Arhiereul – unealta demonului din umbră – 17

 

Acest fragment vă poate afecta emoțional. Cei care  vă știți mai sensibili, nu citiți! Mâine va fi ultimul fragment, din romanul în lucru ”Arhiereul – unealta demonului din umbră”, postat aici și pe fb. De luni voi face un grup închis doar cu cei care își asumă public urmărirea acestui subiect.

Timp de două săptămâni, după nopțile petrecute lângă Valeriu, Leon devenise, în timpul zilei, jucăria sexuală a Arhiereului. Într-o zi, pentru că ierarhul era grăbit și nu mai putea să-și îngrijească barba după momentul sodomiei, a scos din buzunar un elastic de prins părul și și-a strâns barba. Leon scârbit, și-a mușcat limba. Îi venea să-l calce în picioare, dar fiind al nimănui, s-a supus, a câta oară. A mai strâns odată pumnii până i-au intrat unghiile în podul palmei și s-a lăsat întinat.

Arhiereul, pentru care păcatul devenise deja o a doua fire, s-a ridicat ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic, i-a spus lui Leon să plece și a mers la Patriarh, care îl aștepta să-i ducă niște documente.

Când s-a întors, printre alții îl aștepta un bărbat care dădea semne de nerăbdare.

-Doamne ajută! Ați pățit ceva? l-a întrebat amabil.

-Mă grăbesc puțin doar. Trebuie să ajung undeva în 30 de minute.

-Haideți să vorbim! a zis și l-a invitat în birou.

-Preasfințite Părinte, intru direct în subiect. Am moștenit o casă de la părinți în care nu mai locuiește nimeni. Mi-aș dori, dacă se poate, să-mi dați binecuvântare pentru a face un depozit de colportaj.

-Dar dumneavoastră unde locuiți?

-Am un apartament cu trei camere. Nu mă voi muta la curte pentru că nu-mi place. M-am tot gândit ce afacere să deschid, pentru că am vândut recent și niște terenuri. Sfătuindu-mă cu soția, ne-am oprit la această variantă, gândindu-ne că ne putem ajuta reciproc. Biserica pe noi și noi biserica.

Arhiereul când a auzit de apartament cu trei camere, casă moștenită și terenuri vândute, a făcut niște combinații în minte și s-a și gândit cum să ajungă să-l falimenteze să-l facă dator la bănci și să-i ia și casa.

-Da, sigur. Foarte bine v-ați gândit. Casa e mare?

-E destul de mare. 5 camere, baie, bucătărie, hol, mansardă, anexe, garaj și o curte cu livadă.

Arhiereul și-a mușcat buzele. Deja se vedea proprietar în spatele altui proprietar.

-Și când doriți să începeți?

-Cât de curând.

-Scrieți o cerere, vă rog! În seara asta trec să văd și eu casa și de mâine vă trimit muncitori să vă ajute să amenajați.

-Mulțumesc mult, Preasfințite Părinte. Sunteți deosebit de bun.

-Dumnezeu e bun! Haideți să facem ceva pentru biserică. O lucrare mântuitoare.

-Sărut mâna! Eu mă retrag. Acesta este numărul meu de telefon. Vă aștept diseară, a spus dându-i o carte de vizită.

Printre audiențe, telefoane, combinații, teatru, mult teatru, programul de birou a luat sfârșit. Arhiereul a plecat să vadă casa la care deja visa.

Leon, după o altă zi de zbucium a ieșit din chilie fără nicio țintă. Din instinct a mers spre biserică. Obosit, s-a așezat pe o bancă prinzându-și capul între palme. Un călugăr l-a văzut contorsionat și a crezut că îi e rău. S-a apropiat de el și l-a întrebat dacă îl poate ajuta cu ceva.

-Părinte Vasile, nu mai pot, a zis neridicându-și capul din palme.

-Dar ce ai pățit? Ți-e rău?

-Mi-e rău, mi-e scârbă de mine, mi-e greu să mai trăiesc… M-ai prins într-un moment foarte vulnerabil. Dispus să vorbesc. Știu că asta mă poate costa și puțina mea siguranță, dar nu mai pot. Îți spun ca înaintea Lui Dumnezeu și dacă vei hotărî să-i spui șefului, asta e. Facă-se voia Domnului cu mine, a zis și a început să-i povestească tot.

Pe părintele Vasile nu l-a luat prin surprindere relatările bietului călugăr, l-a oripilat însă, povestea cu barba prinsă în elasticul de păr.

-Părinte Leon, oprește-te! Oprește-te cu orice preț. Nu te va lăsa Dumnezeu. Mă voi ruga și eu pentru tine. Acum hai la chilie să te odihnești!

Nu a terminat bine îndemnul, că a sunat telefonul. Era un tânăr din comunitatea gay, care se spovedise cu vreo câteva luni în urmă, la părintele Vasile, dar fără dorința de a se îndrepta.

-Da, Gabriel, zi!

-Părinte aș da o fugă până la Madam elastic, e pe acolo că nu răspunde la telefon?

-Cine să fie? a întrebat uimit preotul.

-Madam elastic, șeful dumneavoastră, a continuat tânărul. Ce vă tot mirați? În mediul nostru așa e cunoscut.

Părintele Vasile și-a dus mâna la frunte și a rămas fără cuvinte. Corelând cu ceea ce-i povestise Leon, și-a dat seama că practica de a-și strânge barba cu un elastic de prins părul, era una mai veche. Dar cel mai mult l-a șocat faptul că era cunoscut în comunitatea gay.     

Va urma

Arhiereul – unealta demonului din umbră – 16

O carte document

2 comentarii

Fara cuvinte.

Of,DOAMNE de ce sa te lasi întinat si folosit!!

Lasă un răspuns