Cel care L-a născut pe Hristos în inima mea

Astăzi, și nu numai, îi mulțumesc duhovnicului meu – ÎPS Teodosie. De ce? Pt foarte multe …

Cred că fiecare dintre noi se naște cu dorul de Dumnezeu, numai că, unii se pierd pe drum, se complac și se adâncesc în plăcerile lumii, îngropând dorul de Lumină.

Mi-amintesc, faptul că, de copil căutam ceva, pe cineva… la un moment dat, mi-am dat seama că îl căutam cu sinceritate pe Dumnezeu, că dorul de El, deși neconștientizat, exista în inima mea. Căutându-l, uneori am mai și rătăcit drumul… până în ziua în care l-a întâlnit pe Preasfințitul Teodosie, pe atunci.  

Înaltpreasfinția Sa este cel care L-a născut pe Hristos în inima mea. Și astăzi, la final de 2018, îi mulțumesc pt ziua în care mi-a dat cartea de vizită și mi-a spus că îl pot căuta oricând; pt ziua în care m-am spovedit și în care, prin atitudinea sa, m-a făcut să simt că mă pot așeza în genunchi în fața unui om, fără a considera că aceasta este o umilință; îi mulțumesc pt răbdarea pe care a avut-o cu mine; pt dăruirea necondiționată; pt blândeța sa; pt înțelepciunea sa; pt tot ce mi-a oferit fără a-mi cere ceva în schimb; îi mulțumesc pt Omul care este; îi mulțumesc pt tot.

Sărbători fericite, Înaltpreasfințite Părinte! Vă asigur că în inima mea, unde l-ați născut pe Hristos, sunteți primul dintre oameni! Nimeni și nimic nu va schimba această stare. 

 

Astăzi îi mulțumesc Arhiepiscopului Varsanufie

Lasă un răspuns