Aperitive 1

Chiftele tãvãlite prin susan

Ingrediente: 200 de gr. piept de pasãre sau muşchi de porc, 50 de gr. grãsime de porc, 1 ou, o ceapã micã, ver­deaţã, sare, piper, o lingurã de susan, 100 ml de ulei.

Mod de preparare: Carnea, grãsimea şi ceapa se dau prin maşina de tocat. Se adaugã mãrarul şi pãtrunjelul ver­de tãiate mãrunt, sarea, piperul şi oul. Se modeleazã chif­teluţe sau perişoare, se dau prin susan şi se prãjesc 5 mi­nute în ulei încins.

 

Rulou cu salatã à la russe

Ingrediente: 2 cartofi, 1 morcov, 2-3 linguri de mazãre, 1 castravete murat în oţet, 2 linguri maionezã, 1 gogoşar în oţet, sare (pentru salatã), 4 felii de şuncã presatã (100 gr.) 

Mod de preparare: Se fierb cartofii şi morcovul, apoi se scot din apã, se lasã pe un platou la scurs. Dupa ce s-au rãcit, se taie cubuleţe mãrunte, apoi se amestecã bine cu mazãrea şi cu murãturile tocate. Se sãreazã dupã gust şi se încorporeazã maioneza. În feliile de şuncã se pune salată (linguriţã şi jumãtate), apoi se ruleazã. Pentru a avea un aspect deosebit, se pot stropi, dupã preferinţã cu puţin muştar.

 

Lasă un răspuns