Călătorii… Povești…

 

V-am spus că aveam în bibliotecă niște cărți… necitite care… mă tot „strigau” 😊 Le-am citit. S-au potolit. 😊

  

„Vara primei iubiri” – Edith Wharton, 254 de pagini – o carte de la care am avut mari așteptări și care… m-a dezamăgit … cumva.

 

O recomand celor care iubesc descrierile, celor care preferă acțiunea – nu. Este o carte în care… parcă nu se întâmplă nimic. Și atunci când se întâmplă… parcă nu s-a întâmplat. E un fel de… „fata morgana”. Atunci când crezi că ai zărit-o… a și dispărut.

 

Cartea este previzibilă. Încă de la primele pagini mi-am dat seama care va fi finalul.

 

Pe scurt: o adolescentă, născută într-o zonă rău-famată, înfiată de un avocat, de care avocatul se îndrăgostește, trăiește o poveste de iubire de o vară cu un necunoscut ajuns în zonă, în urma căreia rămâne însărcinată. Bărbatul, logodit fiind, se întoarce la femeia care urma să-i fie soție, iar tânăra alege să-i ascundă faptul că este însărcinată și se căsătorește cu avocatul care a crescut-o.

 

Suflete captive – Karen Robards, 304 de pagini – o carte pe care nu o recomand celor cu false pudori și în niciun caz… habotnicilor. Cartea are multe scene erotice, despre care habotnicii ar spune că… „sunt vătămătoare pentru suflet”. Dacă rămâneți pironiți pe scenele erotice… sigur… vor fi vătămătoare pentru suflet, dar dacă vedeți dincolo de acestea… zbuciumul celor două suflete, care chiar sunt captive, cartea se transformă într-o oglindă în care vă puteți privi… poate… propriile gânduri pe care le reprimați de teama dogmelor.  

 

Și pentru că timpul nu-mi permite, nu voi mai face un rezumat. Vă las un link. Acolo… puteți găsi descrierea.

 

Fantoma unei iubiri – Danielle Steel, 426 de pagini – o carte excelentă, cu o abordare interesantă. Cititorul este purtat prin două epoci. Și dacă personajului principal, după ce descoperă niște jurnale dintr-o altă epocă, îi este greu să se rupă de acea atmosferă și să revină în cotidian, cititorul va experimenta de două ori acel sentiment, trăindu-l alături de personajul principal, dar și separat de el, când este nevoit să lase cartea din mână. 

 

Fantoma unei iubiri este ca un magnet care te atrage, care nu te lasă până nu parcurgi și ultima pagină. Și după ce ai terminat de citit… cartea rămâne cu tine…

 

Nu vă spun despre ce e vorba. Citiți-o! Merită!

 

Dacă ar fi să le acord celebrele steluțe, ar fi așa:

 

1.Vara primei iubiri –  Edith Wharton – 2 steluțe din 5. Nu știu să desenez steluțe… sunt nepricepută 😊… așa că voi folosi cuvântul.

 

2.Suflete captive – Karen Robards – 3 steluțe din 5.

 

3.Fantoma unei iubiri – Danielle Steel – 5 steluțe din 5.

 

Dacă ar fi să le apreciez într-o manieră personală, ar fi așa:

 

1.Vara primei iubiri –  Edith Wharton – nu aș scrie o astfel de carte, pentru că este plictisitoare și previzibilă. Nu aș reciti-o. Nu mi-a stârnit nicio emoție.

 

2.Suflete captive – Karen Robards – nu aș scrie o astfel de carte. Unele detalii… îngrețoșează și mai sunt și repetitive, cum ar fi răul de mare, descris în amănunt. Nu aș reciti-o, nu din cauza scenelor erotice, ci din cauza scrisului. Corpul de literă este foarte mic. Am avut impresia că citesc eticheta unui produs care avea prea multe e-uri. 😊

3.Fantoma unei iubiri – Danielle Steel – mi-aș fi dorit să scriu o astfel de carte. Aș reciti-o oricând.

 

Și pentru că săptămâna aceasta nu prea am timp de citit, am ales o carte scurtă. Raga – J.M.G. Le Clezio,  autor distins cu Premiul Nobel pentru literatura – 144 de pagini.

Cartea face parte din noile mele achiziții, achiziții pe care vi le voi prezenta săptămâna viitoare.

 

Ne revedem miercuri, 23 iunie, cu un nou articol despre Părintele Pangratie – Peste pământul sub care te-ai ascuns… plouă…

Popas

https://carturesti.ro/carte/suflete-captive-218961?p=1 

 

1 comentariu

🤗🤗🤗😘😘😘

Lasă un răspuns