DOMNULE TEODOSIE, ÎNCETEAZĂ!

Tot mai multe informații vin către mine. Azi-noapte… am vorbit cu diverse persoane până la ora 3.00. Azi-dimineață, încă de la ora 7.00, au început să sune telefoanele. Deci… sunt cam adormită :))). Și când să închid fb să mă odihnesc puțin, am văzut, printre altele, un msg. în care se insista să vorbim. Mi-am dat seama că este vorba despre cineva care simte că se sufocă, dacă nu-și aerisește sufletul. 

Și… cum știu ce înseamnă asta, am făcut abstracție de oboseala mea și am vorbit. Menționez că nu știu cine este acest bărbat, nu l-am avut la prieteni până azi, probabil că și pagina de fb este făcută recent. Un lucru este, însă, cert. A fost destul timp pe lângă Teodosie și știe multe… poate chiar mai multe decât mine, pe anumite paliere. Și mai am o certitudine și anume că, acest bărbat nu poate să mai tacă. 

M-a rugat să postez destăinuirile lui. Și cum aș fi putut refuza un om care se simte sufocat de atâta nedreptate și minciună? Cum aș fi putut refuza un om care, după o tură de noapte extrem de obositoare, a scris din durerea sufletului lui?

Pe această cale, vreau să vă anunț că… pun la dispoziție blogul meu, pt toți cei care simt nevoia să-și descarce sufletul, poate, după ani și ani.

Menționez că nu am intervenit, deloc, pe text, de altfel, postările, în forma aceasta, se regăsesc pe pagina de fb Leonard Pavel

Iată!

”Lasă teatrul, formalismul, rolul de actor.. Nu fii mai PORC.. decât ești la origini.
Partea 1.

Urmaresc,in tăcere, de mult timp, tot ce se întâmplă în jurul episcopiei Tomisului și cu cu acest om, ajuns într o stare de compătimit. O tăcere însoțită de tristețe, de durere într un fel.. L am cunoscut prea bine sau poate nu l am cunoscut deloc.. M am decis sa scriu, nu din dorința de a ma alimenta din bârfe sau răutăți gratuite, nici ca m ar interesa prea tare, poate doar m as elibera puțin, de un „peste plin al firii” adunate în inima mea, odată cu trecerea anilor..

Domnule Teodosie, încetează! Oprește te.

Partea 2.

Nu voi întra, momentan, în multe amănunte, voi exprima anumite generalități. Astăzi ma voi referi strict la câteva aspecte. Nici pe departe nu vreau sa i iau apărarea Mihaelei Ion. Ei ii pot doar reproșa anumite lucruri, ei, care în cine trebuia să creadă, nu a crezut, dimpotrivă…deci, nu i iau apărarea (nu ar avea ea nevoie de apărarea cuiva, cred) ‘dar nici nu pot sta imun, văzând, cum un Teodosie expirat și o parvenita în Dobrogea, o schimonosita, de altfel(cel puțin asta îmi exprima chipul ei), care, îmi trambiteaza marea ei convertire, ca de la furatul unei șosete sau sutien, sau ce o fi furat ea, prin intermediul unui episcop trimis de Dumnezeu cică, l a descoperit însuși pe Hristos.. Fetita, nu te cunosc, jurnalism am făcut și eu, ești doar o folosita, o a doua mihaela ion creeata și ținută numai ca unealta.. Care la un moment dat vei fi aruncata ca o cârpă.. Nu ți as dori sa cunoști durerea, trădarea și lepădarea episcopului Teodosie.. Eu am cunoscut o.. Și nu a fost ușor.. Dezamăgirea a fost mare.. Ești în circuitul închis al celui care se joaca cu mințile oamenilor, ca niște pioni de șah.. Când vei fi în exterior, și nu vei mai avea treaba cu el și cu toată clica acceea infecta din jurul lui, vei vedea mai aeresit totul.. Dacă vei avea puterea.. Dacă nu, rânjește în continuare.. Și trăiește la întâmplare.. Hristos e altceva.. E altcineva.. Apropie te mai degrabă de El.. O sa revin asupra ta, deocamdată am alte lucruri de scris și menționat.. Urmează mai multe părți..

