Întâlnirea cu mine – 53

 

Minutele treceau , orele la fel. Samira plângea ca într-o descărcare nervoasă , dar şi ca o eliberare a sufletului. Soarele se pregătea să apună. Ora Vecerniei se apropiase deja.

La un moment dat, tinerii îngenuncheaţi în faţa icoanei Mântuitorului au auzit nişte paşi. Era preotul care urma să săvârşească slujba Vecerniei….

Preotul intrând, a auzit încă pe la uşa bisericii suspinele Samirei. S-a apropiat îngrijorat de tânăra pereche şi-a întrebat dacă îi poate ajuta cu ceva. Samira şi Alexandru s-au ridicat şi l-au privit cu speranţă pe preot. S-au uitat unul la altul neștiind ce să spună.

  -Părinte , vă rog să mă ajutaţi, a spus după un timp Samira suspinând. Aş vrea să mă spovedesc. Vedeţi cât de urâtă sunt la trup? Aşa mi-e şi sufletul urât, urât de tot părinte.

  -Vă spovedesc imediat. Aşteptaţi numai să-mi iau veşmintele, a spus preotul privind-o cu milă.

  Tinerii l-au aşteptat în faţa icoanei. Samira tremura  şi nu se putea opri din plâns. Alexandru o ţinea de mână şi îi şoptea că va fi bine.

  Preotul, îmbrăcat în veşminte, a ieşit din altar cu privirea în pământ, simţind parcă apăsarea sufletească  a bietei femeii care îl aştepta ca pe singura salvare. A invitat-o pe Samira într-o strană, iar Alexandru s-a retras în partea opusă.

După ce i-a citit rugăciunile dinaintea spovedaniei, Samira, plângând în hohote, a început să spună toate câte le făcuse până la acel moment. Toate faptele, toate vorbele rele, toate gândurile negre… a vorbit despre toată ura pe care o adunase în suflet, despre frustrările adânci, dar şi despre dorinţa de răzbunare. Povestea şi plângea atât de rău încât mocheta de la picioarele preotului se udase de lacrimile ei.

Alexandru, văzându-i şi simţindu-i durerea a început să plângă înfundat. Din când în când mai privea ba la Samira îngenuncheată, ba la icoanele de pe pereţi. Dacă ar fi putut i-ar fi ridicat toată durerea sufletească şi ar fi eliberat-o de toată greutatea trupească.

Va urma

1 comentariu

Mari Ungureanu

Eliberator! Dacă n ar fi pocainta!

Lasă un răspuns