Fericita Anastasia cea Șezândă – 6

 

Despre această nevoitoare uimitoare a secolului XX a scris și Arhimandritul Rafael Karelin în cartea sa ”Taina mântuirii”. Iată cum a văzut-o acesta: „În viața mea am ajuns să întâlnesc oameni care trăiau în atmosfera unei minuni continue, de parcă legile fizice, neputințele trupului omenesc și patimile care tulbură sufletul nu existau pentru ei. Se părea că, exprimându-mă metaforic, pentru acești oameni nu exista nici forța gravitației.

Din categoria acestor oameni făcea parte și Anastasia pe care poporul a supranumit-o «cea șezândă». Le vorbea oamenilor în  pilde și ghicitori, dar cele profețite de ea se împlineau mereu.

Nevoința ei depășea puterile umane, asemănându-se stâlpnicilor din vechime. Dacă nu aș fi văzut-o cu proprii ochi, ci doar aș fi auzit despre Anastasia, inima mea s-ar fi îndoit, așa cum cred că se vor îndoi și inimile celor care citesc aceste rânduri. Totuși, mai sunt în viață și alți martori care au văzut această minune vie pe pământ.

Nu știu cum se ruga, nici nu știu cu certitudine dacă se împărtășea. Vă spun doar ceea ce am văzut eu și ce am auzit de la persoane demne de încredere, precum, Egumena Maria Soloviova, care trăia pe atunci în Ahkerpi împreună cu câteva monahii după ce mănăstirea lor fusese închisă. Și iată ce spunea Egumena Maria: «Ceea ce va spune Anastasia se va împlini»”.

Fragment tradus din limba rusa

Va urma

Lasă un răspuns