Anchete repetate la Mănăstirea Dorna Arini

Iată că a venit și vremea despre care Teodosie credea că nu va veni!

În urma articolelor postate pe acest blog, Înaltpreasfințitul Calinic, noul Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, a declanșat un val de anchete la Mănăstirea din Dorna Arini, locul pângărit de Teodosie, locul în care își desfășura multe dintre afaceri și unde se „relaxa” cu ai lui „copilași”.

Înaltpreasfințitul Calinic a spus la întronizare că la Înaltpreasfinția Sa nu merge cu aranjamente, iar acum dovedește că așa și este. După ce anchetele s-au finalizat, noul Arhiepiscop a luat deja măsuri.

A fost schimbat duhovnicul mănăstirii, s-au introdus case de marcat pentru colportaj (cărți, icoane, lumânări etc), toate veniturile fiind monitorizate. Au fost luate și alte de măsuri despre care nu voi vorbi aici. Mai menționez doar că și Mănăstirea „Sfântul Nectarie” – Bârnărel a trecut sub jurisdicția Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților (mănăstire în care Teodosie se credea stăpân de multă vreme). Starețul mănăstirii a fost și el schimbat.

Sunt convinsă că Înaltpreasfințitul va conduce cu mână de fier acea Arhiepiscopie în care cățărătorul pe biserici și nu numai făcea ce voia el și când voia. Înaltpreasfințitul Calinic este (neașteptat pentru Teodosie!) ierarhul care i se poate împotrivi. De ce? Pentru că Înaltpreasfinția Sa nu are părtășie cu nimeni, nu se teme de nimeni în afară de Dumnezeu, Căruia Îi slujește cu devotament.

Teodosie, îți amintești? Îți spuneam că va veni vremea când în acea mănăstire nu-ți vei mai putea face de cap. Ce mi-ai spus atunci? Că NU CREZI, că IPS Pimen a zis că nu se bagă, pentru că e multă muncă acolo, și că următorul ierarh va face la fel.

Poate cu un alt ierarh, da, ți-ar fi mers, dar cu Înaltpreasfințitul Calinic, ce să vezi? Nu-ți merge.

Știu că ești obișnuit să joace toată lumea după cum cânți tu, dar… surpriză, în lumea asta există și oameni care nu te consideră Dumnezeu. Nu se închină la tine. Știu. Nu-ți convine, dar nu ai de ales. Trebuie să accepți realitatea! Dacă nu poți, ai un remediu. Câteva doze de Red Bull, de care ești dependent deja. Deci, bea Red Bull și… prinzi aripi. Așa vei putea ajunge mai repede… sus… deoarece îți place să fii la înălțime, să te vadă cât mai multă lume…

Tot respectul și toată admirația pentru Înaltpreasfințitul Calinic, ierarhul care nu întâmplător seamănă cu Ștefan cel Mare.

Vă mulțumesc! Ierarhi ca Înaltpreasfinția Voastră fac cinste Bisericii!

Mănăstirea din Dorna – Arini – bolgia faptelor obscure

Desfrâu și beții la mănăstirea lui Teodosie

Micro-universul concentraționar de la Mănăstirea Dorna-Arini

„Casa Procopie” – afacerea lui Teodosie condusă de o călugăriță

 

Lasă un răspuns