Fără acoperirea harului – un om înfricoșător

Timpul trecea și din trecerea lui nu lipseau întâlnirile cu duhovnicul meu, clipele frumoase petrecute împreună, despre care aș mai fi putut să scriu cel puțin trei volume, dar… acea dată de 3 decembrie 2018 și întâmplările înfiorătoare care au urmat după aceea, au schimbat nu doar intenția mea sinceră, ci și coordonatele sufletului meu. Momentele frumoase, legate de duhovnicul meu, care se regăsesc și în acest volum, au fost scrise până în acea nefericită seară de 3 decembrie. Am păstrat ceea ce era scris, făcând unele inserții, cu intenția clară de a continua descrierea acelor ani, mulți, când aveam maximă încredere în cel pe care îl consideram sfântul coborât din icoană. Am vrut să mai scriu, dar nu am mai putut. Nu am putut să fac un compromis cu sufletul meu.

Vor rămâne foarte multe lucruri frumoase nespuse,[1] deoarece, acum, pentru că știu adevărul, am hotărât să nu-mi mai pun darul de la Dumnezeu în slujba unei minciuni. Că l-am văzut și că l-am descris ca pe un sfânt, înaintea Lui nu am nicio vină, atât timp cât rolul unui sfânt l-a jucat față de mine, dar din momentul în care, însuși Dumnezeu mi-a arătat cine este cu adevărat, lăsându-l fără acoperirea harului, dacă aș continua să povestesc ”minunățiile și minunile” pe care le-a făcut, atunci, da, aș avea mare vină înaintea Lui Dumnezeu. Aș fi o mincinoasă.

Când Ziditorul nostru a hotărât să-i ridice harul și să-l lase să-i cadă toate măștile, m-am trezit în fața unui om înfricoșător. Dar despre acest lucru voi vorbi în ultimul capitol.

[1] Desele vizite la Constanța, cuvintele pe care mi le-a spus și care au fost doar minciuni, povestea călugăriei sale și faptul că, luat prin surprindere, a plâns, chipurile pentru că dorea să se mai pregătească, dar, între timp, am aflat că altele au fost motivele lacrimilor sale, întâlnirile de la Dorna Arini, vizitele sale la București, sfaturile, toate mincinoase și doar din cărți, pe care mi le dădea etc.

Volumul 2 – Mai mult decât o carte – Adevărul – fragment

Va urma

Nu-mi mai țineți predici!

Acuzații foarte grave la adresa mea din partea cui nu mă așteptam

În spatele gravelor acuzații se afla duhovnicul meu – IPS Teodosie

6 luni de întrebări …

Lasă un răspuns