Arhiereul – unealta demonului din umbră – 11

Arhiereul – unealta demonului din umbră – 11

Ierarhul, pentru a-i câștiga și mai mult încrederea femeii, dar și gândindu-se la amintirea chinuitoare, i-a spus că vrea să fie nașul copilașului.

-Oricum vă invitam să ne faceți onoarea de a ni-l boteza, a zis cu ochii plini de lacrimi trecând parcă pe lângă ea cuvântul ”naș”.

-Nu ca ierarh, ci ca naș al copilului, a accentuat Arhiereul văzând că nu a înțeles.

-Vă mulțumim, a zis tulburată privindu-și soțul zăcând într-un somn nefiresc. Preasfinția Voastră, vă rog, faceți ceva pentru soțul meu! l-a implorat după un timp întorcând privirea înlăcrimată către ierarh.

-Doamnă, mergeți acasă! Aveți nevoie de odihnă, iar părintele oricum nu se va trezi așa curând. E pe mâini bune, e supravegheat, nu aveți de ce să vă faceți probleme. Mâine sigur veți putea vorbi cu el, astăzi mă tem că veți pierde timpul degeaba.

-Nu plec Preasfinția Voastră, a zis hotărâtă, chiar dacă ar fi să stau toată noaptea lângă patul lui.

Femeia s-a așezat lână el și l-a prins de mână. Pe Arhiereu nu l-a impresionat nimic: nici lacrimile ei, nici iubirea pentru soțul ei, nici devotamentul pe care îl avea, nici măcar faptul că purta o viață în pântecele sale. Ierarhul avea un scop precis. Și anume să scape de slujitorul incomod, iar pentru asta apela la orice metode uitând și de Dumnezeu și de principii și de omenie.

-Bine, cum doriți. Eu mă retrag. Dacă aveți nevoie de mine, vă rog să mă contactați, a spus apropiindu-se de patul suferindului și dându-i o falsă binecuvântare.

-Vă mulțumesc mult, Preasfințite Părinte! Am încredere că, datorită rugăciunilor Preasfinției Voastre, soțul meu își va reveni foarte curând.

-Cu mila Lui Dumnezeu, așa cred și eu, a zis fără nicio tresărire, fără nicio remușcare.

Femeia a rămas lângă patul în care dormea soțul ei. Ținându-l de mână se ruga neîncetat și plângea înăbușit.

Între timp a ajuns și angajatul serviciilor secrete. L-a sunat pe ierarh și s-au întâlnit tot la poarta spitalului, lăsând telefoanele în mașină. După ce Arhiereul i-a povestit cele întâmplate, angajatul serviciilor secrete, i-a făcut semn cu mâna că se va rezolva.

-Care este numele psihiatrului?

-Dinu Alin.

-E-n regulă. Rezolv imediat. Haideți să luăm telefoanele!

După ce și-au recuperat telefoanele, angajatul serviciilor secrete, a trimis un sms unui coleg, iar acela i-a furnizat imediat toate datele despre psihiatrul respectiv.

-Dumneavoastră vă puteți retrage, i-a zis Arhiereului.

-Aș rămâne totuși să văd ce faceți.

-Aveți încredere că rezolv sigur. Veți constata asta mâine când veți veni în vizită la ”nebun”.

-Atunci mă retrag. Cum facem cu geanta diplomat?

-Trimiteți mâine șoferul, la ora 20.00 să o predea șoferului meu.

-Unde anume?

-În pădure la Cernica, intrarea din dreptul mănăstirii, prima potecă la stânga, apoi prima la dreapta, parcurge 500 de metri și se oprește. Dacă ajunge primul așteaptă, dacă nu, va fi așteptat.

-Bine. Așa facem. Succes, a spus ierarhul care se purta mai de grabă ca un interlop, decât ca un slujitor al Domnului.

Arhiereul a plecat către casă, iar angajatul serviciilor secrete a mers la biroul psihiatrului. Fără să se prezinte a întrebat de starea părintelui.

-Îmi pare rău, nu știu cine sunteți, așa că nu vă pot da detalii, acestea sunt confidențiale.

Bărbatul l-a privit amenințător pe psihiatru, s-a legitimat, a luat o coală de pe birou și a scris: ”Lăsăm telefoanele aici, încui biroul și mergem zâmbitori în curtea spitalului. Prefer un loc ferit de ochii lumii”.

Psihiatru bulversat a făcut întocmai ce i s-a cerut. Au mers într-un foișor aflat în spatele spitalului, unde aveau acces doar medicii.

-Pe scurt. Știu tot despre tine. Dacă vrei să-ți păstrezi funcția și familia, uiți ce au spus analizele și îl declari pe popa nebun irecuperabil sau chiar îl faci să devină. Ai înțeles?

Va urma

Arhiereul – unealta demonului din umbră – 10

Postat de Mihaela Ion in Arhiereul - carte, 0 comentarii