Patriarhul Iustin Moisescu: ”Nu L-a văzut nimeni înviind”

Patriarhul Iustin Moisescu: ”Nu L-a văzut nimeni înviind”

Hristos a Înviat?!

Nu vă pregătiți ouăle rămase (poate)… să aruncați în mine! Bunii cre(ș)tini asta știu să facă. Să arunce cu piatra chiar și atunci când este vorba de o simplă relatare. Dacă ar fi vorba despre o convingere diferită, te-ar omorî cu pietre. Păi… cum să nu arunce cu bolovani, roșii, ouă etc.?! Ei se cred ”ucenicii” lui Iisus, dar ce să vedeți(?!)… Iisus a spus altceva:  

”Poruncă nouă dau vouă: Să vă iubiţi unul pe altul. Precum Eu v-am iubit pe voi, aşa şi voi să vă iubiţi unul pe altul. Întru aceasta vor cunoaşte toţi că sunteţi ucenicii Mei, dacă veţi avea dragoste unii faţă de alţii.” Ioan: 13, 34-35

Dragoste? În Ortodoxie NU EXISTĂ DRAGOSTE, există doar interese și multă, foarte multă manipulare. Sunt puțini, foarte puțini cei care și-au însușit porunca iubirii, dar aceia sunt marginalizați, nedreptățiți, huliți, iar… din păcate… și cei puțini cedează până la urmă. Loviturile din partea sistemului îi fac să își împietrească inima…

                                            ***

Să trecem la relatarea care s-ar putea să-mi aducă multe injurii, dar… poftiți! Duc mult. Am antrenament. 😊  

                                          ***

Arhiepiscopia Bucureștilor. O mănăstire. O Săptămână Luminată. Starețul mă invitase la masă, alături de câțiva apropiați ai domniei sale. După masă, i-a condus pe invitați și mi-a făcut semn să mai rămân. I-am condus și eu, apoi m-am întors la masă cu părintele stareț.

-Vreau să-ți spun ceva! Știu că ai văzut și ai auzit multe, știu că nu te vei sminti, așa că pot vorbi deschis cu tine, a spus decojind un măr.   

Patriarhul Iustin Moisescu avea obiceiul ca în Săptămâna Luminată să invite la masă, pe rând, stareți, consilieri și preoți de mir. Parcă a fost ieri, parcă abia m-am întors de la masa respectivă.

Eram vreo 10 stareți și secretarii patriarhali. Patriarhul, evident, conducea discuțiile spre ce dorea Preafericirea Sa. La un moment dat a spus: ”Pe Hristos… mulți L-au văzut condamnat, judecat, răstignit, mort, îngropat, înviat, dar…în definitiv… pe Hristos… nu L-a văzut nimeni înviind.”[1] Când am auzit, ne-am șocat. Unii au rămas cu furculița suspendată, alții s-au înecat de-a binelea. Patriarhul mânca liniștit… Nouă nu ne mai ardea. Patriarhul, prin cuvintele și atitudinea lui, parcă ne-ar fi întrebat: ”Voi sunteți siguri că Hristos a înviat?” Și ca și cum nu ar fi fost de ajuns, după ce am terminat masa, înainte de a urca în mașină, m-a oprit unul dintre stareții prezenți la masă și mi-a zis: ”Hai să mergem puțin pe alee!”

A mers câțiva pași, după care s-a oprit și a scos din servietă un reportofon. ”Ascultă!”, m-a îndemnat.

Starețul înregistrase toată convorbirea care avusese loc la masă.

-Deci… cuvintele Patriarhului Iustin sunt înregistrate?, am întrebat.

-Da. Sunt, mi-a răspuns îngândurat.

Celor care vor să nu se mai lase manipulați, să cerceteze, nu să creadă (așa după cum făceam eu), le pun următoarele întrebări.

Înainte de a le enumera, menționez că nu voi intra în polemică, nu-mi voi susține punctul de vedere, în afara acestui articol, așa că… cei care au de gând să arunce cu pietre sau să ”mă catehizeze”, îi asigur că vor vorbi singuri. După 20 de ani în care am fost manipulată, NU MĂ INTERESEAZĂ PĂREREA CRE(Ș)TINILOR.

                                                  *

Deci… întrebările:

1.Dacă Iisus a fost ”Dumnezeu adevărat” născut din Fecioară, venit pentru mântuirea lumii, de ce lipsesc din Biblie relatări despre copilăria, adolescența și maturitatea lui Iisus? Mai precis… 18 ani din cei 33?

2.Unde a fost Iisus în anii despre care Biblia nu spune nimic și ce a făcut?

3.Dacă a fost recunoscut ca ”Fiul lui Dumnezeu”, la naștere și la 12 ani, când a predicat în templu, de ce nu a interesat pe nimeni evoluția lui cu amprente divine?

4.De ce nu există nimic scris de El – cea mai înaltă conștiință a omenirii?

5.Iisus a venit de sus cu o misiune atât de importantă și a lăsat pe mâna ucenicilor – niște oameni nu doar simpli, ci și fără studii, ca să nu spun altfel – zestrea divină, o zestre din care avea să se ”adape” întreaga omenire?

6.După ”înviere” Iisus a fost văzut de cine au vrut evangheliștii să-l vadă 😊, ba de Maria Magadalena, ba de Maria Magdalena și cealaltă Marie, ba de mironosițe. Apoi a ajuns la ucenicii ascunși de frica iudeilor, a intrat ”PRIN UȘILE ÎNCUIATE”, deci trupul era transfigurat, dematerializat. Și ce să vedeți? Cu trupul dematerializat… mănâncă pește și fagure de miere. Cum? Cu ce? Ca să mănânce avea nevoie de trup ”din carne și oase”. Manipulatorii ortodocși, dar și oile căpiate vor spune că la Dumnezeu totul e posibil. Ca să folosesc o expresie neacademică, pentru că vi se potrivește: ”Lăsați vrăjeala!”

Iată o explicație plauzibilă!

”Babaji. Yoghinul nemuritor din Himalaya”, de Sundar Singh

 

7.Mariei Magdalena Iisus îi spune să nu se atingă de El, pentru că nu S-a Înălțat la Tatăl, dar… când apare Toma, îi invită să pună mâna în coasta lui. Din nou, care coastă (?), dacă intrase prin ușile încuiate?

Treziți-vă! Nu vă mai lăsați manipulați de niște indivizi și de un sistem care NU VĂ DĂ VOIE SĂ TRĂIȚI, VĂ IA DREPTUL LA LIBERTATEA DATĂ DE DUMNEZEU, IAR ÎN LOCUL EI VĂ PUNE JUGUL MORȚII SUFLETEȘTI.

Unul dintre cei mai importanți ierarhi ai B.O.R a spus că, citez: ”Creștinismul s-a terminat în secolul IV”, asta dacă el a început vreodată cu adevărat, adaug eu.

Nu voi da amănunte despre cine este cel care a spus astfel de cuvinte și în ce context. Va povesti cel care mi-a spus, dacă va dori.

Înțelegeți? Cei care își bat joc de viețile voastre cu dogme și canoane ȘTIU că nu există nici un creștinism, și totuși… VĂ MANIPULEAZĂ, în numele lui.

                                  ***

Ana: ”Am vrut să-i dezvălui numele renumitului duhovnic” – joi, 19 mai.

                                 ***

Vă îmbrățișez!

[1] Același lucru îl mai spusese Patriarhul, la o mănăstire, ca pentru el, într-o noapte de Înviere. Am scris și despre acest fapt.

 

Postat de Mihaela Ion in Amintiri, 1 comentariu