În loc de spovedanie…

Ceea ce povestește Leonard Coca, știam și eu de la un călugăr din mănăstirea respectivă. Îl cunoșteam de câțiva ani, îmi citise toate cărțile, vorbeam și vorbim destul de des, dar această întâmplare, mi-a spus-o abia după ce a văzut că am încheiat legătura cu Teodosie. 

”TEODOSIE , fericirea arhieriei tale va fi umbrită de propria ti homosexualitate pana mori !!! Deși sunt prea scarbit de acest individ si nu mi vine nici sa mai aud de existenta lui , simt ca trebuie să expun în continuare fărădelegile lui , si asta pentru ca , pur si simplu , așa simt ca trebuie.. În postarile anterioare , „TEODOSIE , un IERARH patat de o incredibilă desfranare ” si ” Pe urmele Desfranatului ” , va vorbeam despre cum îl saruta acest mos pe Bogdan C si in cea de a doua , cum își urmărea amantii prin detectivi..culmea , ca pana acum nu a ripostat in nici un fel , nici el , nici slugile lui …stie el de ce nu o face..dar s o faca , dacă îl mănâncă pielea…

Astăzi , va voi expune o întâmplare la fel de nefericită si la fel de adevărată ca toate celelalte…

Am tinut o închisă si pe aceasta in inima mea o perioadă bună , dar , repet dacă tot am deschis Cutia Pandorei , hai sa scoatem tot din ea , una , si pentru împăcarea conștiinței mele, dar și ca o mărturie ca acest Arhiepiscop , s a născut în Cocina din deal acum 65 de ani , cu tendinta clară de a si bate joc de semeni si a încălca poruncile lui Dumnezeu .

Asa după cum am menționat , locuiam în casa arhierească . Pe lângă activitățile mele , aveam obiceiul să mai merg uneori, de unul singur, la mănăstiri , fiindcă ma liniștea si echilibra intr un fel spațiu monastic , ambianta aceea intre spiritualitatea ortodoxă si natură .

Simțeai mai intens legatura cu Divinitatea . bine , mergeam si cu TEODOSIE , uneori , mai ales cand conduceam , dar ma simteam foarte stresat in preajma lui …transmitea multă energie negativă si nu numai..de aceea , si intr un final , am plecat de lângă el..

Aveam un prieten bun , student la teologie ( altul decât cel care e acum preot misionar ) , care stiam , ca el chiar are o dorință de a se călugări și mergea des la mănăstiri, chiar locuia în mănăstire de multe ori.

L am sunat si mi am exprimat dorința ca vreau sa ma reculeg vreo două zile . I-am spus că dacă este și el pe acolo e și mai bine. Intâmplarea face căci, chiar venea împreună cu staretul mănăstirii , în oraș, care voia să se spovedească la Arhiepiscop . Numai ca spovedania avea loc intr un restaurant . Acolo il aștepta TEODOSIE .

Ca mica paranteza , nu am înțeles niciodată apucăturile astea ale arhiepiscopului , de ce alegea el astfel de locuri pentru a spovedi..bine , urma sa aflu mai tarziu..

M am întâlnit cu el in fata restaurantului , mi am lăsat geanta in mașină, i am sărutat mana Părintelui Staret. Si i am zis ca pana termină de SPOVEDIT pe parintele STARET, merg sa mi iau o cafea , apoi urmând să ne continuam drumul spre mănăstire. Ceea ce s a si întâmplat .

Recunosc , în ziua aceea , deși stiam ca Teodosie e înăuntru , nu am vrut să l văd , il văzusem oricum dimineata in casă si chiar l am anunțat că o să lipsesc două zile .

În drum spre mănăstire , l am vazut pe X ( hai sa l numim așa pe prietenul meu ) schimbat , palid. Staretul era in dreapta , eu in spate . L am întrebat dacă vrea putina apă și ce se întâmplă , fiindcă il vedeam vizibil tulburat si parca nu se mai concentra la condus .

A zis ca e in regula si poate conduce. Ajunși la mănăstire , m am dus in chilie , mi am lăsat geanta , starețul a plecat la stăreție, apoi, eu cu prietenul meu am iesit, împreună, in curtea mănăstirii.

Pe mine nu ma putea minti , il cunoșteam bine, de aceea l am rugat sa mi spuna ce s a întâmplat cat am fost eu la cafeaua aceea..ca acolo s a rupt filmul .

Tot imi spunea ca nimic , ca nu , ca mi se pare , ca oboseala..deși bănuiam de pe drum ca era posibil ca porc65cul de arhiepiscop sa fi comis iar ceva , zic lasă , aflu eu..

Si ca sa simplific , evident ca mi a zis , era culmea să nu mi zică la cate am vorbit noi.. nu ne stiam de o zi , două. Eram prieteni buni până la urmă.