Deci, nu mi am dus ideea la capăt, nu pot sta imun, văzând cum altarul Bisericii din Dobrogea, e transformat în scena unei case de cultura, în care se joaca roluri aparent serioase, dar de fapt, atât de ieftine, ridicole, scârboase.. Voi reveni.. Am mult de scris.. Și urmează detalii.. Putini știute de alții.. Prea de tot s a ajuns..

Partea 3.
În partea a 3 a, adresez câteva întrebări, Arhiepiscopului Teodosie. Sa răspundă în fata conștiinței sale, dacă o mai are… Cu ocazia asta va înțelege și Mihaela ion și alții, cât de cât niște chestii.., sa le numim asa, chestii.. Iar în următoarele postari(de altfel, nu vor fi multe, căci nu vreau sa mi încarc existenta cu subiectul asta, am altele de făcut în vremelnicia acestei vieți, mult mai folositoare importante, frumoase, eu, un simplu om, cu minusurile, căderile, speranțele mele, nadejdeile mele..).

Partea 3,continuare.

Întrebări pentru IPS Teodosie

1.Este adevărat ca în 2009,când erați urmărit de presa, povestea cu mita, cu înscrisul studentului la teologie, cu incultul care nu știa sa lege 3 cuvinte, Bogdan chiriluta.. Știți prea bine.. Este adevărat ca cea care V a ajutat sa mergeți la antena 3 sa Va susțineți nevinovăția este doamna Teodorescu?

Cum care doamna Teodorescu? Doamna de la București.. Nu, nu mihaela ion.. Ea e altcineva.. (asta ptr cei din episcopie care nu știe că există două doamne, ma rog una domnișoară, și chiar domnișoară, pe bune,asa,fata bătrână.. Cum e ea.. Și vorbesc serios.. În fecioria Mihaelei ion chiar cred). Deci, ptr cei care o confundați pe mihaela ion cu poeta.. Nu e poeta, iubește poezia, dar nu e poeta.. Ea scrie.. Și scrie, ptr ca scrisul”face parte din fiinta ei”, cum zicea o data un mare Om, Bartolomeu anania:”scrii, pentru ca scrisul face parte din ființă ta, altfel n ai putea scrie).
Deci, e adevărat ca în schimbul ajutorului care Vi l a dat, a ți cazat o. La hotel în mamaia, plătind i hotelul de câte ori venea sa va sfătuiți?

E adevărat ca ii dădeați bani? E adevărat ca trimiteati elevi de la Seminarul Teologic, întrerupând i de la cursuri, și trimtandu i prin rotație, la București, sa stea, de multe ori nemâncați pe acolo, cu tatăl doamnei Teodorescu, bolnav și bătrân? De ce făceați asta? Elevii au

pierdut lecții, cursuri..

2.Este adevărat ca în ziua în care s a căsătorit Bogdan chiriluta, în catedrala de fata fiind și episcopul visarion, a ți fost atât de afectat de decizia lui de a se căsători, încât slujba a condus o mai mult episcopul Tulcei? De ce tristețea aceea? Noi știm.. Su știi și dumneata la fel de

bine..

3.Este adevărat ca în perioada aceea, 2009,Va suna și mihaela ion sa va fie alături, și Va vaitati în stânga și în dreapta, ca Va sufoca cu telefoanele și ca nu i mai răspundeți?

4.Este adevărat ca a ți mărturisit că nu se compara una ca mihaela ion cu una ca doamna Teodorescu care știe 3 limbi străine?

3.deci, este adevărat, ca spuneați ca doamna Teodorescu știe 3 limbi străine și nu se compara cu Mihaela ion? Și ca a ți ajutat o mult, când i a murit mama și bunica? De știa și paznicul de la episcopie, cât a ți ajutat o?

