Cărțile mele

Voi lipsi câteva zile de pe fb și de pe blog. Probabil până miercuri. Darrrr când mă voi întoarce începem sa postam fragmente din noua carte.

Până atunci cei care mai doriți cărți semnate de mine va rog să-mi lăsați datele pe chat. Comenzile deja făcute vor fi trimise săptămâna viitoare.

Îmbrățișări <3  

1. Prin anotimpuri la mormantul lui Eminescu 

Editura: Andreas
Cod: 1850
Aparitie: 2010
Coperta: plastefiata lucios
Nr. de pagini: 232
Format: 13×20 cm
Pret nou:
9,00 Lei

Prin anotimpuri la mormantul lui Eminescu este o carte surprinzatoare, scrisa intr-un stil care nu a mai fost abordat pana acum. O imbinare intre mistic si realitate, intre lumea aceasta si o alta lume nevazuta. Colajul alcatuit din imagini decupate din lumi diferite, realitatile naucitoare si unele bine ascunse pana acum te fac sa iti lipesti nu doar mainile si ochii de aceasta carte, dar si sufletul. Daca ar trebui sa definim printr-un singur cuvant aceasta lucrare, acela ar fi: TULBURATOR. Peste imagini de basm, trairi telurice, dar si spirituale, peste destainuiri cutremuratoare si vise incandescente, irepetabile si neobisnuite si neobisnuite, peste scrieri adanci si sublime troneaza un nume.

Un nume de Luceafar: Eminescu

 

2. Destainuirile unui strain 

Autor: Mihaela Ion

Editura: Andreas
Cod: 1817
Aparitie: 2011
Coperta: plastefiata lucios
Nr. de pagini: 96
Format: 13×20 cm

Pret nou:
7,00 Lei

O carte despre doua iubiri speciale.

«Destainuirile unui strain», ca titlu, poate incita la o lectura pe nerasuflate sau te poate lasa indiferent. Însa odata ce se deschid portile cartii,
lumea din interiorul ei, nu se poate sa nu te acapareze chiar împotriva vointei tale. Desi pare structurata pe filonul imaginatiei, întâmplarile sunt desprinse din labirintul realitatii. Cunoscând cele doua iubiri speciale, care troneaza filele acestei carti, sufletul cititorului poate trece printr-un seism ce trezeste si cele mai împietrite inimi. Aceasta carte descrie o alta fata a iubirii, de fapt, adevarata fata, aceea în care, dragostea « toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda. Dragostea nu cade niciodata» ( Epistola I catre Corinteni a Sfântului Apostol Pavel; 13; 7- 8 )

 

3. Neiubirea – drumul spre iad – un suflet stapanit de intuneric

Editura: Andreas
Cod: 31216
Aparitie: 2016
Coperta: plastefiata lucios + mat; lacuire UV
Nr. de pagini: 112

Pret nou:
10,00 Lei

„Neiubirea – drumul spre iad“ este o carte care s-a cerut scrisã. Nu mi-am propus niciodatã sã scriu despre acest subiect, pentru cã este un subiect greu de digerat. Dupã tragedia de la Clubul Colectiv, unde zeci de tineri, care veniserã la un concert rock, s-au stins într-un incendiu cumplit, dupã comentariile rãutãcioase care s-au fãcut la adresa tinerilor respectivi, m-am gândit sã scriu aceastã carte.

Au fost voci care au spus cã tinerii din Clubul Colectiv erau satanisti. Nu toatã muzica rock e satanistã si nu toti rockerii sunt satanisti. Vã spune cineva cã pot deveni? Dar cine nu poate? Diavolul poate însela pe oricine. Sã nu uitãm de Sfântul Ciprian, care înainte de a deveni sfânt a fost mare vrãjitor, slujitorul satanei.

Pentru cã în drumul vietii mele am cunoscut un rocker satanist, cartea se vrea a fi pe de o parte lãmuritoare, pe de altã parte un semnal de alarmã pentru pãrintii care îsi neglijeazã copiii.