Așa că se ne întoarcem (cu relatarea) la restaurant. Deci , staretul a intrat împreună cu el in restaurant , intr un loc mai retras , printre niste lăzi frigorifice , la capătul cărora se află o cameră cu o ușa aparent normală , dar cu geamul fumuriu..staretul s a spovedit si apoi a iesit , vorbind la telefon . i a zis lui X ( prietenul meu ) sa l astepte putin .

Și imi zicea , băi , am rămas printre lazile alea , staretul ieșise în curte , vorbea la telefon , TEODOSIE în cameră . La un moment dat vine un băiat si il intreaba pe X : ” Înaltul e aici ? Am venit să mă spovedesc”. ”Da. este” i-a răspuns..si a intrat în cameră.

La un moment dat se întoarce parintele STARET si vrea sa intre înapoi la Arhiepiscop , nu mai ca, X i s a zis ca a intrat altcineva . iar in clipa aceea starețul ii zice: ”așează-te cu spatele la ușă, lângă mine..” 

Ce se întâmpla de fapt? Teodosie începuse să l sărute pe tipul acela care intrase să se ”spovedească” , ii baga mana pe sub cămașă , ii punea mana pe fund etc…

X a văzut astea , ca buimăcit in momentul ala tensionat , nu s-a mai întors cu spatele, nu mai stia ce e cu el. Deși staretul îi tot zicea: ”întoarce-te, mă, să nu mai vadă cineva! ” numai cu spatele nu a stat el..ba chiar mi a zis ca l a văzut pe STARET stând cu spatele în ușă, dar cu telefonul în mână, filmand..

La un moment dat , staretul ii zice , da cu piciorul in usa , bate . ..fiindcă pe acolo mai treceau angajați ai restaurantului..usa aceea , era de așa natură , încât din afară vedeai înăuntru , dar dinăuntru afara nu..si eu am in căsuța din ardeal o astfel de ușă..in sfârsit…

Când și-au dat seama că sunt văzuți, cel mângâiat si sărutat de arhiepiscop a iesit roșu de acolo, cu buzele roșii …si apoi a intrat staretul . ce au mai discutat , nu mai stiu , dar cert este ca prietenul meu , a rămas foarte marcat de ce a văzut . 

Pe mine nu ma mira , ca stiam apucăturile Arhiepiscopului si , uneori ii spuneam si lui , așa , mai pe departe ca era mai credul si sensibil si nu am vrut să l smintesc , ii ziceam ca ar fi bine sa se calugarească in alta eparhie..el vroia in Tomis..dar Dumnezeu a rânduit …acum e preot călugăr , intr o altă eparhie , sub tutela altui episcop .

Chiar acum câteva zile am vorbit cu el si era linistit , împăcat …. Prietenul meu nu știa să mintă , il trăda mereu fata cand încerca să spună o minciunica , deci , nu m am îndoit niciodată de cele afirmate de el . si l am crezut . si chiar de mi ar fi spus altcineva , si un boschetar de pe ulițile Constantei , si pe acela il credeam..căci în Constanța de la ala cu tata in gura pana la cel cu barba sura , inclusiv lumea gay locala , stie ca TEODOSIa este o lesbiana VESTITA si infocata .

Așa că TEODOSIE , chiar dacă de multe ori scriu despre tine asa , cu un amestec de durere dar și de milă ( pentru care sunt criticat , aducându mi se aminte ca tu nu meriți milă…) durere, că imi iubesc ORTODOXIA si Biserica , milă , pentru sufletul tău…si ma rog la Dumnezeu sa ti închei socotelile cu viata cat de cât pocait , deși nu te cred in stare de autentică pocainta..

Mi e teama , ca asa , ai sa sfârșești, in patimi , dimineata cu gura pe potir , seara , tot cu aceeași gura , pe FALUS… Ti am zis odata la masă , intr o seara ( ca tu stii ca eu ti le spuneam direct ) , iti spun si acum , dar mult mai clar si direct ca atunci : BĂ, Omule , daca esti nefericit in functia asta de ARHIEREU , e simplu , doar pleacă..înainte să fii obligat să o faci !!! fiindcă , da , crede mă , tu nu iti vei încheia misiunea ca Arhiepiscop , ci ca simplu monah !!! A , si citeste acest verset de 500 de ori : ” Omorati vă dorințele rele care se cuibaresc in voi ; nu mai aveti nimic de a face cu păcatele sexuale ” ( Coloseni 3 :5 , Noul Testament pe înțelesul tuturor….) . Ai grija TEODOSIE , ai mare grijă !!!

Pe urmele desfrânatului

 

Lasă un răspuns