De ce nu mai scriu?

Cea mai frecventă întrebare… De multe ori… însoțită și de reproșul unora că mi-au dat atâtea informații și nu numai, iar eu tac. De ce tac? Din multe motive. Iată câteva:

1.Pt că… voi sunteți mulți, iar eu sunt doar una, am nevoie de o clonă care să mă ajute să parcurg tot ce îmi trimiteți.

2.Sunt om, nu sunt robot, iar oamenii mai obosesc și ei, le mai obosesc ochii, le mai obosește sufletul…

3.Chiar dacă nu eram obosită, refuzam să mai scriu, o vreme, despre mizeria numită Teodosie și despre mocirla lui… dintr-un singur motiv – MI-E SILĂ. Dar stați liniștiți, nu se pierde nimic din ce mi-ați dat.

Pe lângă acestea… într-o seară… a apărut Leonard, care îmi scria abrupt că… e una dintre multele victime ale lui Teodosie și că nu vrea să plece din această lume până nu-mi lasă, în niște pagini, suferința pe care nu o cunoaște nimeni… dar… că mă roagă, după dispariția lui, să public toată povara acelor 10 ani topiți în dureri greu de suportat. Mi-a mai spus că… de 10 ani nu a mai zâmbit, că nu mai știe cum se zâmbește. Mi-a spus multe, unele pe chat, altele printre suspine venite dintr-un suflet mult prea chinuit.

După ore de convorbire, i-am spus că el nu va pleca din această lume cu o așa povară și că eu nu voi publica nimic, pt că el are nevoie de eliberare, aici, conștient, asumat, cultivând curajul de a rupe lanțurile acelei cumplite suferințe.

Îmi tot repeta:

-Nu pot! Nu pot!

-Poți! Dacă eu am putut, poți și tu. Știu ce înseamnă trădarea duhovnicului. Știu ce înseamnă blocajul pe care ți-l creează șocurile venite din partea unui astfel de monstru, dar se poate.

A fost greu cu Leonard, greu până a putut să rupă acea barieră care-l ținea captiv într-o cumplită suferință. Unii spun că se repetă, din unele puncte de vedere. Sigur asta. Dar știți de ce? Pt că atunci când se rupe un baraj, nu curge câte o picătură de apă, apa vine în valuri, valuri. Așa și cu Leonard. Când s-a rupt zăgazul, au dat buzna multe informații, pe care mai apoi le-a detaliat (pe unele dintre ele). Oricum, lucrează la o carte, iar cartea va arăta cu totul altfel.

După nopțile petrecute cu Leonard, Clara Mărgineanu, prietena mea dragă, a plecat din această lume. Plecarea ei m-a afectat profund. Atât de profund încât nici nu pot scrie despre ea… deocamdată. Pt mine… Clara… a însemnat și înseamnă foarte mult. Pe Clara o cunosc de 25 ani. Eram două copile care s-au întâlnit în biroul unui OM cu adevărat MARE – compozitorul și  muzicologul Vasile Donose, directorul  Teatrului Constantin Tănase… pe atunci. Parcă-l aud pe Dl Donose:

-Voi… sunteți fetele mele…

Atât… atât pot acum…

 

 

Vă las în compania postărilor lui Leonard Coca. Selecție. Mai multe găsiți pe pagina lui:

”SA TI PUI CU ATATA NERUSINARE,pe timp de PANDEMIE,sa ti pui odraslele,sa ceara in mod repetat bani ,sub pretexte viclene ca „ajuți „nevoiași, făcând acte de filantropie,Asta inseamna :TERFELIREA SACRULUI DIN ORTODOXIE,MINCIUNA SI LIPSA DE RESPECT FATA DE ENORIASUL GREU INCERCAT.

INTREBARI:MARELE ARHITECT e cumva DISPERAT?!..nu mai are cu ce si plati facturile,baga benzina pana la BARLOGUL din departari?!sau alta I BUBA:CUMVA nu mai are cu ce plati pe cei ce dețin filmulețe compromițătoare cu „PASIVA” aia…?!..intreb pentru un prieten…
P.S SA LUAM AMINTE:CEI CARE INCA NU O FAC SI DIN AIA,NEPLATITI..NU O FAC ,….INCA….,Pentru CA MAI AU UN gram DE RESPECT FATA DE BISERICA ASTA si nu vrea să sminteasca poporul si asa SMINTIT SI INDEPARTAT DE ALTE TICĂLOȘII…DE ale voastre..DAR TINE(TI) MINTE :TOATE AU O LIMITA!!!!NU VA JUCATI CU FOCUL,CA O SA VA ARDETI RAU…MULT MAI RAU DECAT „V ATI ARS PANA ACUM”….Pana una ,alta PRIVITI,DIN NOU,DOVEZILE VICLESUGULUI SI DISPERARII..

