Nicon Petrescu – taina numelui său

 

Într-o zi de 23 martie, mama Elisabeta aducea pe lume al treilea copil. Un prunc vesel care avea să-i umple inima de bucurie. Fără a sta prea mult pe gânduri, a hotărât alături de tatăl Procopie să-i pună numele sfântului care era în calendar în ziua în care venise pe lume. 23 martie – Sfântul Mucenic Nicon.

Copilul creștea și odată cu el creștea și dragostea pentru animalele din gospodărie. Ele înlocuiau jucăriile pe care familia nu și le permitea să i le ofere. Dintre toate animalele s-a apropiat de cai pe care îi iubea cu toată puterea sufletului său.

Atât de mult i-a iubit încât ajunsese să le intuiască toate nevoile. Părinții și frații îi spuneau ”doctorul de cai” pentru că le cunoștea vârsta, suferințele, se informa și găsea leacuri pentru bolile lor.

Poate a ales calul pentru că slujește cu devotament omului, iar tradiția spune că poate fi ca o călăuză spirituală, ferindu-și stăpânul de forțele malefice. Se știe că acolo unde calul bate din copită și nu vrea să înainteze,  vede ce stăpânul său nu poate vedea.

Nicon Petrescu, fratele IPS Teodosie, un suflet care călătorește acum spre cer…

Lasă un răspuns