Dacã Radu si Aniela vor citi aceastã carte, se vor recunoaste în descrieri si ne vom regãsi. Dacã nu, înseamnã cã drumul nostru „împreunã“ a fost acela. (Din capitolul „In loc de postfata”)

 

4. Viata in pustie – Fratele Ioan – un mirean printre pustnici

Editura: Andreas
Cod: 31187
Aparitie: 2016
Coperta: plastefiata mat
Nr. de pagini: 192
Format: 13×20 cm

Pret nou:
12,00 Lei

Incursiunea in viata necunoscuta a pustnicilor nostri ne descopera lucruri si locuri desprinse dintr-o alta lume.
O lume greu accesibila si, de multe ori, de neinteles. Balansul intre cer si pamant, lumina si lupta cu intunericul, intamplarile halucinante si toate cate se intalnesc in aceasta carte ne poarta pe carari neumblate, dar in acelasi timp, ne arata drumul car duce catre Rai.
Adesea spinos, adesea inaltator…

Poate nu suntem constienti, dar, inca fiind pe pamant, omul isi pregateste vesnicia: pentru iad sau pentru Rai…
„Ferice de cel ce traieste in sihastrie si care, departe de oamenii legati de pamantul pe care-l calca in picioarele lor, isi inalta sufletul catre Dumnezeu.”
     Sfantul Grigorie de Nazianz

 

5. Amintiri despre Parintele Damaschin Stefan, un mare duhovnic al manastirii Caldarusani

Editura: Andreas
Cod: 31029
Aparitie: 2012
Coperta: plastefiata mat
Nr. de pagini: 176
Format: 13×20 cm

Pret nou:
12,00 Lei

„Fiii oamenilor sunt rai, si daca nu încearca sa afle calea adevarului si a vietii, de multe ori nici pe altii nu-i lasa sa mearga pe ea.”

„Cu fiii oamenilor nu ma voi asemana si nici din întelepciunea lor nu ma voi otravi”, drept a grait înteleptul si de Dumnezeu Povatuitorul Solomon.

„Sa fii calugar în acest veac?!?!? Si totusi Parintele Damaschin a fost CALUGAR!” CALUGAR ADEVARAT, PREOT ADEVARAT, PRIETEN ADEVARAT.

Parintele Damaschin Stefan a fost un mare duhovnic al Manastirii Caldarusani.

 

6. Amintiri despre parintele Nicodim Bujor, autorul Acatistului Sfantului ierarh Calinic de la Cernica 

Editura: Andreas
Cod: 31028
Aparitie: 2012
Coperta: plastefiata mat
Nr. de pagini: 128
Format: 13×20 cm

Pret nou:
10,00 Lei

„Luati seama ca nu cumva un gînd viclean ascuns în inimile voastre sa se transforme într-o nelegiuire. Sa alegem ce este frumos si valoros din viata aceasta, nu intrigi, insulte, jigniri, care ranesc sufletul si-l coboara în prapastia pierzarii. E foarte important a sti ce sa alegi din drumul acestei vieti si sa le tii pentru vesnicie. Viata e un drum fara întoarcere, care nu se poate lua de la început, încat odata trecut si fara folos, nu mai ramane decat regretul în vesnicie, a durerii fara sfîrsit.”

Pr. Nicodim Bujor
În inima parintelui Nicodim încapeau multi, foarte multi, caci inima sfintiei sale era salasul iubirii. Numai dintr-o inima plina de iubire poate izvorî atâta mila, grija si îngrijorare pentru semenii sai, fie ei bogati sau saraci, printi sau cersetori, plini de virtuti sau plini de pacate. Parintele Nicodim era un înger pe pamînt. Un înger în trup cu sufletul înaripat.

 

7. Calugarul 

Editura: Andreas
Cod: 1947
Aparitie: 2015
Coperta: plastefiata mat
Nr. de pagini: 320
Format: 13×20 cm

Pret nou:
15,00 Lei

Aceasta carte trebuie citita integral! Nu se recomanda celor cu false pudori, celor care se smintesc usor, dar si celor care nu stiu sa respecte principiul hermeneuticii: adica sa situeze fiecare text in contextul sau. Prin scoaterea din context se pot da foarte multe interpretari eronate si chiar rautacioase. In cartea „Calugarul”, care poate fi considerata o carte socanta, cei cu ochiul curat vor vedea curat, cei cu ochiul murdar vor vedea murdar. Desi poate parea o abordare prea indrazneata a vietii monahale, plasmuita din imaginatie, este cat se poate de reala. Persoajele sunt ascunse in spatele unor pseudonime, iar locatiile sunt prezentate cu nume fictive, tocmai pentru faptul ca multe dintre ele mai exista inca. Peste faptele incredibile, conspiratiile, nedreptatile si trairile de multe ori inexplicabile, vegheaza ochiul lui Dumnezeu, care nu ramane dator si plateste fiecaruia pretul pe care-l merita.

