Fericita Anastasia cea Șezândă – 4

 

Șopronul unde s-a mutat Fericita Anastasia din 1907

„Am îngrijit de mătușa mea din copilărie. În 1940, pe când aveam 5 ani, mi-a fost încredințată sarcina de a da jos cu o mătură zăpada de pe Anastasia, căci stătea mereu sub cerul liber. În afară de basmaua mai groasă pe care și-o țesuse singură nu avea alte haine călduroase.

Dacă cineva mai milostiv încerca să o aducă la adăpost, ea se împotrivea cu vehemență. Parcă văd și acum în fața ochilor: iarnă, ninge, iar Anastasia  este spălată chiar în curtea casei. Se lăsa spălată doar o dată pe an, de Bobotează, de ajutoarele ei. Mătușa mea se hrănea din ceea ce-i trimitea Dumnezeu, din darurile pe care i le aduceau vizitatorii.

        Uneori, tot aici, în curte, vizitatorii îi pregăteau ciorbă de legume sau supă de pește.  Anastasia mânca împreună cu ei. Cu toate că oamenii îi aduceau sticle de lapte sau chefir, ea nu lua mâncare de la toți. Pe unii îi alunga din curte și arunca tot ceea ce persoanele acelea îi aduseseră. Nu am auzit-o niciodată plângându-se că ar durea-o ceva. Nu se plângea niciodată pe nimic”. – relatează nepotul Fericitei, Gheorghi Sazanov

Fragment tradus din limba rusa

Va urma

Lasă un răspuns