                                     ***

SFAT:MERGETI LA DGASPC(DIRECTIA GENERALA DE ASISTENTA SOCIALA) ORASULUI SAU PRIMARIEI DE CARE APARTINETI SAU LUATI LEGATURA TELEFONIC CU EI.ACOLO SUNT CAZURILE REALE DE OAMENI AFECTATI.SI IMPREUNA CU REPREZENTANTII PRIMARIEI,,DUCETI PERSONAL CE VRETI SA DONATI.NUMAI ASA AVETI SIGURANTA CA BANUTUL DUMNEAVOASTEA AJUNGE SIGUR LA CEI SARMANI.

NU VA LASATI PACALITI, MANIPULATI, SENSIBILIZATI DE TACTICILE MIZERABILE ALE ACESTEI PESTERI DE TALHARI, ÎN FRUNTE CU TEO3Dos65Nic si toata CLICA de Executanti FIDELI.

Dragii mei,Episcopul(șeful tuturor bisericilor) nu este căsătorit,el este călugăr.Calugarii cand se dedica vieții de MANASTIRE,depun mai multe voturi(juraminte).Unul din acestea este VOTUL SARACIEI DE BUNAVOIE.(adică nu te intereseaza bogatia,trăiești în simplitate și rugăciune).

PRIVITI SI VOI,DECLARATIA DE AVERE A UNUI SIMPLU EPISCOP, pe anul 2019, CARE IA SALARII DIN 3 PARTI,aproape 300000 ron pe an,adică vreo 30000 ron lunar(300 milioane vechi)..INCA o data Cat președintele țării..

INTREB SI NU ACUZ:VI SE PARE NORMAL,FIRESC?!..

INTREBATI L SI VOI(DACA VA MAI SIMTITI REPREZENTATI DE UN ASTFEL DE IERARH…),ca noi am obosit:CATI BANI A DAT,PE TIMP DE PANDEMIE,oamenilor rămași fără LOCURI DE MUNCA,DIN SALARIUL PROPRIU,DIN SUMA ASTA FABULOASA?!.

Decat sa se depuna cereri sa se redeschidă Biserica (si noi vrem asta si ne doare,pe noi chiar NE DOARE.. cA i închisă,dar nu ne dăm in spectacol.. ),mai bine S AR depune cerere la Prefectura sa se redeschida hotelurile..astea,cred ca lipsesc UNORA..DE PRIN VALE..SI S mai importante..nu i asa?!..si SA lase sa se intre „protejat”,cate 4…sa se înceapă cu tinerii..dar 4 deodată,ca n vremurile frumoase.. (prietenii stiu de ce..)…pot intra si tatuatii,nu i nici un impediment..

PATRIARHUL ESTE CEL DINTAI ÎNDREPTĂȚIT SA CEARA REDESCHIDEREA BISERICILOR,..dar nu o face încă,pentru că PATRIARHUL NU E PORC..,stie sa respecte o ordonanță militară..

Cata Cata Poate se sesizează pana la urma organele statului sa ia masurile legale care se impun împotriva acestui gunoi bătrân si debil care instigă el lumea si care nu vrea să se supună legilor STATULUI in care traieste si nu s a supus niciodata scăpand de fiecare dată de pușcărie pt ca a plătit milioane…

Leonard Coca Cata Cata E DISPERAT,NU L doare de noi..nici DE Biserica ca i închisă..
II TREBUIE BANI,MULTI BANI..SCAUNUL ALA DE EPISCOP,LA CATE BUBE ARE N CAP,NU POATE fi ținut mult timp fără bani.
. MAI ADAUGI si datoriile vechi,mari si multe,încă neplătite.. II mai cer si mai marii de la București.. mai are si el”,tinereii”.. lui de AJUTAT.. si tot asa..înainte ,Când Biserica era deschisă își jermanea proprii preoți,ca o FIARA..cerându le bani non stop..el si protopii lui favoriți…dE NU l as cunoaște pe acest TEO3dos65nic..dar sfârșitul lui e mai aproape decât si a putut el imagina in cele mai negre vise..Credeti mă..Stiu eu ce spun..e doar o chestiune de timp si rabdare..Dumnezeu nu e PORC…

P.S nu are legatura cu ce am scris,dar ,in dorinta nebună si nejustificată după imagine,nu te mai duce sa spui prostii la Radio Dobrogea. „CINE E GELOS, E ÎNGUST. SA FIE REALIST”,abia atunci am inteles posesivitatea lumească pe care O aveai asupra lui Alexandru Chiriac,tenorul de la Armonia(o corala de tot rahatul,plina de mandrie..)care locuia la etajul casei ARHIERESTI.ERAI GELOS,DECI,dupa spusele tale, INGUST..INGUST, INGUSTIME..,GUST, GUSTURI, A GUSTA…se pare ca ti plac derivatele astea..)

În fine,OM BATRAN SI FARA MINTE.”

”Mă luptam cu boschetarii pt un rest de mâncare”

Lasă un răspuns