 

8. Amintiri despre Mitropolitul Bartolomeu Anania 

Editura: Andreas
Cod: 1785
Aparitie: 2011
Coperta: plastefiata mat
Nr. de pagini: 160
Format: 13×20 cm

Pret nou:
11,00 Lei

O carte scrisa cu „un sentiment de mare sfiala”… dar si cu unul de datorie de: MIHAELA ION.
Contine si predici si poezii inedite ale Mitropolitului Bartolomeu Anania.
Mitropolitul Bartolomeu era o personalitate atat de completa si de complexa, încat te facea ori sa-l iubesti si sa-i recunosti valoarea, ori sa te temi si sa fugi, încercand doar sa arunci cu piatra ca sa-l atingi într-un fel. Era si puternic, si sensibil, si aspru, si bland, si foarte sobru, dar avea si simtul umorului.
Înfatisarea dura a Înaltpreasfintitului ascundea un suflet bun si nobil. Un suflet care cunoscuse suferinta în cele mai crude chipuri. De-a lungul timpului, am observat ca un om care a suferit prea mult devine omul extremelor: ori prea bun, întelegator si iertator, ori prea rau, razbunator si neiertator. Cunoscand suferinta, Mitropolitul Bartolomeu a ales extrema bunatatii. Si asta pentru ca l-a simtit pe Dumnezeu, l-a iubit pe Dumnezeu, l-a vazut pe Dumnezeu în chipul semenilor sai.
Ceasurile noastre de voroava mi-au ramas adanc încrustate în suflet. Cand cineva întalneste un astfel de om, nici timpul, nici departarea, nici macar moartea nu-i pot sterge amintirea. Astfel de amintiri îsi au radacina în vesnicie, si vesnicia nu dispare.

9. Ruine spirituale – Adevaratul chip al Martorilor lui Iehova

Editura: Andreas
Cod: 1439
Aparitie: 2011
Coperta: plastefiata mat
Nr. de pagini: 96
Format: 13×20 cm

PRET: 7, 00

Aceasta carte se doreste a fi ca un reflector, care sa lumineze cât se poate de mult scena Regatului Martorilor lui Iehova, pentru ca pe o scena luminata se vad foarte bine toate detaliile. Si daca decorul este sters, neclar, asimetric si miscator, atunci nu ne mai încumetam sa urcam pe scena aceea nesigura, care nu poate oferi nimic în afara de incertitudine si ratacire. Urmarindu-i pe Martorii lui Iehova si lucrarea lor de predicare am înteles foarte bine cuvintele biblice: „Feriti-va de proorocii mincinosi, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinauntru sunt lupi rapitori ?. ( Matei 7:15)

10. Calauza 

Editura: Andreas
Cod: 1794
Aparitie: 2011
Coperta: plastefiata lucios
Nr. de pagini: 144
Format: 13×20 cm
Pret nou:
7,00 Lei

Aceasta carte îsi are radacina într-o lacrima mult prea adânca, lacrima suferintei, care, nerostita, cade fara mila pe obrazul sufletului. Iar atunci când «dusmanii omului sunt casnicii lui», când loviturile vin din partea celor apropiati, durerea este nespus de mare, imposibil de alinat de multe ori.
Inspirata dintr-un caz real, cartea Calauza poate fi un îndreptar pentru anihilarea amaraciunii lasate de lovituri mult prea puternice pentru sufletul unui om. Ghearele razbunarii, zidurile tacerii, întunericul departarilor, dar si lumina credintei strabat aceasta carte, care te tine suspendat de înfricosatoarea întrebare: Oare ce va mai fi? Din lacrima-n lacrima si din iubire-n iubire, se pot parcurge paginile acestei carti, unde fiecare dintre noi se poate regasi, macar într-unul dintre pasajele lucrarii. În tot amalgamul de trairi si de temeri, de disperari si de sperante, veti descoperi chipul neclintit al calauzei, care, turnata în aurul nemistuit al cuvintelor, gaseste raspuns la orice întrebare si solutie pentru orice situatie.
O carte despre dragoste, suferinta si credinta.

