Îmi cer iertare…

vouă, celor care ați suferit citind lucrarea ”Mai mult decât o carte – Adevărul” sau auzind că am scris o carte în care am prezentat un monstru ca pe un sfânt. Vouă, celor nedreptățiți, amenințați, abuzați, terorizați etc de Arhiepiscopul Tomisului. Fără să vreau am provocat suferință unor oameni care sufereau deja. După ce am publicat cartea, m-a sunat un preot, victimă a Arhiepiscopului și mi-a spus:

-N-am dormit toată noaptea. Nu se poate așa ceva! Cum găsește acest nemernic oameni care să-l vadă ca pe un sfânt? Dacă nu v-aș fi cunoscut aș fi fost ferm convins că ați fost plătită să faceți asta.

Altul mi-a zis că am făcut cea mai mare greșeală din viața mea și că nu voi mai putea șterge asta, pt că, sigur, am schimbat percepția unor oameni despre acel individ, care îl cunoșteau doar din ce a scris presa. Și, da. A avut dreptate. Unii, după ce au citit cartea, au vrut să meargă special până la Constanța, să-i ceară iertare că l-au judecat, numai că… i-am oprit la timp. Am primit multe mesaje: că m-am făcut de râs cu acea carte, că mi-am asociat numele cu un infractor, că eu sunt pt el doar un obiect de care se folosește etc.

La momentul acela cuvintele spuse m-au durut și am vrut să cred că sunt doar răutăți, mai târziu însă… toate s-au adeverit.

Astăzi, mai cu seamă, vreau să-i cer iertare Părintelui George Ciulei pt că nu i-am înțeles disperarea, pt că, după ce și-a dat foc în fața Catedralei Mântuirii Neamului, influențată de fostul meu duhovnic, am scris că, indiferent ce i s-ar fi întâmplat, ca fost slujitor,  nu ar fi trebuit să facă asta.

Chiar dacă i-am cerut iertare în particular, dacă public l-am judecat, public simt nevoia să îmi cer și iertare.

După ce am postat acuzațiile pe care le-a făcut fostul meu duhovnic la adresa mea, foarte mulți au prins curaj și m-au căutat pt a-mi spune, pt a-mi demonstra… lucruri. Dacă alții m-au căutat, în cazul Părintelui George Ciulei, lucrurile au stat altfel. Eu l-am căutat pt că, pe lângă faptul că voiam să-mi cer iertare, voiam să mă lămuresc dacă lucrurile pe care mi le-a spus fostul meu duhovnic despre Părinte sunt reale. Și… bineînțeles că… nu sunt.

Acum vă întreb eu pe dvs.: domnule Macedon Porcu ați văzut mesajul pe care l-a postat Părintele înainte de a-și da foc? L-ați văzut sigur, pt că aveți paiața care vă informează și știți bine că eu cunosc acest lucru. Cum de nu v-a mișcat deloc? Cum de nu ați înțeles disperarea acestui Preot? Și cum de nu v-a păsat cum se descurcă Părintele după ce i-ați luat, pe nedrept, parohia? V-ați întrebat ce-i dă copilului să mănânce? V-ați întrebat cu ce își plătește facturile? Ce simte? Ce gândește? Nu v-ați întrebat pt că nu vă pasă. Dvs ”vă pasă” doar de 3 categorii de oameni: de cei care vă văd sfânt, de cei care vă dau bani și de tinerii cazați la reședință.

Părintele George Ciulei trecuse deja printr-o dramă, fusese deja la un pas de moarte și pt că și-a ”permis” să trăiască și să nu vă dea raportul sau plicul, v-ați gândit să-i dați lovitura de grație. Dacă, Doamne ferește, i s-ar fi întâmplat ceva, i-ați fi ținut o predică frumoasă, ați fi spus ce preot minunat a fost, dar dacă a ”îndrăznit” să scape, l-ați jucat în picioare.

