Grigorii Juravlev – pictorul fără mâini şi fără picioare

Astăzi vreau să vă vorbesc despre un prieten din cer. Un prieten de-a cărui existenţă nu ştiam. Cum am aflat de el? Iată cum: În noaptea de 27 spre 28 februarie 2012, am avut un vis straniu. Prima parte a visului a fost confuză: mi-a spus cineva, mi-a arătat sau mi s-a arătat, nu mai ştiu sigur împrejurarea, în schimb a doua parte a fost foarte clară, ca informaţie, să spun aşa, şi anume: „Sfântul rus fără mâini”.

M-am trezit brusc. Pentru că mi s-a părut o ciudăţenie, de care nu auzisem până atunci, crezând că voi uita până dimineaţă, am notat pe telefon la rubrica ciorne.
Am adormit, dar m-am mai trezit de câteva ori până dimineaţă, având acelaşi gând: „Sfântul rus fără mâini”. De dimineaţă, acelaşi gând: „Sfântul rus fără mâini”.

Până la prânz am urmat programul pe care-l aveam, dar simţeam deja ca o presiune: „Sfântul rus fără mâini”. Şi pentru că gândul nu-mi dădea deloc pace, am deschis calculatorul şi am căutat pe internet, exact aşa cum visasem: „Sfântul rus fără mâini”.

Spre surprinderea mea, am găsit câteva articole despre „Iconarul schilod din Samara”. Din articolele respective am aflat că se numea Grigorii Juravlev (Grigorie Juravlev), că a trăit în urmă cu 150 de ani, şi că în anul 2011, a fost propus pentru canonizare. Deci, un posibil Sfânt rus fără mâini, există.
Despre visul respectiv am vorbit cu puţini dintre apropiaţii mei, printre care şi cu un preot-călugăr care are mare evlavie la Sfinţii ruşi. El s-a arătat foarte interesat de visul respectiv şi m-a întrebat şi data la care am visat. După câteva minute, a revenit cu un telefon şi mi-a spus:
-Tu l-ai visat pe Sfântul rus fără mâini, chiar în ziua în care ar trebui să fie trecut în calendar.
-De unde ştii? l-am întrebat uimită, pentru că în articolele pe care le citisem nu scria nici data naşterii, nici data morţii.
-M-am uitat pe nişte site-uri ruseşti şi am găsit mai multe informaţii. A murit pe data de 15 februarie 1916, pe stil vechi, adică pe 28 februarie, stil nou.
După precizarea respectivă am rămas şi mai uimită. Mi-a trimis link-urile cu datele suplimentare şi chiar am rămas fără cuvinte. Eu din România, am fost înştiinţată în vis că există un Sfânt RUS, fără mâini.
Astăzi, se împlinesc 103 de ani de când , Grigorii Juravlev a plecat din aceasta lume!
Pentru cei care vor sa afle mai multe amanunte despre prietenul meu din cer, atașez link-urile

http://www.crestinortodox.ro/…/grigorie-juravlev-iconarul-f…
http://www.formula-as.ro/…/iconarul-cel-schilod-din-samara-…

Lasă un răspuns