4.De ce a ți mințit când a ți fost de acuzat de homosexualitate, în cazul Ciprian.. Când jurnalista, V a întrebat la telefon, dacă este adevărat, a ți zis,”exclus”, spunând ca în casa la Dumneavoastră locuiesc doar doua măicuțe care au grija de casa. ERAȚI AMNEZIC? NU CUMVA ÎN CASA ERA ȘI PĂRINTELE BENEDICT, CEL CARE LOCUIA LA SUBSOL, PARVENITUL VENIT DE LA TÂRGOVIȘTE, CA DE, TATĂL. LUI, LUCRASE ÎN ARMATA,

Și la etaj erau șoferii Dumneavoastră?

Întrebarea nr. 5:a ți încercat sa l înlocuiți cu greu pe Bogdan chiriluta, căci golul. Lăuntric trebuia umplut,? Nu? Explicați mi, atunci, sau explicați cerului, Mântuitorulului, conștiinței, cui vreți, mult alesei Natalia Lorena, ce fel de relație a ți avut cu Alexandru Chiriac, cel care a locuit în casa Dumneavoastră, care avea o voce frumoasa și are încă colaborări cu corul armonia? Alexandru Chiriac, venit în anul 4 de la Tulcea.

Continuare întrebarea 5.

O sa ziceți, una duhovniceasca. Da? Atunci de ce bietul copil și a făcut cruce când a scăpat din casa aia? De ce se văita celor de încredere ca e captiv și nu știe cum sa scape din aceasta situație? De ce nu îl. Lăsați sa iasă nici la un suc? Ce era cu posesivitate asta? Asa arata o posesivitate duhovniceasca? Nu știți? Dar când V a spus ca este în. Oraș, la o cafea, cu un fost coleg de seminar, de altfel, băiat cuminte di căsătorit, cu Gheorghevici? A ți luat foc? I ați poruncit la un mod imperativ sa nu se mai întâlnească cu ala ca e un vagabond? Asa Va numiți fii duhovnicești și elevii seminarului teologic, vagabonzi? Sau V a rămas în reflex când turnați la securitate dle Mache și ii făceați, chiar și pe cei din tagma la fel? Deci, Gheorghevici era problema, sau nu suportați ca acest băiat frumos și înalt, sa fie în preajma altcuiva? Întârziate cumva sa Va „aranjeze barbă”?.. Întreb doar pentru un prieten.

Întrebarea nr. 6.

Insinte de întrebare.. Remarca.. Pai cum sa mai îl intereseze pe el de oamenii care îl respecta și îl iubesc la un mod curat, sincer dezinteresat, spunând i lucrurilor pe nume(asta îl deranjează, în orgoliul lui, foarte tare),cand el E interesat doar de palpabil.poate fi și o îmbrățișare sincera, puternica.. Mie unul mi e dor de o astfel De îmbrățișare în astfel de timpuri.. Numai ca îmbrățișările curate, sincere nu au și.. „finalizare”..

Urmează întrebarea.

Se pare ca cel mai afectat și suferind, a ți fost de despărțirea de Gabi, șoferul, cel plecat în America.. E adevărat? Ca va era foarte dor de el și ca V ați revenit (sau poate încă nu) destule greu?!..

Mai am destule întrebări, dar momentan ma opresc.. Însă voi avea, aici o concluzionat și constatare, un dialog, asa, în virtual, cu Ips Voastră.. Căci de as veni, după atâta timp, sa Va vorbesc.. A ți marau, fugi ca un. Las.. Mi ați bafa în fata, cum i ați mai băgat și alta data, executanți infideli, cu un trecut urat și mizerabil, poalelungi și Cosma doua expresii ale răului.. Ca asa a ti fost mereu.. V au spus alții.. Știți tot.. Numai ceea ce nu vreți sa știți, nu știți, nici un fir nu mișcă un episcopie fără sa știți.. Și când vreți sa scăpați de cineva, bafsti la înaintare un bătăuș calificat ca poalelungidi alții.. Revin.. Am multe, nu sa Va reproșez.. Sa le scriu.. Poate veți înțelege în al 11 Lea ceas.. Ca sunteți pe un drum paralel și e timpul sa va îndreptați, sa Va opriți.. Revin.. Vreau sa vorbim puțin și despre rotaru Filip.. Cine e? Va spun eu.. Si despre multe altele.. Revin și la domnisoara Natalia.. Pana una alta, schimonosita asta, în brate ba cu o păpușă, ba cu un copil… Ce își insuseste atât Dobrogea ta? Fetit o, spălată și iertata de păcatul furtului sutienului sau ce ai furat tu.., Dobrogea, frumoasa Dobroge nu i nici a ta, nici a lui Teodosie.. Constanța are farmecul ei, aroma ei.. Nu ești singura care are dialog cu marea, în februarie, în decembrie.. Nu ești singura care iubește marea, Constanța, Dobrogea.. Care are dialog cu pescărușii u care te pozezi.. Numai ca unii chiar simt acest dialog.. Nu stau ca vaca la Taur în fata marii, văzând în mare o simpla apa.. Deci, lăsați teatrul.. Do rogea merita mult mai mult decât circul care îl expuneți voi și o sa dezvolt cât de curând tema asta.. Și de percepția constănțenilor despre Teodosie.. Care behăie și urla, vai, ca el își duce nu numai durerea personala dar și durerea creștinilor care nu pot in

