Într-o falsă smerenie înfricoșătoare – un octogenar explodează și el

 

Am primit un e-mail …. nu știu unde să-l încadrez … 🙂 surprinzător nu e, interesant nici atât, de luat în seamă, sub nicio formă… jenant, da, aceasta este categoria. Categoria ”scrisorilor” jenante sau penibile cum vreți. Este cu atât mai jenant cu cât e-mailul este semnat de un pensionar care a avut cândva o funciție. Și care credeți că e problema ”domniei sale”? Evident lucrarea ”Mai mult decât o carte – Adevărul”.

Pe semnatar l-am întâlnit de câteva ori în biroul Înaltpreasfințitului Teodosie, Preasfințitului, pe atunci. Deși nu știe nimic despre viața mea, nu am fost niciodată apropiați,  acum să aflu cu stupoare lucruri, fapte, despre relația mea cu duhovnicul meu. Cum ar fi că la ”îndemnul” ”domniei sale”, duhovnicul meu a venit prima dată la ai mei și alte aberații scornite de un pensionar care se pare că nu are ce face.

Îmi amintesc perfect: prima dată când Preasfințitul, pe atunci, se pregătea să meargă la ai mei la țară, domnul respectiv era în biroul duhovnicul meu. Părintele meu spiritual, cu delicatețea-i deja cunoscută, m-a întrebat dacă sunt de acord să meargă și respectivul. Dacă ar fi fost după mine aș fi spus nu, pt că de când l-am văzut nu mi-a inspirat încredere. Dar pt că n-am vrut să îmi supăr duhovnicul, am spus că nu mă deranjează. După mai bine de 20 de ani constat că intuiția nu m-a înșelat.

În e-mailul respectiv se ridică în slăvi ascuns în spatele unei înfricoșătoare măști a smereniei. Mă ceartă mascat că am publicat lucrarea  ”Mai mult decât o carte – Adevărul” fără acordul Înaltpreasfințitului Teodosie, etc.

Am citit în diagonală pt că nu acord timp și interes unor astfel de ”îndrumători”.

În marea sa mândrie ascunsă a vrut să ”mă îndrepte” fără să-i cer părerea, ajutorul nici atât. Cei care se aruncă să ”îndrepte” pe cineva fără să li se ceară, chiar ei au nevoie de îndreptare.

Care este scopul unei astfel de reacții? Dvs și alții ca dvs vreți să mă determinați să-i cer o poziție oficială Înaltpreasfințitului în legătură cu lucrarea? Nu o voi face. Nu-mi voi pune duhovnicul într-o astfel de postură nici măcar la nivel de discuție, așa că vedeți-vă de treburile dvs în cazul în care aveți totuși ceva de făcut.

Am primit scrisori oficiale de mulțumire din partea Preafericitului Părinte Daniel și din partea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, (cărora le mulțumesc încă o dată). Neoficial m-au felicitat atât alți ierarhi, cât și o mulțime de preoți, călugări, călugărițe și mireni.

Părerea unor părelnici, mă interesează fix DELOC.

Pe voi, cei care aveți curajul să fiți așa cum sunteți, fără măști, vă îmbrățișez cu drag.   

Mai mult decât o carte – Adevărul a ajuns la Preafericitul Părinte Daniel

IPS Teofan – scrisoare de mulțumire

 

 

 

2 comentarii

Sau poate e invidios ca aveti propiul cuvant si idei de spus care ajuta si altii oameni si ei nu!!!

Efectiv lumea n are ce face decat sa se ia de viata si actiunile dv???…oameni buni fiecare e liber sa actioneze dupa cum simte!!!! Fiecare raspunde pt ce face!!!! asa ca care i baiu!!??

Lasă un răspuns