Fericita Anastasia cea Șezândă – 7

 

Se pare că Fericita Anastasia a fost vizitată de către însuși Patriarhul Mlechisedec al Georgiei.

        Pășind pragul casei unde stătea Anastasia, omului i se părea că nimerea într-o altă lume.

Oamenii veneau la Anastasia mai ales în anii războiului, ca să afle care a fost soarta apropiaților lor. Dacă Fericita îi dădea cuiva pământ, însemna că persoana despre care întrebase vizitatorul murise.

        Au fost și cazuri când Anastasia le-a dat unor vizitatori să mănânce carne în post, fapt care îi smintea pe unii oameni, dar Fericita a vrut să arate prin acest gest care era starea reală lăuntrică a oamenilor respectivi.

        Atunci când i s-a îmbolnăvit sora, Anastasia a cerut să fie mutată sub cerul liber, unde s-a rugat vreme de patru luni, spunând: „Trebuie să-i pregătesc calea”.

În anul 1970, Anastasia, care stătuse în genunchi 65 de ani, a adormit în Domnul. A fost înmormântată la Cimitirul Kukuiski într-un sicriu special, întrucât picioarele i s-au lipit de la atâta stat ghemuit.

        Până în ziua de astăzi oamenii continuă să vină la mormântul nevoitoarei, aprind lumânări, lasă mere pe care le iau peste o perioadă de timp apoi le iau. Bolnavii care mămâncă mere de pe mormântul Anastasiei se vindecă. Grație acestui fapt, oamenii au început să noteze minunile acestei sfinte necanonizate încă, într-un caiet special, păstrat de supraveghetorul mormântului. Conform unor surse online, Patriarhia Georgiei a inițiat procedura de canonizare.

Fragment tradus din limba rusa

Caietul cu minunile Fericitei Anastasia

 

Lasă un răspuns