Arhiereul – unealta demonului din umbră – 1

Arhiereul – unealta demonului din umbră – 1

 

Subiect inspirat dintr-un caz real. Dacă vă simțiți în stare să urmăriți povestea până la sfârșit, citiți, dacă nu, opriți-vă după primele fraze. 

Era o noapte înspăimântător de deasă. Bântuia parcă zborul întunecat al ciorilor negre. Un țipăt ascuțit și-a făcut prezența prin tenebrele întortocheate ale unui loc în care, sugestiile demonice, fuseseră luate ca modalitate de rezolvare a unor situații…

Arhiereul a ieșit din casa conspirativă însoțit de un preot. După ei și-a făcut apariția și un angajat al serviciilor secrete. Aparent nu aveau legătură, nu se cunoșteau, dar doar aparent.

În drum spre mașină, preotul tremura și își rodea unghiile. Noaptea nu-l înspăimânta atât de mult cât îl înspăimântau cuvintele auzite în casa murdarelor strategii. A urcat la volan.  Arhiereul s-a așezat în dreapta, iar angajatul serviciilor secrete, a plecat cu mașina proprie.

-Pornește! Ce mai stai? i-a zis Arhiereul preotului care era încă în stare de șoc.

-Preasfințite, așteptați puțin să-mi revin! Nu mă simt în stare să șofez. Cum să fac așa ceva, Preasfințite?

-Poți să alegi să nu faci. În cazul ăsta, pentru că știi și poți deveni un pericol, îți voi găsi motiv să te caterisesc. Îți dau timp de gândire până mâine… Pornește odată! Mă grăbesc. Înțelegi?

În timp ce preotul tot încerca să bage cheia în contact, Arhiereul, ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic, și-a sunat șoferul și i-a spus să pregătească mașina lui.

-Trebuie să ajung la restaurantul de lângă deal, am niște întâlniri acolo.

-Păi… nu mergem cu mașina Preasfinției voastre?

-Of, că nătâng mai ești și tu câte odată. Am spus să pregătești mașina ta și gata. Așteaptă-mă la casa arhierească.

-Am înțeles. Mă iertați, Preasfințite! a spus înainte ca Arhiereul să închidă telefonul.

Preotul, tremurând, abia a reușit să pornească mașina.

-Mă pregăteam să cobor. Bine că mai există și taxiuri pe lumea asta. Și uite când voiam să te las să tremuri în continuare, ai pornit mașina. Știi ce nu înțelegi tu? Nu înțelegi că biserica trebuie apărată cu orice preț. Personajul, nu este incomod doar pentru mine, este un pericol pentru biserică.

Arhiereul, activându-și viclenia demonică, a început să-i țină preotului o pledoarie, prin care, voia, nu doar să-l convingă de faptul că trebuie să pună în aplicare planul făcut în casa conspirativă, dar încerca să-i și adoarmă conștiința.

-Biserica e sacră și pentru a păstra integritatea ei, orice este permis. Personajul este un element perturbator,  pentru biserică, dar și pentru partid. Încă de la început, biserica a mers mână în mână cu politicul și așa va fi până la sfârșit. Pentru că avem susținere politică, ți-e bine și ție, mi-e bine și mie. Avem bani, funcții, suntem respectați, ba chiar adulați… Nu ai de ce să te temi. Partidul și serviciile sunt de partea noastră.

-Și Dumnezeu, Preasfințite? a întrebat preotul, abia legând cuvintele

-Eiii, Dumnezeu. Dumnezeu e acolo, la biserică… Duminica. Pentru El facem totul, pentru a-i păstra Casa așa cum trebuie păstrată, a continuat fără niciun fel de remușcare. Nu uita, eu din voia Lui am fost ales Arhiereu. Ascultând de mine, asculți, de fapt, de Dumnezeu. Poate te gândești că ascultarea se face până la păcat. Ceea ce te-am pus să faci nu e păcat, că doar nu te-am pus să-l omori.

-Încă… și-a zis preotul în gând îngrozit de-a binelea.

-E nevoie doar să-l înlăturăm, iar altă metodă nu există. Afaceri nu face, de furat nu fură, de băut nu bea, desfrânat nu e… M-am gândit și la alte strategii, dar la el nu se poate aplica niciuna dintre cele gândite de mine…

Preotul a tăcut. Îi tremurau mâinile pe volan. Încerca să urmărească firul monologului ținut de Arhiereu, dar nu mai reușea. În mintea lui se făcuse vid. Crucea de pe gardul curții arhierești, l-a trezit ca dintr-un coșmar. A frânat brusc.

-Ai înnebunit? Era să mă scoți prin parbriz, l-a apostrofat Arhiereul.

-Mă iertați. Din neatenție sau poate din cauza oboselii, era să trec de casă.

-Du-te și te culcă! Noapte bună, a zis Arhiereul indiferent.

Bine v-am regăsit, prieteni!

Postat de Mihaela Ion in Carti, 1 comentariu