IPS Calinic: ”Vai de noi!”

Pe IPS Calinic,  Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, îl cunosc de mai bine de 20 de ani, încă de pe vremea când lucram în presă. În toți acești ani, am păstrat legătura cu Înaltpreasfințitul și chiar am colaborat în anumite situații. Nu intru acum în detalii pt că, oricum, veți găsi amănunte în vol 2 al lucrării ”Mai mult decât o carte – Adevărul”.

Zilele trecute începusem, cu Arhiepiscopul Argeșului, o convorbire telefonică, pe care am continuat-o prin sms-uri, deoarece Înaltpreasfințitul era cam răgușit și a vrut să-și protejeze vocea.

La un moment dat, am primit un sms care m-a impresionat foarte mult. Încă de atunci m-am gândit să-l postez, dar i-am spus abia aseară. A fost de acord, după cum veți vedea, fără să-i dau numele. Apreciez smerenia Înaltpreasfințitului, dar cred că nu ar trebui să ascund identitatea autorului. Nu spun că este un model, nu spun că este un sfânt, dar spun că este un ierarh care nu și-a pierdut măsura, un ierarh care nu a uitat să fie om, un ierarh pe care funcția nu l-a făcut să se creadă deasupra tuturor.

Arhiepiscopul  Calinic este o prezență foarte plăcută. Este un om cald, foarte inteligent, are o cultură impresionantă și este și incredibil de amuzant. Pt cei care nu-i cunosc acestă latură amuzantă, am hotărât să postez și câteva sms-uri care, pe mine, m-au făcut să râd cu lacrimi.

De multe ori, când eram oarecum tristă, îl sunam pe Înaltpreasfințitul și îi spuneam că este un ierarh care are răbdare cu oamenii și care se aplecă asupra celor necăjiți. Iar Înaltpreasfinția Sa îmi spunea:

-Tocmai pe mine m-ați găsit? Nu vedeți că n-am nici mutră, nici chip de evlavios cum au alții? Nu mai spuneți așa… că de câte ori am primit un cuvânt cât de cât bun despre mine, n-a mai trecut mult și m-am trezit cu un puhoi de ocări. Așa că mă tem să mă bucur de un cuvânt bun, pt că știu ce urmează. Apoi nu știu cum mă vedeți dvs. așa, pt că nu sunt ușă de biserică, nici măcar scară de clopotniță. 

După astfel de cuvinte, cum să mai fii supărat? Cum? :)))

Vă mulțumesc pt tot, Înaltpreasfințite Părinte și sper să nu vă supărați… prea mult… pt faptul că v-am dat și numele. Dacă vă supărați puțin doar… și… vă trece, nu se mai ia răceala prin sms.  :))) 

Acesta este sms-ul care m-a impresionat foarte mult.

Sugestii :)))

Apoi l-am întrebat dacă i-a mai trecut răgușeala. Mi-a zis că i-a mai trecut puțin, dar că vocea nu sună bine. I-am spus că și eu sunt răcită, așa că ne-am înțelege, :))) iar următorul sms… a fost: 

Apoi: 

Dar a urmat și o binecuvântare: 

2 comentarii

Minunat,smerit si bine intenționat! Doamne ajută la mai mulți asa! Imi place ca mereu vreti sa arătați binele in oamenii care propagă binele in Univers!

Mari Ungureanu <3

Lasă un răspuns