”Nu este o prigoană!” – Arhim. Hrisostom Rădășanu

Realist, calm, cald, echilibrat, rafinat.

”Sunt oameni, mai ales în Biserică, care neluând aminte la poruncile și rânduielile Bisericii, ei înșiși,  se răzvrătesc și arată prin aceasta că n-au înțeles despre ce este vorba… 

Cârtim… asta este măsura noastră! … ” – Arhim. Hrisostom Rădășanu 

Teodosie, cine îți dă ție dreptul să vorbești în numele Patriarhului, în numele ierarhilor și al preoților? Cum adică: ”ne-au silit să nu vă primim”?

Cum îți permiți tu, cățărătorul pe biserici și nu numai, să-i faci de râs pe acești oameni care au înțeles ce se întâmplă și care se supun? Pt disperarea ta după bani și după spectatori, pui Biserica în conflict cu autoritățile. Ești un nerușinat fără margini, un ipocrit, un nemernic!

Sinodul te-a tolerat doi ani, în timpul procesului, când au fost perioade în care nu ai avut drept de semnătură, ai avut interdicție de a părăsi localitatea, deci : NU AI PUTUT să-ți îndeplinești îndatoririle și Sinodul te-a tolerat, în speranța că te îndrepți, iar acum ce faci? Cum îi răsplătești? Vorbind în locul sinodalilor și făcându-i de râs?

Ia aminte la ce spune acest Părinte! Dă-te jos de pe tronul tău iluzoriu de ”împărat” și nu-i mai instiga pe cretinii care te urmăresc și care sunt după chipul și asemănarea ta! Dă-te jos înainte de a te da Dumnezeul pe care-L batjocorești cu mâinile alea murdare! Locul tău nu e în Biserică, în sinod, nici atât. Locul tău e la nebuni, unde, probabil, până la urmă, vei ajunge, pt că semnele sunt deja clare și nu de acum, ci de foarte mult timp.

Felicitări, Părinte!

Theodor Paleologu, despre predica ÎPS Teodosie

Teodosie – forme grave de depresie

IPS Teofan slujește lui Dumnezeu – Teodosie – mândriei lui

Lasă un răspuns