Peste 250 de cărți – excluse din biblioteca mea

Peste 250 de cărți – excluse din biblioteca mea

Într-o dimineață… m-am trezit la ora 5.00. Nu m-a trezit un coșmar, ci un gând: să scot din bibliotecă aproape toate cărțile religioase – cărțile înrobirii mele.

Și am început să golesc un raft, două, trei și mai mult de jumătate din cel de-al patrulea.

Am avut nervii tari să număr 250 de cărți, cărți cumpărate de mine, apoi… am cedat nervos 😊 și am tot adăugat, fără să mai număr.

Peste 250 de cărți toate citite și subliniate, asta așa… ca să vedeți cât de bătută în cap am fost. Peste 250 de cărți… în condițiile în care, în 20 de ani, mutându-mă din casă în casă, am pierdut încă pe atâtea.

Vorbind cu un ierarh, drag sufletului meu, despre acest fapt, m-a întrebat, zâmbind:

-Și ce ați făcut cu ele? Le-ați aruncat la tomberon?

Evident că nu. Eu am respect pentru cuvântul scris, pentru copacii tăiați ”ascunși” în fiecare carte. Le-am dat. Le-am ”restituit” unui loc al înrobirii – o mănăstire.

Am păstrat totuși cărțile care au valoare sentimentală. După cum veți vedea, în fotografia de mai jos (nu luați în seamă corpul de bibliotecă, l-am ”moștenit” și trebuie să-l schimb), pe primul raft am păstrat din opera Mitropolitului Bartolomeu Anania și din opera ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, iar pe rafturile 2, 3 și 4, ”opera” lui Teodosie, fostul meu duhovnic. 😊 Lui i-am oferit spațiu mai mult, pentru că, deh, ”opera” lui e mai vastă și mi-a mai fost și duhovnic.

Teodosie… te-am iertat… nici nu mai știu de când, chiar dacă mi-ai făcut foarte mult rău (sper să nu te mai pună satana să repeți ce ai făcut, pentru că nu știu cum va ieși), dar mai glumesc pe seama ta, deoarece… asta e… ai făcut parte din viața mea 20 ani. Nu am cum să-i împachetez și să-i dau la gunoi, așa cum ai făcut tu cu încrederea pe care am avut-o în tine.

De când am ”aruncat” cărțile înrobirii mele, sunt la ”vânătoare” de reduceri, promoții, pachete etc… Așa că o să vă tot prezint din noile mele achiziții.

Postat de Mihaela Ion in Ganduri, IPS Teodosie - relatări, 1 comentariu