Aripă a Paradisului…

Purtând în suflet mâhnirea că maicile din casa duhovnicului meu s-au opus dorinței mele de a mă călugări și de a fi alături de cel pe care-l consideram eroul meu, (deși nu era așa, dar asta mă făcuse să cred părintele meu spiritual) am început să accept gândul că voi fi departe de omul pe care îl vedeam ca pe trimisul Lui Dumnezeu pe Pământ.

Între timp, la București, fuseseră aleși doi episcopi vicari ai Arhiepiscopiei Bucureștilor: Preasfințitul Sebastian Ilfoveanul și Preasfințitul Varsanufie Prahoveanul.

Pe Preasfințitul Varsanufie, l-am cunoscut, după cum am spus, la trei zile după călugărie, iar pe Preasfințitul Sebastian, am avut deosebita plăcere de a-l cunoaște, după ce a fost numit episcop vicar.

Am ajuns la Preasfinția Sa, într-o zi în care, la redacție, am primit un subiect care ținea de sectorul Preasfinției Sale. Până să-l contactez în interes de serviciu, ne mai intersectaserăm de câteva ori prin curtea Mănăstirii Radu Vodă, unde avea reședința, care era de fapt, fosta reședință a duhovnicului meu.

Am stabilit să ne vedem la Arhiepiscopie. Clădirea era în renovare, iar Preasfințitul Sebastian se afla în mijlocul muncitorilor.

-Ce faceți, Preasfințite? Ați ajuns la munca de jos? am zis luând binecuvântare.

-Uneori mai e nevoie să facem și asta, a răspuns relaxat. Haideți să improvizăm un birou aici! a zis îndreptându-se spre pervazul unei ferestre.

După ce i-am prezentat subiectul și am vorbit pe marginea lui, am stabilit ce aveam de stabilit, după care m-am retras, lăsându-l pe Preasfințitul în mijlocul muncitorilor, în febra pregătirilor pentru noul său birou.

Ceea ce am apreciat la Episcopul Sebastian, printre altele, e faptul că, deși este un om bun și cald, este foarte sincer, uneori dezarmant de sincer, dar și, pentru unii, deranjant de tranșant.

Prima dată când am participat la o Sfântă Liturghie oficiată de Preasfinția Sa, m-am uitat în jur să vad dacă nu cumva m-am rătăcit prin Rai și aud un înger cântând. Nu eram în Rai, eram în Catedrala Patriarhală, pe care Preasfințitul Sebastian, cu vocea sa, o transformase într-o aripă a Paradisului.

Volumul 2 – Mai mult decât o carte – Adevărul – fragment

Va urma

Pt cei care nu l-au auzit pe PS Sebastian slujind – un moment înălțător.

Acest video m-a bucurat enorm și pt faptul că, în spatele Preasfințitului, este Pr. Grigorie Băbuș – bătrânul meu frumos 

Dor de…

Liniștea – calea către cer

Lasă un răspuns