11. Cu Hristos in spatele gratiilor 

Editura: Andreas
Cod: 1674
Aparitie: 2011
Coperta: plastefiata lucios
Nr. de pagini: 192
Format: 13×20 cm

Pret nou:
9,00 Lei

O carte pentru cei care vad viata de dupa gratii, pentru cei pentru care soarele rasare mai greu, iar apusul se lasa asteptat, dar si pentru cei de-afara care nu cunosc sau nu vor sa cunoasca oamenii din penitenciare…

Sârma ghimpata, gratii de fier si zavoare grele, catuse si zale, celule de maxima securitate si vorbitoare în care timpul masurat de o clepsidra nemiloasa trece mult prea greu, pe toate le veti întâlni în aceasta carte. Acestea vor fi ferestrele prin care puteti privi la ei, la oamenii de dupa gratii, care uneori mai asteapta ceva sau pe cineva, alteori ar vrea sa mai astepte, dar nu mai au ce si nici pe cine.
          Relatarile din aceasta carte sunt vii, aproape palpabile, pentru ca sunt culese din adâncul suferintelor, din aresturi si din penitenciare, din gesturi disperate si din lacrimi împietrite la marginile inimilor.

 

12. Suspinul din altar 

Editura: Andreas
Cod: 31189
Aparitie: 2010
Coperta: plastefiata lucios
Nr. de pagini: 104
Format: 13×20 cm
Pret nou:
9,00 Lei

Despre iubire, singuratate, patima si pacat
Aceasta carte este recomandata celor care stiu sa culeaga,
precum albinele, nectar si din florile otravitoare.
Caci a vorbi despre tainele si accidentele din lumea monhala, dar si despre
ispitele si virtutiile monahilor, pe alocuri pare o obraznicie sau chiar o înveninare. Dar viata, în general este plina de miere si venin.
Important este ca din veninul vietii sa învatam sa nu gustam, dar nici sa-l judecam pe cel care îl poarta. Dumnezeu nu ne vrea avocati, nu cere sa luam piatra si sa lovim în fratele nostru si nici sa ne sacrificam pentru a scoate la iveala o nelegiuire. Domnul nostru Iisus Hristos, ne spune clar „mila voiesc si nu jertfa”.

Întâmplarile povestite sunt cazuri reale.

13. Ganduri pentru cei ce sufera 

Editura: Andreas
Cod: 31080
Aparitie: 2010
Coperta: plastefiata lucios
Nr. de pagini: 96
Format: 13×20 cm
Pret nou:
6,50 Lei

