Cândva l-a lovit pe IPS Teodosie – astăzi doarme prin șanțuri

 

În urmă cu 20 de ani, un el, care avea și o funcție destul de importantă și pe care IPS Teodosie, îl considera apropiat și sincer, îl înșela pe duhovnicul meu și nu doar că-l înșela, dar îl și vorbea de rău, îi făcea reclamații, etc.

Într-o împrejurare anume am aflat despre acest lucru. I-am spus duhovnicului meu, care deși avea încredere în mine, a refuzat că creadă că poate fi adevărat. Mi-a zis că sunt cârtitoare, că judec oamenii, etc. Deși aș mai fi avut argumente pt a-i demonstra, am ales să spun doar că va veni vremea să se convingă de faptul că cel în care are încredere, nu e de încredere. După un timp, Înaltul s-a convins că am avut dreptate, dar bineînțeles că i-a găsit scuză: ”A fost ispitit de diavol”. Pe principiul, știți deja, ”Omul e bun, diavolul e rău”.

Zilele trecute am auzit că persoana respectivă, care înflorise stând pe lângă duhovnicul meu, a căzut în patima alcoolului  și nu doar el, ci soția. Au vândut tot, inclusiv apartamentul și s-au mutat undeva în afara Bucureștilor într-o casă care seamănă mai de grabă a cocioabă. Am mai auzit că sunt zile în care amândoi dorm prin șanțuri, că mănâncă la o cantină socială și că iau la pachet resturile de la mese.

Verificând să vad dacă informațiile sunt corecte, am aflat că situația este mult mai rea decât mi-a fost prezentată, dar timpul nu-mi permite să intru în amănunte.

Atenție, cei care îl loviți pe Înaltul și cei care loviți în general, nu vă bazați pe faptul că nu vi se întâmplă nimic într-un an, doi. Gândiți-vă că viața nu s-a terminat și mai gândiți-vă că Dumnezeu nu rămâne dator niciodată. ”Cu măsura cu care măsurați cu aceea vi se va măsura”

 

Lasă un răspuns