Părintele este totuși un caz fericit, pt că a avut familia aproape și l-a susținut, chiar dacă se ascundeau unii de alții să-și plângă durerea, dar au fost cazuri în care ați distrus oameni pt totdeauna, unii ajungând la psihiatrie, alții s-au sinucis. Spre exemplu, Părintele Lucian Ganea, după ce a rămas fără parohie, s-a sinucis. Asta se întâmpla în anul 2016. Oare este singurul caz? Sau nu?

De multe ori m-am întrebat de ce nu mai puteți sta singur nici măcar noaptea. Păi… cum să mai puteți sta? Toate durerile provocate atâtor oameni s-au adunat și strigă în conștiința dvs.  

Sunt multe se spus… vine vremea…

De câteva luni mă tot anunță prietenii că m-ați înlocuit, că vreți să formați o altă Mihaela Ion. Vă bântui? Și cum nu v-ar bântui amintirea celui mai loial om din viața dvs? Și v-aș fi rămas loială până la capăt dacă ați fi fost sincer, indiferent de ce aș fi descoperit. Dar dvs., după ce ați văzut că v-au picat măștile, ați vrut să mă distrugeți. Chiar așa? Unde ați învățat astfel de metode diabolice? Cum de sunteți în stare să duceți un om în pragul disperării și/sau al sinuciderii? La ce școli masonice ați învățat să franjurați sufletul unui om în așa fel încât, în unele cazuri, să nu-l mai poată repara?  

Dacă la început nu am vrut să urmăresc nimic din ce îmi trimiteau prietenii, la un moment dat m-am hotărât să mă uit totuși, în diagonală, pt a înțelege mai bine fenomenul Teodosie, pt că da, sunteți un fenomen surprinzător de macabru.

Nu m-a interesat și nu mă interesează cine este cea pe care vreți să o așezați în locul meu în viața dvs., pt că mi-e clar că e noua dvs. jucărie. Mă interesa să văd cum procedați cu ea. Și … surpriză, procedați exact cum ați procedat cu mine. Biata de ea, ca și mine cândva, crede că l-a prins pe Dumnezeu de picior fără să-și dea seama că, de fapt, l-a prins pe diavol de copită.

Am auzit că ați pus-o să anunțe că va publica o carte în… fix… 2 vol și că vol 2 va fi o surpriză, adică va fi vorba despre ”minunea” pe care ați făcut-o dvs., cum ați întors-o la credință.

Nesimțirea dvs. nu are limite. Ea, repet, nu știe cine sunteți și nu are nicio vină pt faptul că e manipulată, dar dvs. nu știți cine sunteți? Nu știți câte rele ați făcut? Nu știți câți tineri v-au trecut prin pat? Sau poate nu mai știți. La cât de mulți au fost, ați pierdut șirul. Nu știți ce ați făcut în seara de 3 dec. 2018?  Sau din ce faceți mai multe nelegiuiri, simțiți nevoia să fiți tot mai lăudat? Vreți să vă adormiți conștiința?

Dacă față de mine mai aveați un pic de bun-simț, față de noua dvs. jucărie nu mai aveți deloc. Pe mine măcar m-ați rugat să scot din cartea despre dvs. cuvântul ”înger”, acum probabil îi sugerați, fără să-și dea seama, să-l scrie.

Am înțeles că cele două vol. vor fi gata în 2 luni? Cum o așa minune? Dar ce vă grăbiți!!! Cu această ocazie mi-ați dat o idee… și anume, să public vol 2 după apariția cărților în care veți fi lăudat.

Revenind la Părintele George Ciulei, am înțeles că admiratoarea dvs. l-a atacat. Și să nu-mi spuneți că nu știți, că doar vă cunosc. Eu publicam ceva înainte să vă citesc? Nu. Așa că… Deci? De ce l-a atacat? De ce vă e teamă de acest om? Ce ar putea să spună și nu a spus încă?

https://observator.tv/social/postare-preot-ars-catedrala-george-ciulei-276524.html

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/incident-la-sfintirea-catedralei-neamului-un-preot-si-a-dat-foc-hainei-in-semn-de-protest-1037936

Fariseul…

Lasă un răspuns