Dezlegătorul turmentat

Am promis un articol, dar… din păcate, nu am avut timp să-l scriu și nici nu intenționam, dacă nu apăreau ”pe ecran”… hoțul și hoața.

Aveți răbdare cu mine până luni. Nu renunț, doar amân. Și … cine știe, până luni poate mă mai instigă ăia și-mi mai dau idei.

Am auzit că… Teodosie se dă în spectacol pe acolo. Că mă pune la blesteme, că mă dă în judecată etc. Iar cânți, mă, refrenul ăsta cu judecata? Cine te ține? Dă-mă! Pt eventualitatea unui  astfel de moment am pregătit ceva spectaculos. Să nu crezi că nu am luat în calcul și această variantă, mai ales după ce am văzut că i-ai dat în judecată pe Dl jurnalist Constantin Cumpănă și pe pr George Ciulei. Ai pierdut, bineînțeles, dar… crede-mă, acești oameni au fost prea blânzi cu tine după ce i-ai acționat în judecată.

Ăsta cu blestemele… e refren nou. Poți să mă pui la ce vrei tu, poți să mergi și la vrăjitoare, la vraci, unde vrei. Nu mi-e teamă de tine. Dumnezeu știe cât am suferit din cauza ta și știe că spun adevărul.

Am și eu o curiozitate. Când ragi dezlegările în fața icoanei Mântuitorului și discuți cu diavolul, că tu discuți, și-i zici: Ieși și te depărtează! De unde să se depărteze? De la icoana Mântuitorului?  Și ca să nu vină iar hoața și să-mi dea lecții spunând că zice: de la robii …? Care robi? Că biserica e goală. De la robii de pe fb?

Mă, Teodosie… știi ce mi-e teamă? Mi-e că după ce termini dezlegările, te apucă așa… să-i dai cu pămătuful în ochi Mântuitorului și să-i zici :”iertați și uitați…”. Că ce-ți mai place să dai cu pămătuful!!!… Și mai am o temere. Dacă nu se deschid repede bisericile, să vină niște proști care să stea la stropit, mi-e că-i pui pe preoții din altar să stea în genunchi și să le citești dezlegări. Fii atent! Preoții sunt purtători de har, nu demonizați.

Și să știi. Când îi zici tu diavolului: Ieși și te depărtează! Mă, ăla și fuge. Dar nu de dezlegări, ci de tine… pt că l-ai întrecut.

Țața de la Constanța

Arhiereul minciunii

Lasă un răspuns