Dar și durerea creștinilor, care nu pot întra în Biserica datorita acestor interdicții. Serios? Care creștini? Când nu era coronavirus erau 30_40.din ăștia, peste jumătate, în etate, frecvenți, îndoctrinați, restul, câțiva ca aveau casa prin zona, și restul, elevi seminaristi, când sunt în timpul anului și de multe ori aduși cu forța atât i Biserica cât și în casa de cultura, cu ordinul directorului seminarului, când mai are Teodosie câte o conferință, ca să fie sala plina. Ca în rest, din proprie inițiativa, nu vine mai nimeni… Era vreun tânăr, familii tinere catedrala arhiplina? Când nu era coronavirus? Despre ce durere vorbești dumneata ca o porti? A cui? A minunatilor constănțeni și dobrogeni, care cu adevărat, chiar iubesc Dobrogea, spre deosebire de tine, domnule Teodosie, ajuns episcop aici în 2001,cu sprijinul PSD ului? Constănțenii merita altceva. Un alt episcop. Concepția lor e clara despre tine.. Mergi pe strada de unul singur și te vei convinge.. Poate unii, educați și cu bun simt, nu îți vor spune în fata ca nu te mai vor.. Ca știu ce faci și ce fel de om ești.. Dar majoritatea te vor scuipa.. O saavem de discutat puțin și despre nazarcea, chiar dacă, na, cazul cică e încheiat.. Și despre cât de mult te au furat doamna casiera Dragomir cu frații din, cu sau fără voia dumitale și multe altele.. Ca poate te trezești, sa vezi, în ce mizerie te complaci sa păstorești..ca mult n oi mai pastori.. Te o opri Dumnezeu timpul.. Aici 64 ani, aici 65.. Aici aprilie.. Aici august.. Aici decembrie.. Aici iar aprilie.. Și te stingi.. Ca n și contract cu viata la notar.. Ca va interveni Dumnezeu..

Acum iau o mica pauza.. Trebuie sa ma odihnesc.. Sunt obosit.. Și am scris, nu cu răutate, ci din durere.. Și poate ca o reflecție ptr unii.. Sa nu creadă ca numai ei sunt deștepți, sfinți și alții atât de prosti.. Mi e dor de un om ca Bartolomeu Anania, măcar un pui crescut sub aripa lui, sa fie în Dobrogea, mi e dor poate de un om ca mitropolitul Ioan al banatului.. Nu i am cunoscut, dar simțit, citit, ascultat.. De ce Dobrogea asta frumoasa,cu un aer de libertate extraordinar, nu merita și ea un episcop ordonat și cu adevărat smerit și cu departamente din cadrul instituției conduse de oameni verticali, demni, responsabili, raportați la principii? De ce doar bătăuși, hoți, curvari, leneși, executatanti? Aia nu e ascultare de episcop domnule poale lungi, când distrugi vieți, destine, drumuri.. Și dumneata te pricepi la asta.. Ai început de când erai la Galați și ai continuat în episcopia asta, lichida d fără sa cercetezi, ordinile unui turbat de episcop cu dorința de răzbunare.. Dar ai sărit dumneata sa l bați nu numai pe colegul zisu, dar și pe un om cu adevărat smerit, părintele Andrei, starețul mănăstirii dervent.. De aia a și plecat omul din postul de vicar.. Și culmea, Teodosie, între el și tine, te a ales pe tine, poalelungi, o expresie a râului, ca de, cine se aseamănă, se aduna.. Nu uitați e bine în viata sa știi când sa te oprești.. Nu știi, va fi jale.. Îți respect Divinitatea liberul arbitru sa vadă pana unde mergi.. Dar, va interveni domnule Teodosie și domnilor din clica sa, va interveni Hristos Maica Domnului, Sfinții Părinți.. Dobrogea asta nu merita sa fie pătată de unii ca voi..

