Casa Deea – florăria dintr-o lume magică

Am avut un drum de făcut la Alexandria. Și cum pentru mine Alexandria înseamnă mai întâi – PS Galaction, l-am sunat înainte de a pleca din București. I-am spus că voi trece și pe la Preasfinția Sa, dacă se poate. Atent și primitor cum e Preasfințitul mi-a zis că este acasă și că pot veni.

De ce Alexandria înseamnă, pt mine, mai întâi – PS Galaction? Deoarece în Alexandria am ajuns prima dată, în urmă cu 20 de ani, când am mers să iau binecuvântare pt cartea ”Între Raiul rugăciunii și iadul drogurilor”.

Știind că Preasfinția Sa iubește foarte mult florile, și cum eu nu sunt încântată de buchetele de flori, unde, din punctul meu de vedere, li se suprimă viața florilor pe nedrept, am rugat pe cineva să treacă pe la Piața de flori și să cumpere două ghivece cu cele mai frumoase mușcate. Aș fi mers eu, dar nu-mi permitea timpul. Persoana respectivă mi le-a trimis prin cel care avea să mă însoțească.

Ghivecele erau frumoase, dar florile… ciufulite rău de tot. Am spus nu, eu cu așa ceva nu merg la Preasfinția Sa.

Ajunsă în Alexandria, în cea mai mare grabă, am căutat o florărie deschisă. Nu am găsit, dar am găsit în schimb o florărie care avea pe geam un afiș: ”Sunați” : și un nr de tel. Am sunat. Mi-a răspuns o doamnă. I-am spus că mă grăbesc foarte și că aș vrea să cumpăr niște flori, dacă se poate.

-Luați cheia de … ( mi-a indicat locul ), intrați și vedeți dacă vă încântă ceva.

-Cum să intru, doamnă? am întrebat uimită. Dacă iau florile și până ajungeți dvs. plec?

-Mergeți și alegeți ce doriți! Eu am încredere! Mi-a spus relaxată.

Pt că mă eram în criză de timp, am luat cheia, am intrat, nu am găsit ghivece cu flori, în schimb am găsit niște aranjamente foarte frumoase. Am ales un aranjament floral și fiind încă la telefon cu doamna, i-am spus că m-am hotărât, și că o rog să vină să-i dau banii.

-Puneți banii pe masă, încuiați și duceți cheia la loc! mi-a zis de parcă ar fi fost și sigură că las banii.

-Doamnă aveți camere măcar? De unde puteți fi sigură că vă las banii și de unde sunt eu sigură că nu vine altcineva în urma mea și e tentat de suma de pe masă? am întrebat din ce în ce mai uimită.

-Da, avem camere, dar e ca și cum nu le-am avea, pt că de cele mai multe ori sunt scoase din priză. Eu am încredere în oameni. De 10 ani procedez așa și nu mi-a lipsit niciodată nici măcar o floricică. Și dacă mi-ar lipsi aș considera că omul acela chiar a avut nevoie de ea. Cred că Dumnezeu are mai mare grijă de florăria mea decât am eu.

M-a convins să las banii, dar mai era o problemă, nu aveam suma fixă, trebuia să schimb.

-Trebuie să veniți totuși pt că nu am suma respectivă, e nevoie să schimb și nu văd nimic prin apropiere.

-Nu-i problemă, lăsați așa, (adică mai puțin) nu sărăcesc din cauza unor bănuți în minus.

Uluită peste fire, am luat florile, am lăsat banii (suma incompletă) și am plecat.

Cum am ajuns la Preasfințitul i-am povestit aventura cu florile și florăria. Ne-am amuzat teribil de reacțiile mele, pt că, eu, atunci când sunt într-o companie plăcută, povestesc și cu ”joc de scenă”.  :))) Dacă nu gesticulez, nu sunt eu.

La întoarcere am sunat-o pe doamna de la florăria cu autoservire și am întrebat-o dacă a găsit bănuții. Îi găsise. Și pt că era în drum spre București în vederea aprovizionării, am mai vorbit de una, de alta… Doamna aceea minunată, care ne dă tuturor o lecție, mi-a devenit prietenă. Și iată cum acele mușcate ciufulite m-au făcut să o întâlnesc pe Ioana Ionescu.

Ziua aceea pe care am petrecut-o în Alexandria, a fost ziua în care am trăit în lumea pe care mi-o doresc. Lume în care să existe iubire, încredere, respect, corectitudine. Un vis care ar putea deveni realitate și pe alocuri a și devenit. Iată că sunt OAMENI care pot trăi ”Precum în cer, așa și pe Pământ”.

Dacă ajungeți în Alexandria vizitați Casa Deea – florăria care pare că face parte dintr-o lume magică. Este un loc în care vă veți simți ca acasă.

Mulțumesc, Ioana! Pt încredere, pt lecție, pt tot!

În foto – aranjamente florale din Casa Deea.

Ca o poveste de vară…

1 comentariu

Mari Ungureanu

Doamne ce minunat,o lecție de viață,un om miracol!!! Cum o fi devenit asa?? 🤗🤗🤗

Lasă un răspuns