculi, ca preoți nu mai sunt demult(cu mici excepții) , se învârt în jurul unei mese și dantuiesc, aranjandu și parul după ureche.. Jucând doar un simplu rol.. Căci comuniune și Liturghie aia nu mai e… Asa ca, luminați va o data, respectați preoții, dar care sunt preoți, ascultați episcopii, dar care mai sunt încă episcopi.. nu vedeți precum calul cu ochelari.. Terminați va.. Vorba unui om jurnalist, care se zbate săracul sa evidențieze, sa traga un semnal de alarma, despre prostie, mizerie, hoție în Biserica:”credeți, dar nu fiți prosti”, și as adaugă eu, contribuiți, prin atitudine și cuvânt la curățirea Bisericii, orașului în care locuiti, de asemenea exemplare și specimene parvenite,care nu Va iubesc nici pe voi, nici orașul în care au aterizat, dimpotrivă, l au nenorocit împreună cu unele autorități locale.. Aveți respect de sine, nu Va mai lăsați PĂCĂLIȚI, PROSTIȚI, ÎNDOCTRINAȚI, MINȚIȚI DE VORBE DULCI ȘI IEFTINE ale UNOR DERBEDEI DIABETICI.. ATÂT DE INFECTAȚI MORAL.. în fine, nu o sa stau sa dau comment la fiecare replica a unora de aici, respect un punct de vedere o opinie, dar, îmi exprim speranța că puteți vedea ce E în jur mult mai realist, matur, înțelept. Sărbători liniștite și frumoase în astfel de timpuri, cu sănătate și bucurii.

Episcop: Lumina Sfântă de la Ierusalim vine de la o lampă, am aprins-o şi eu de 3 ori

 

1 comentariu

Multumesc Mihaela Ion ca m ati îndrumat sa-L vad si simt pe DUMNEZEU in inima mea!!! Multumesc ca v ati „trezit” si mi ati arătat calea către Dumnezeu in inima mea!!!! Si cand ma gandesc ca eu credeam ca e sus in cer ,departe de mine sau la biserica 🙄🙄.

Lasă un răspuns