A, și pentru cei analiști, ca urmează și lovituri.. Normal, trebuie sa și apere cățeii odrasla.. Cu care s au pricopsit.. Nu sunt nici plătit, nici sectant, nici prietenul Mihaelei ion, nici al domnului cumpănă pe care nu l cunosc dar îl citesc, îl cred și ii înțeleg setea de dreptate.. Sunt doar un om, cu minusurile mele, care însă, nu mai putea tace.. A, și sper sa aveți înțelepciune și sa nu ma luați cu placa aia.. Nu judeca frate.. Vrem dovezi.. Etc.. Aici nu e vorba de dovezi, judecata, bârfă.. Nu e dureros ca ești homosexual, hot, curva sau ce o mai fi în episcopia aia.. În care toți știu unii de alții.. Și cine nu vrea sa între în hora, e exclus… E dureros și asta.. Nu, nu despre asta e vorba.. E vorba sa ai demnitatea și bunul simt, sa pleci.. Altarul sacru al Ortodoxiei noastre,Dobrogea atât de greu încercata în istorie și atât de frumoasa, nu merita sa fie condusa de unul ca Teodosie.. Nu te iubesc constănțenii, domnule Teodosie.. Eu am adus discuția de dumneata cândva într un. Loc, cu mai mulți oameni..13 din 15..s au iritat, în secunda 2,numai la iritarea numelui.. Și au început cu ho.. Mai am. Multe de scris, când timpylsu starea sufleteasca îmi vor permite.. HRISTOS NU ESTE NUMAI AL VOSTRU, ca sa L băgați la înaintare ca și cum a ți fi autorizați și acreditați ca să vorbiți despre El, doar ca reprezentați o instituție sau ca aveți un har.. Care l o ți mai avea..” – Leonard Pavel

În această postare sunt cuvintele celui pe care l-am considerat duhovnicul meu. ”Fată bătrână”… pare un alint pe lângă altele pe care le-a spus și le spune.

În spatele gravelor acuzații se afla duhovnicul meu – IPS Teodosie

Venin…. mult venin

1 comentariu

Pojoran cammy daniela

Doamna Mihaela ceea ce ati scris mai sus nr.1 in anul 2009 cand TEODOSIE trimitea la doamna Teodorescu.Atunci avea un proces cu ușile închise la BUCUREȘTI. Iar doamna Teodorescu avea pe tatăl dansului bolnav și trimitea TEODOSIE studenți câte unul până a decis la Preacuviosul Amfilohie care multi ani la slugarit pe TEODOSIE .Eu stiu cazul frf bine am fost si acolo in casă la doamna Teodora.Am văzut și procesul.cu ușile închise dar nu mă așteptam să pățesc și eu dezamăgirea,atunci l-am compatimit, că toată lumea îl vorbea urât. Nu stiam de ce?Iar din 2009-2011 iunie atunci am primit o lovitură atât de mare ca nu ma așteptam din partea acestui.Ierarh TEODOSIE. Fără cuvinte!Dar incerc cu Ajutorul Maicii Domnului să trec cu bine ,dar BUNUL DUMNEZEU nu va lasa nimic neplatit. Nimeni nu îi face nimic acestui IERARH se crede Dumnezeu să plece din Dobrogea și să vină un om corect fără vicii,asa cum este TEODOSIE.Daca Patriarhul Daniel îl ține în brațe inseamna ca sunt faptasi amândoi la aceste probleme murdare și le ACCEPTA!Doamne ajută!

Lasă un răspuns