Aceasta carte s-a nascut din prea multa suferinta si din prea putina întelegere a omului de catre om. În lacrimile semenilor mei, în strigatele lor de ajutor, în neputinta de a schimba întunericul în lumina, m-am vazut ca-ntr-o oglinda, care reflecta dureros de clar imaginea din fata ei. Fiecare durere, fiecare tremur al incertitudinii, fiecare speranta ucisa, toate la un loc si fiecare în parte, au constituit materialul din care s-a „zidit“ aceasta carte.
Uneori, sa zâmbesti e prea mult, sa plângi e la fel de mult, sa speri nu mai e de-ajuns si sa astepti e prea sfâsietor… Suferinta, cu nenu­maratele ei fete, atunci când loveste doboara, devoreaza, tintuieste si mutileaza, de cele mai multe ori. Suferinta, aceasta mireasa trista cu voal fumuriu si pantofi cu tocuri de foc, nu pleaca pâna nu ucide, într-un fel sau altul, trupul sau sufletul, ori si trupul si sufletul.
Suferinta transforma oamenii si, de cele mai multe ori, îi închisteaza, îi îndeparteaza de ei si de semenii lor, îi face neîncrezatori si, cel mai grav, le suprima liantul cel mai puternic, care poate lega un suflet de altul, dragostea. Sufletul celui atins de suferinta este ca un om fara mâini, care nu poate nici sa primeasca, nici sa daruiasca, nici sa se prinda de ceva, dar nici sa se apere. Un om cu un astfel de suflet ce poate sa faca? Sa suspecteze, sa loveasca si sa se înstraineze de tot si de toate.
Un astfel de om, cu sufletul contorsionat de durere, poate ca sunt chiar eu sau tu sau el sau noi… Pentru mine, pentru tine, pentru noi, am scris aceasta carte.
Gânduri pentru cei ce sufera este darul meu pentru voi, glasul care ar vrea sa va aline, mâna care ar vrea sa va mângâie. Am scris aceste gânduri, nu pentru a va adânci ranile, ci dimpotriva, pentru a încerca sa le cicatrizam împreuna atât cât va fi posibil. Si eu am fost ca voi si poate înca mai sunt, dar am descoperit balsamul care nu da voie sufletului sa fie mutilat. Am descoperit „mâna“ care sine la distansa suferinsa, mireasa aceea cu voal fumuriu si pantofi cu tocuri de foc. Si ce e mai important, am descoperit, oglinda care transforma chipul suferinsei, într-un râu limpede care purifica si elibereaza. Balsamul sufletului, „mâna“ care sine la distansa suferinsa si oglinda miraculoasa, toate acestea poarta un singur nume – dragostea.
Asupra celui care iubeste suferinsa nu are putere, nu îl îngenuncheaza, ba dimpotriva îl întareste. Cel care iubeste este aproape de Dumnezeu si chiar cu Dumnezeu, pentru ca „…Dumnezeu este iubire“.
Daca nu v-as fi spus aceste lucruri, m-as fi simsit vinovata
fasa de voi, fasa de cei care avesi ochii obosisi de atâtea lacrimi si îngaduisi suferinsei sa va sfârtece sufletul.     (Mihaela Ion)

14. Din tainele Manastirii Pasarea 

Editura: Andreas
Cod: 1753
Aparitie: 2010
Coperta: plastefiata lucios
Nr. de pagini: 128
Format: 13×20 cm
Pret nou:
6,00 Lei

Scopul lucrarii de fata este acela de a nu trece sub tacere binefacerile revarsate de Dumnezeu asupra acestui loc sfânt si simtitor. Chiar daca Manastirea Pasarea a trecut prin momente grele în care, într-un fel sau altul, s-a încercat sa i se frânga aripile, ea a dainuit si va dainui asemeni luminii biblice, caci:
„… lumina lumineaza în întuneric si întunericul a cuprins-o.” (Ioan 1;5)

15. Carte de bucate manastiresti 

Retete de post de dulce cu si fara carne


Cod: 31197
Aparitie: 2011
Coperta: plastefiata mat
Nr. de pagini: 176
Format: 13×20 cm
Pret nou:
8,50 Lei

„Marta si Maria, hrana materiala si spirituala de care are nevoie orice fiinta umana creata dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu…
„Carte de bucate”, s-a scris în numeroase editii, pentru lumea laica si manastiri – lumea monahala. În cuprinsul acestor editii se gasesc retete clasice, dar si combinatii sofisticate, ce pot fi trecute la capitolul inventii…
Exista manastiri în care se foloseste carne la prepararea bucatelor, dar sunt si manastiri în care este interzis consumul de carnuri, limitându-se la consumul de lapte, brânza, ouasi peste.
Ideal ar fi ca în toate manastirile sa fie exclus consumul de carne…
Lucrarea „Carte de bucate manastiresti” este o noutate pe pata de carte, iesind din tiparele obisnuite. Daca pâna acum pe copertile cartilor de bucate ati intâlnit numele unor calugarite, de data aceasta veti face cunostinta cu o colaborare pe cât de neobisnuita, pe atât de reusita.
Munca în echipa a unui calugar si a unui mirean a facut posibila aparitia acestei carti, in care cele doua surori Marta si Maria (hrana trupeasca si cea spirituala), se completeze una pe cealalta…

Cititorilor nostri si celor carora vor pune in practica retetele prezentate, le sugeram sa-si aminteasca de acel gest sublim pe care il practicau mamele si bunicile noastre gospodine, care inainte de a baga pâinea în cuptor o însemnau cu semnul Sfintei Cruci.”
Arhimandritul Lavrentie Gîta, staretul Manastirii Caldarusani

 

16. Mana din cer – Povestiri crestine pentru copii

Editura: Andreas

Colectie: Piticul cu povesti

Cod: 1471
Aparitie: 2015
Coperta: plastefiata lucios
Nr. de pagini: 72
Format: 13×20 cm

Pret nou:
5,00 Lei

„Ajutati-ma si pe mine sa-mi iau o pâine, sunt un copil orfan, care doarme pe strazi? Dumnezeu sa va ajute si sa aiba mila de voi! «Tatal nostru care ne esti în ceruri / Sfinteasca-se numele Tau?? Amin!»

