Întâlnirea cu mine – 32

 

Bărbatul a deschis frigiderul şi a luat de acolo o bucată de brânză, un litru de lapte şi două roşii. A pregătit două farfurii aşa cum s-a priceput şi a invitat-o pe Samira la masă. Fata a vrut să se ridice de pe fotoliu, dar s-a clătinat şi s-a aşezat din nou.

-Te ajut eu Samira, a spus ducându-se spre ea cu mâinile întinse.

Cu greu a ajutat-o să ajungă la masă. Samira văzând pe farfurie doar brânză, roşii şi pâine, iar lângă, o cană cu lapte, ameţită a zis să-i pună şi dulceaţă.

-Dulceaţă cu brânză Samira şi cu roşii?

-Da, ce te miri? i-a zis abia pronunţând cuvintele.

Bărbatul a mers din nou la frigider şi i-a adus un borcan cu dulceaţă. Samira a pus peste feliile de brânză câteva linguri de dulceaţă în aşa fel încât le-a acoperit complet, după care a început să mănânce.

Alexandru se uita cu milă la ea. Ar fi oprit-o, dar era în casa ei şi nu putea să rişte atât de mult încât să-l dea afară şi să rămână singură într-o stare în care depăşise de mult depresia.

-Ia tu roşiile astea, că nu le vreau, a zis Samira împingând farfuria către el.

A luat roşiile din farfurie, deşi îl durea enorm că Samira nu gustase măcar o felie, după care i-a pus farfuria din nou în faţă. Fata şi-a mai pus două felii de pâine, toată dulceaţa din borcan şi a început să mănânce din nou. Alexandru a oftat de durere. Se vedea neputincios în faţa unui om care trăia o dramă profundă.

Va urma

Lasă un răspuns