Episcop: Lumina Sfântă de la Ierusalim vine de la o lampă, am aprins-o şi eu de 3 ori

”Legenda spune că deasupra pietrei sfântului mormânt se simte o adiere, după ce patriarhul Ierusalimului îngenunchează şi murmură o rugăciune. Pe lespede apar stropi de lumină albăstruie, iar patriarhul “aduna lumina cu mâinile şi o aşază într-un vas de aur”. Aprinde apoi 33 de lumânări, pe care le împarte credincioşilor, în bătaia clopotelor.

 

Însă, la inceptul lunii trecute, un episcop armean de la Biserica Sfântului Mormânt a făcut valuri cu o declaraţie făcută unui jurnalist israelian. I-a zis că Lumina Sfântă nu vine sub forma unor picături albastre din cer, ci este aprinsă de Patriarhul Ortodox al Ierusalimului de la o candelă.

“Aprind lumina de la lampa care se află aici. Tradiţia spune că focul vine din cer. Noi credem că e un miracol. Eu am participat la trei ceremonii şi nu s-a întâmplat nimic. Dumnezeu nu face miracole doar ca să le facă oamenilor pe plac. Sunt declaraţii false, îmi pare rău. Eu am făcut asta de trei ori”, a declarat el.

Dezvăluirile au fost curmate brusc de apariţia unui călugăr grec, care a cerut oprirea camerelor şi a negat vehement cele spuse de prelatul armean.”

https://stirileprotv.ro/stiri/international/episcop-lumina-sfanta-de-la-ierusalim-vine-de-la-o-lampa-am-aprins-o-si-eu-de-3-ori.html?fbclid=IwAR3xBysWUyALVEh-kwjw0NdUDZh1iuCdB88Lef8SIZ6LlKLv9waROjAO-pw

 

Lasă un răspuns