Un pui de om asezat în genunchi prin lungile vagoane de metrou sau cutreierând peroanele cu mânuta întinsa în speran?a ca va primi un banut.
L-am vazut de nenumarate ori cu hainele zdrentuite si descult, cersind mila calatorilor. Palid si încercanat, îsi petrecea zilele repetând la infinit aceleasi cuvinte: drama lui si rugaciunea „Tatal nostru”?. Cu toate acestea, avea în ochi un soi de lumina nedefinita.
Într-o zi, asteptând metroul, l-am vazut pe peron trecând de la un calator la altul. Când s-a apropiat de mine, i-am zâmbit si i-am dat un pachetel cu mâncare.
– Bogdaproste. Dumnezeu sa va ajute! a spus.
– Cum te cheama? l-am întrebat.
– Bogdan, mi-a raspuns scurt.
– Si câti ani ai?
– Nu stiu, de când eram mic sunt pe strazi. Am venit o data cu bunicii la Bucuresti si ori m-au pierdut, ori m-au lasat aici ca nu mai aveau ce sa-mi dea de mâncare, a început sa-mi povesteasca, având un vocabular uimitor pentru conditia lui de copil orfan. Când am venit cu bunicii la Bucuresti, stiu ca aveam aproape cinci ani, iar de-atunci nu stiu câti ani au trecut. Lumea zice ca nu am mai mult de 11-12 ani, asa o fi?» (Fragment din «Mâna din cer»)

O carte despre copii, pentru copii, dar care ar trebui sa o citesca si parintii.

Lucruri dure care inca mai exista in societatea noastra, si nu numai, dar care, unele dintre ele nu ar trebui sa mai fie…

17. Calugarul si Alexandra – tulburatoarea poveste a unei iubiri imposibile

Cod produs: 282434

Autor(i): Mihaela Ion

Editura: Andreas

Anul aparitiei: 2016

PRET: 25,00

Un roman de dragoste cu profunde amprente psihologice. O iubire traita la granita dintre viata si moarte, dintre binecuvantare si blestem; o iubire care coboara pana la portile iadului pentru ca mai apoi sa se ridice pe inaltimile cerului. O iubire profunda, definitiva si greu de inteles… O iubire care jertfeste totul pe Altarul vesniciei.

Calugarul nu are nume, pentru ca ar putea sa fie oricare dintre monahi, Alexandra are, deoarece nu orice femeie poate fi ca ea. Celelalte personaje intregesc tabloul vietii traite in functie de alegerea omului. Caci, in functie de puterea de a ierta si de a merge catre Lumina sau de incapatanarea de a ramane in intuneric, se petrece totul.

Faptele sunt reale, iar personajele sunt contemporane cu noi. O poveste dureroasa, fascinanta, dar si inaltatoare. Romanul „Calugarul si Alexandra” poate fi inteles dupa masura starii sufletesti a cititorului. Asa ca, si citind acest roman, ne putem da seama la ce nivel de aspiratie spirituala ne aflam deocamdata. Daca vedem intuneric, inseamna ca recunoastem intunericul, daca vedem Lumina, inseamna ca in Lumina suntem. „… lumina lumineaza in intuneric si intunericul nu a cuprins-o.”

 

 

 

 

 

1 comentariu

parvulescu luminita

Buna ziua
Doresc sa cumpar 1 exemplar din cartea Destainuirile unui strain pentru cumnata mea din Canada
Deja am cumparat toate cartile dumneavoastra pe care le avea in stoc editura Andreas
Daca va puteti lipsi de un exemplar sau puteti sa imi sugerati unde sa mai caut, va ramanem recunoscatori
Va multumim
Luminita Parvulescu 0723613621

Lasă un răspuns