Din povestirile fratelui Ioan – 1

Din povestirile fratelui Ioan – 1

V-am spus că, seara în care m-am întâlnit cu fratele Ioan, a fost una superbă. Printre altele mi-a povestit că, era în vizită la celebrul pr Daniel Corogeanu. Pr a fost anunțat că niște jurnaliști aflaseră zona unde locuia și se îndreptau grăbiți către locul respectiv. Pr, după ce a ieșit din închisoare, și-a propus să nu mai dea niciun interviu.

”Amenințat” de venirea jurnaliștilor, și-a exprimat îngrijorarea, spunându-i fratelui Ioan că nu dorește să-i vadă nici măcar la poartă. Fratele Ioan i-a spus să stea liniștit că nu vor ajunge la el.

Pe drumul unde are locuința pr Daniel Corogeanu, nu se putea ajunge cu mașina. Jurnaliștii au parcat mașina și se îndreptau pe jos către zona în care aflaseră că ar locui.

Fratele Ioan, și-a răvășit părul și barba, și-a dat cu pământ pe față, a luat un toiag în mână, un cocean în gură și a ieșit pe drum. Jurnaliștii l-au întrebat politicoși dacă știe cumva unde locuiește pr Daniel Corogeanu.

-Daniel Corogeanu? Cini-i, bre, ista? Pi cini căutați ca năucii? a întrebat învârtind toiagul când deasupra capului, când pe jos. Ziciți odată pi cini căutați că mă nervez rău.

-Pe nimeni. Ne scuzați, au zis jurnaliștii și au luat-o la fugă spre mașină uitându-se cu groază în urmă.

 Fratele Ioan, având coceanul în gură, desena cercuri cu toiagul pe pământ, privind pe furiș cum bieții oameni nu mai nimereau să deschidă ușile.

Omul muntelui la București

 

Postat de Mihaela Ion in Fratele Ioan - Rarău, 1 comentariu