Asistăm la foarte multe dezechilibre lăuntrice…

”Sunt condiții speciale și ne întrebăm: de ce oare se întâmplă tot ceea ce se întâmplă? Poate sunt dezechilibre ecologice sau economice sau sociale… Cu certitudine că sunt și acestea, dar mai ales însă, luăm parte și asistăm la foarte multe dezechilibre lăuntrice. Dezechilibre sufletești și dezechilibre trupești. Adică prea multe păcate  trupești.

Dezechilibre în componența familiei, dezechilibre bioetice, morale, dezechilibre, așadar, peste tot și în foarte multe suflete omenești.”

Îl ascultam cu mare interes pe Mitropolitul Teofan. Îl cunoșteam de mai bine de 20 de ani. Avusesem privilegiul de a sta în preajma sa când a fost Episcop Vicar Patriarhal, purtând titulatura de Sinaitul.

Mitropolitul Teofan – un om rar. De mulți iubit, de mulți urât, de mulți adorat, de mulți detestat, dar de puțini, foarte puțini spre deloc, înțeles. Un om de-o sensibilitate aparte, adăpostită cu grijă în cămările tainice ale inimii sale.[1]

L-am admirat întotdeauna. Nu mi-a dat niciodată motiv să mă îndoiesc de sinceritatea Înaltpreasfinției Sale. Deși este o fire introvertită și vorbește destul de puțin în întâlnirile de zi cu zi, cuvintele sale au putere multă și pătrund în adâncul sufletului celui care are deschidere către adevăr și credință.

Pe Mitropolitul Teofan l-a înzestrat Dumnezeu și cu o voce foarte plăcută, cu un timbru cald, mângâietor, asemenea unei raze de soare blând coborâtă din Soarele Raiului peste lumea noastră.

                                                      … … …

Aceste grave dezechilibre (despre care foarte bine vorbea Mitropolitul Teofan) aduc pe Pământ grele situații, poveri care se transformă în bolovani aruncați în inima Pământului pe care Dumnezeu ni l-a dat să facem din el Rai… ”Precum în Cer, așa și pe Pământ”. Dar… oamenii înțeleg? Ce înțeleg?

[1] Povestea întâlnirii mele cu Mitropolitul Teofan, în cartea ”Amintiri de Lumină”, în curs de editare.

Fragment din cartea <<„Să vezi iarăși” – În vremea pandemiei… de mână cu Hristos>>

 

Lasă un răspuns